njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. okt. 2010

Homer Simpson prešao u pravoslavlje

 

Nisu uspeli

SPRINGFILD, PEĆ, 22. Oktobar (Njuz) – Nakon višenedeljnih spekulacija o tome kojoj religiji pripada Homer Simpson, građanin Springfilda u Americi, porodičan čovek i otac troje dece, glavni protagonista izuzetno popularne porodične rijaliti serije “Simpsonovi” je u specijalnom intervjuu za Njuz potvrdio navode da se u svetskoj javnosti previše špekuliše o njegovom verskom opredeljenju i dodao – Čitav život sam proveo opijen lažnim hedonizmom koji mi je nudila zapadna civilizacija:  gledanje televizije, jedenje krofni, podrigivanje. Ali, osećam posle svih ovih godina da sam u jednostavnosti i lepoti pravoslavlja konačno pronašao svoj duhovni mir – iskren je Simpson.

Ovom izjavom gospodin Simpson je prekinuo prepirku između poglavara rimo-katoličke crkve i producenta jedne crtane serije u kojem igra glavnu ulogu.

Homerov bivši pastor velečasni Lovdžoj je oštro osudio ovaj čin preobraženja – Svi znaju da je jedina ispravna denominacija hrišćanstva koju Bog odobrava Zapadna branša američkog reformističkog prezbi-luteranizma. Ako je neko već morao da se preobrati u to kako-se-već-zove pravoslavlje zašto to nije učinio Ned [Flenders]? – tužno je upitao pastor.

Ni sam Homerov komšija Ned Flenders nije imao pozitivne komentare na ovaj događaj – Koliko sam čuo za te istočnjake, pravoslavlje dozvoljava sveštenicima da se venčaju i rade nepristojne stvari sa svojom ženom. Ja i moja dva sina ćemo se večeras svakako pomoliti Bogu za Homerovu didli-du dušu, odmah nakon što se pomolimo za izbor Sere Pejlin za predsednika Amerike 2012te – reagovao je Flenders.

Reakcije članova Simpsonove porodice bile su pomešane. Njegov sin Bart je, po izjavama očevidaca, sopstvenom ocu rekao ’’Nemoj da imaš kravu’’, jasno aludirajući na to da dolazi vreme posta, ali njegova ćerka Lisa nije imala razumevanja za kako je rekla – Retrogradni istočnjački kult koji vrši opresiju nad ženama – već se istog dana učlanila u organizaciju ’’Žene u Narandžastom’’. Homerova žena Mardž je samo slegnula ramenima i izjavila je za novinare Njuza – Neće se ništa promeniti. Verujem da će moj muž u skladu sa pravoslavnim učenjima nastaviti da fizički kažnjava decu, pogotovo da davi Barta, da pije Daf [pivo, prim. prev.] i da sve kućne poslove ostavlja meni- rezignirano zaključuje gospođa Simpson.

Sam Homer Simpson je na kraju izjavio da mu je prijao kratak boravak u pravoslavnom manastiru blizu Springfilda, Najnajnajnovijoj Gračanici, i dodao (citiramo) – O ne! I danas sam zaboravio da uradim 100 metanija! D’oh!

Predstavnici SPC nisu reagovali u javnosti, ali od izvora bliskom Sinodu saznajemo da Direktor marketinga SPC već pravi marketing plan za popularisanje pravoslavlja na severno američkom kontinentu gde bi glavni adut bio upravo Homer Simpson i vrednosti koje prenosi celom svetu putem malih ekrana.

X.I.O.

 1. Blagzor kaže:

  Na slici nije Lovdžoj :P :)

  1. urednistvo kaže:

   Imamo ubačene elemente rimo-katoličke crkve koji su nam podmetnuli fotku Simpsona sa katoličkim sveštenikom. Hvala na upozorenju, Blagzore.

  2. Kica kaže:

   Zapravo, po Velsanima jeste Lovdzoj xD.

  3. jastmi kaže:

   neko ko?desno je revrent lavdzoj :)

 2. nevena kaže:

  o neeee jos jedan tupson u nasim redovima

 3. RainDog kaže:

  Stvarno nisam očekivao od mog omiljenog lika, idola takoreći, ovakav potez.
  Razočaran sam, uništili ste mi predivno subotnje jutro ovom vešću.
  Jedina nada mi je da je Homer to uradio samo zato što je negde probao srpske sarme od kiselog kupusa.
  Molim vas, ako ste u kontaktu, da mu javite da upravo danas spremam prve ovosezonske sarme i da se oseća pozvanim. Sarme će trajati naredna tri dana, Možda i četiri.

 4. Mirko Kontić kaže:

  Sve je to maslo ministra ekonomije regionalnog razvoja i razonode;)

 5. . kaže:

  Protestantski sveštenici se venčavaju.

  1. jastmi kaže:

   tacno. takodje imaju zene svestenice.

 6. ksks kaže:

  s s s s s s s

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *