njuz-autor

AUTOR: urednistvo

29. dec. 2022

Hrabri mašinovođa sprečio prevrtanje voza sa fosfornom kiselinom i spasao javnost od izjava Irene Vujović

SRBIJA, 29. decembar 2022, (Njuz) – Zahvaljujući hrabroj reakciji mašinovođe teretnog voza koji je prevozio fosfornu kiselinu danas je u poslednjem trenutku izbegnuta nova izjava Irene Vujović, ministarke za zaštitu životne sredine. Mašinovođa je, rizikujući svoj život, veštim manevrom uspeo da spreči prevtanje voza i izlivanje kiseline nakon iskliznuća vagona, zahvaljujući čemu je celokupna javnost spasena od još jednog javnog nastupa ministarke.

– Nisam puno razmišljao o sebi, znao sam kakve posledice po građane može da izazove novo obraćanje ministarke Vujović i jedino što mi je prolazilo kroz glavu jeste da moram da učinim sve što je u mojoj moći da sprečim njeno pojavljivanje pred kamerama. Svi mi sada govore kako sam mogao da izgubim život, ali to je zaista mala žrtva u poređenju sa onim što bi javnost mogla da doživi ukoliko se ministarki obrati neki novinar – ispričao je Milan Bogunović, mašinovođa.

– Njene konferencije za štampu mogu da vide čak i deca i ne smem ni da pomislim kako bi to moglo na njih da utiče. Verujem da bi svaki moj kolega uradio isto što i ja i da u ovakvoj, ili sličnoj situaciji, ne bi mislio na sebe, već pre svega na to da po svaku cenu izbegne tragediju kakva je razgovor ministarke sa novinarima – rekao je mašinovođa u izjavi za Njuz.

Kako Njuz saznaje vatrogasci i policija dežuraju pored ministarke Vujović od momenta kada se saznalo za iskliznuće vagona za slučaj da se ipak pojavi neki novinar i zamoli ministarku za izjavu.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *