njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

17. okt. 2013

Hrvatska i Srbija tuže jedna drugu što neće da odustanu od tužbe za genocid

U slučaju Hrvatske tužbe za neodustajanje od tužbe, Beograd najavljuje kontratužbu

BEOGRAD/ZAGREB, 17. oktobar 2013, (Njuz) – Hrvatska i Srbija mogle bi uskoro da se nađu na sudu, jer obe države planiraju da se međusobno tuže zbog odbijanja da odustanu od tužbe za genocid, saznaje Njuz.

Prema nezvaničnim informacijama, Hrvatska bi prva mogla da tuži Srbiju zbog njenog neodustajanja od povlačenja tužbe, na šta bi Beograd već sutradan odgovorio kontratužbom.

– Ako obe države podignu tužbu zbog neodustajanja od tužbe za genocid, moramo reći da smo imali i težih događaja među našim državama i narodima i moramo s tim živeti – izjavio je hrvatski predsednik Ivo Josipović prilikom jučerašnje posete Beogradu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da se nada da slučaj ipak neće doći do suda.

– Nadam se da će Hrvatska odustati od tužbe protiv Srbije za neodustajanje od tužbe za genocid, što bi dovelo do toga da bi i Srbija odustala od tužbe protiv Hrvatske zbog nepovlačenja tužbe za genocid. Nakon toga bi Hrvatska mogla da odustane od prvobitne tužbe protiv Srbije, što bi rezultovalo odustajanjem Srbije od tužbe Hrvatske – izjavio je srpski predsednik i rekao da je, osim ovog, moguć i drugačiji razvoj događaja.

Prema ovom scenariju, Hrvatska bi mogla da tuži Srbiju što ne odustaje od tužbe zbog neodustajanja od tužbe, na šta bi Beograd odgovorio tužbom protiv Hrvatske zbog tužbe protiv Srbije zbog neodustajanja od tužbe za tužbu što ne odustaje od tužbe.

Marko Dražić

 1. scoby kaže:

  Posto je Josipovic ostao medju retkim predsednicima koje Grobar nije jos odlikovao, najbolje bi bilo preseci ovaj spor odlikovanjem.

  1. Mladjan Dinkic kaže:

   Bolje da odlikuje Jadranku Kosor, i kao slucajno, uvati je za sisu, imali bi cime zajebavati bracu do sledeceg ujedinjenja!

   1. celtic kaže:

    Skontaj da Merkelovu odlikuje, stara arijevka bi se proljepšala pod stare dane!!!!

 2. Misantropicus kaže:

  Ovo ce se pretvoriti u holivudski spektakl snimljen od michael bay-a

 3. iva kaže:

  Nek Josipovic tim povodom komponuje sonatu, a Toma nek nekog zakopa.

 4. Odustajem kaže:

  od odustajanja od komentarisajna komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *