Hrvatska vlada se nada da će izbeglice uskoro početi da se kreću normalnim smerom
njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

18. sep. 2015

Hrvatska vlada u panici jer izbeglice idu u suprotnom smeru od uobičajenog

ZAGREB, 18. septembar 2015, (Njuz) – Vlada republike Hrvatske sve je bliža odluci o proglašenju vanrednog stanja zbog ogromnog broja izbeglica koji se kreću u neuobičajenom smeru, suprotnom od redovnog.

Iz vlade poručuju da im činjenica da je sve “kontra od normalnog” predstavlja ogromne probleme u logistici.

– Mi smo spremni za ovoliki broj izbeglica, ali nam situaciju u mnogome otežava činjenica da ovo nije uobičajeni smer kretanja izbeglica. Sve je kao u ogledalu, i zbog toga moramo zatvoriti granice u nadi da će izbeglice početi da se kreću standardnim smerom – napomenuo je na konferenciji za novinare premijer Zoran Milanović – Ljudska prava su neprikosnovena, ali samo ako se poštuje smer kretanja, što se u ovom slučaju nije desilo – dodao je on.

Stručnjaci se slažu da kretanje sa desna na levo može predstavljati problem ako je neko navikao na drugačiji smer kretanja.

– U glavi vladinih dužnosnika sada je sve “naopako”, istok je zapad, zapad je istok, levo je desno a desno je levo. Jasno je da neko ko je navikao na nešto što je opozit od ovoga sada ima problema u koordinaciji i snalaženju – napomenuo je ekspert za migracije i predsednik HDZ Tomislav Karamarko.

Prema poslednjim informacijama, vlada je izdala saopštenje izbeglicama da “ako nije problem hodaju unazad kako bi im barem malo olakšali posao.”

Viktor Marković

 1. Александар Хејтер kaže:

  Хрватима погодује чињеница да имају искуства са избеглицама, мада су ови мало специфични, крећу се без трактора и не остављају за собом куће које би се могле спалити, зато су Хрвати овај пут потпуно тактички изненађени и просто не знају како да реагују.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Kada se Kita-rovicka, u panici, obratila svojim poslodavcima u NATO-u, oni su rekli da nista ne brine. To je samo prva transa kredita stigla na naplatu!

 3. pera kaže:

  Bravo, bravo!

 4. Ariela kaže:

  Kako ne bi bili u panici kad se stalno prica da u tim izbeglicama ima nekih koji nisu izbeglice…a ne ne nemojte misliti na dzihadiste…veci strah je da se nije prerusio neko iz Knina, Benkovca, Obrovca,ne bi li obisao svoju kucu u miru…zamislite kako bi se osecali da takve ugoste daju im da jedu piju prenoce…uopste im nije lako…strah da to moze biti Srbin je nemerljivo veci od straha EU da to moze biti neki terorista…ajmeeeeee…

 5. Баш Рђа kaže:

  Влада Србије одлучила да 17. септембар од сада слави као “Дан емигрантске захвалности”, свим учесницима пробоја, некада и сам славни војвода тома ће доделити ордење и дипломе, а тзв. “Пицин парк” у ком је био штаб где је планиран упад у хрватску, од сада ће се звати вучићев парк, једну клупу ће свечано отворити министар за лифтове, шврћане и необична питања а.вулин.

 6. petar kaže:

  Hrvati su navikli da iz njihove drzave odlazi narod (Srbi) , a ne da dolaze, zato je to suprotan smer….verovatno, ne.

 7. daca kaže:

  genijalno, svaka cast za tekst!!!

 8. Рубљов kaže:

  “Što je ovo, Isuse dragi?! Koji je vjetar opozit oluji? Košava?Mistral?Jugo? Sa istoka, od Bizantije nesreća i zlo puše, Kriste gdje si? Što je slijedeće – trećinu će nas popravoslaviti, trećinu protijerati a trećinu pobiti?!?! HOĆEMO LI PISAT ЋИРИЛИЦОМ? Ајме мени, ја већ почела…” -овако је текла колиндина запитаност пред Госпом из Међугорја…

 9. voya montoya kaže:

  A SRJ pokrstila izbeglice u dijasporu,a Srbija je ugostila sve na putu za Australiju,Kanadu,Novi Zeland…Doznake su srce Srbije,mada preko domaćih banaka…

 10. Vuk Perović kaže:

  Ja mislim da ovo ide u pravom smeru… ali dok dođu do Turske eee..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *