nazad na vrh

Hrvatski branitelji uništili ćirilični dron

ZAGREB, 13. mart 2022, (Njuz) – Dron iz Ukrajine koji je završio na Jarunu privukao je veliki broj hrvatskih branitelja svojim ćiriličnim oznakama. Branitelji su se organizovali čim su saznali da dron na sebi ima ćirilične oznake, izvadili svoje čekiće za uništavanje ćirilice i okupili se kod ostataka drona kako bi se uverili da su i poslednje ćirilične oznake uništene.

– Srpska ili ruska, ćirilica je ćirilica i njoj nije mesto na hrvatskom tlu. Svi znamo kakav uticaj ćirilica može imati na omladinu i stoga je moramo ukloniti radi bezbednosti, kaže jedan od branitelja koji je prvi pristigao na mesto pada ćiriličnog drona.

Branitelji se slažu da je ovaj mučki napad ćirilicom iz vazduha bez presedana u novijoj hrvatskoj istoriji.

– Prava je misterija kako je ovaj ćirilični dron prošao kroz sve naše odbrambene sisteme i napao nas u sred Zagreba. Sreća pa smo odmah reagovali i uništili ostatke sa ćirilicom pre nego što je to bilo ko od prolaznika mogao da pročita, kažu branitelji.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Тај зракоплов кај се срушил имал је неажурирану фотографију аеродрома загреб која му је служила за навођење, пак се збунил и треснул о ледину, не, и то слика са кокардом на зиду, ју ју, как је била тешка србокраљевска окупација :) https://pbs.twimg.com/media/DeUGZs9W4AA9bdM?format=jpg&name=small

  2. Uredništvo je potpuno ispravno ocenilo situaciju. Ako ovakvi dronovi počnu padati, na zemlje NATO-a, branitelji (ako ih bude) će im moći pristupiti jedino čekićima!

  3. 🤣🤣🤣podigli smo oba naša MIG-a😂😂

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix