njuz-autor

AUTOR: urednistvo

16. feb. 2012

I ovaj Dan državnosti prošao bez svinjokolja

Prizori na koje će se još neko vreme čekati tokom Dana državnosti

BEOGRAD, 16. februar 2012, (Njuz) – Još jedan Dan državnosti, 15. februar, prošao je bez i jednog slučaja svinjokolja što je bacilo senku na čitavu proslavu i nametnulo pitanje da li građni Srbije uopšte prihvataju ovaj praznik kao svoj, upozoravaju stručnjaci.

Izvor Njuza iz Vlade Srbije kaže da su i ove, kao i prethodnih godina, strahovali da će se ovako nešto desiti.

– Tokom priprema proslave Dana državnosti sve vreme smo strahovali da li će i ove godine građani uopšte primetiti da Srbija ima svoj Dan republike. Kada se desilo ovo sa snegom i kada nam se ukazala prilika da pored ova dva neradna dana, i petak proglasimo takođe neradnim i tako sve to spojimo sa vikendom, učinilo nam se da možemo da uspemo i kod građana konačno razvijemo osećanje kakvo su imali, a bogami i dalje imaju, prema 29. novembru – priča naš izvor.

Ipak, da građani i dalje ovaj praznik nisu do kraja prihvatili, nabolje govori podatak da ne kolju svinje za Dan republike, dodaje naš sagovornik.

Gorčin Stojanović, stručnjak za nacionalna osećanja i praznike objašnjava da su građani prepoznali svojevrsnu prevaru Vlade Srbije.

– I prošle godine je Sretenje, ili vam Dan državnosti, padao u sred nedelje, kada je 15. februar bio utorak. Tada Vladi Srbije nije palo na pamet da sredu i ponedeljak proglasi neradnim i tako građanima da pet vezanih neradnih dana. Ovo što je Vlada ove godine uradila, može se smatrati jeftinim trikom – kaže Stojanović i dodaje da su naši građani više puta bili prevareni da bi tako lako naseli.

On još dodaje da je ovo ipak izborna godina i da ponašanje Vlade Srbije i stranaka na vlast i poteze koje povlače kroz prizmu izbora koji nam predstoje treba i posmatrati.

Bane Grković

 1. Jordan kaže:

  Da mi je znati ko je izmislio da 29-i novembar pada 15-og februara?!

  1. Ђеки kaže:

   То је нови календар – четврти постојећи: постоје још Јулијански, Грегоријански и Миланковићев…

 2. Aleksandar kaže:

  Ja bih kume da mi to koljemo, ionako ce posle da prica da smo je klali :)

 3. Neupucen kaže:

  Ma klali bi mi, nego se svinje jos nisu navikle, Treba prvo objasniti da li OVAJ 29.Novembar pada 2 meseca POSLE ili 9 meseci PRE pravog ????

  1. mamamimi kaže:

   I ti još u sredu, što znači da je posan dan. Eto objašnjenja što su prasići preživeli. A Vlast misli da ih ne volimo! Pa objasnite ljudima, da se ne sekiraju, pa još pred izbore, dok rukama žuljevitim od čišćenja snega ponosno pokazuju narodu tri prsta – od kojih je samo jedan uspravan.

 4. мирко kaže:

  Горчин је објаснио изјавом,овај човек ме просветлјује…

 5. celtic kaže:

  Ja strelicom na sliku, kad ono piše: ‘Olympus digital camera’. Baš se slaže sa prasetom na ražnju, smjerom kretanja dima, rasporedom grana na drveću u pozadini, a najviše sa nježnom roze-ljubičastom bojom debelih čarapa kod diplomiranog potezača rakije na slici lijevo (provjeriti!). Uredništvo, ispoštovali ste Feng-Šui; čista desetka!!!!

 6. slučajnaprolaznica kaže:

  Prekul Gorčine molim te, oplodi me!

 7. Мирко kaže:

  Поклали смо све што смо имали.Ово што је остало није ни за клање.Болесно је и предвиђено за бацање – ако не пре,оно у мају сигурно.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *