njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

23. maj. 2013

Igrač Counter Strikea oduševljen rezolucijom predstave u Narodnom pozorištu

Gejmer pitao koliko piksela ima predstava

BEOGRAD, 23. maj 2013, (Njuz) – Ranko Petrušić, jedan od najboljih srpskih igrača video igre Counter Strike, izjavio je sinoć posle predstave „Najavljeno ubistvo“ u Srpskom narodnom pozorištu, da je rezolucija te predstave najbolja koju je video u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

Zvezda Counter Strikea navela je da je slika tokom cele predstave bila besprekorna i da nije bilo nikavih problema.

– Ni u jednom trenutku nisam primetio nikakvo „seckanje“ slike, preskakanje frejmova i slične bagove, slika se nijednom nije ukočila. Grafika je toliko dobro urađena da sam imao utisak da su u pitanju pravi ljudi i predmeti, ali nisam uspeo da saznam koja je rezolucija u pitanju. Kad sam pitao razvodnika da mi kaže broj piksela, pogledao me je nekako čudno i bez reči otišao – rekao Petrušić.

Prema njegovim rečima, kreatori video igara bi mogli štošta da nauče od ekipe koja realizuje predstave u Narodnom pozorištu.

– Iako je dostignut izuzetno visok nivo u grafici i krajnjoj realizaciji video igara, i dalje većina njih sadrži razne falinke. U ovoj predstavi su karakteri toliko dobro urađeni da se uopšte ne primećuje da je u pitanju 3D modeling, a fizika pokreta je izuzetna, nema neprirodnih robotizovanih kretnji već sve deluje jako prirodno – ocenio je Petrušić.

Kako saznajemo, srpski gejmeri su, posle Petrušićevog saznanja, već stupili u vezu sa nekim studijima za izradu video igara i predložili im da odgledaju neku predstavu u SNP-u kako bi pronikli u tajne najviše rezolucije i animacije, ali još uvek nisu dobili nikakav odgovor.

Nenad Milosavljević

 1. celtic kaže:

  Nama je dobra rezolucija predstave već 20 i kusur godina. Čekamo da neko kaže ‘Skrivena kamera’, ali niko ni da zucne!

 2. Novak Djole kaže:

  Cudi me da Gospodin Ranko nije izvukao Hekler iz arsenala i razneo glave onima na bini! Mislim da bi tada bio odusevljen rezolucijom!

 3. Ako Vam Ranko uđe na IP adresu, je*ali ste ježa otpozadi… :)

 4. ariela kaže:

  E a sta bi rekao da se vozi gradskim busom pa da vidi kakva je tu tek rezolucija… tu je sve i ton i miris i ukus a tek kad udju kontrolori…bio bi fasciniran…svi ucestvuju u svemu…kako je to tek kul…

  1. Арса kaže:

   Градски превоз је више као “Sim city”. Позориште ипак носи ниво елеганције попут “Duke Nukem 3D” :-)

 5. Džoni kaže:

  Ja takođe gled'o, ali laguje nešto, možda od one rakije što sam popio pre, bem li ga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *