njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

12. mar. 2014

Ikarbus proizvodi 20.000 magneta za frižider sa znakom Mercedesa

...

BEOGRAD, 12. mart 2014, (Njuz) – Fabrika autobusa i specijalnih vozila Ikarbus najavila je da će do kraja aprila proizvesti 20.000 magneta za frižidere sa znakon Mercedesa, saznaje Njuz.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas predstavljanju prototipa ovog magneta u fabrici u Zemunu. On je poručio da će nastavak saradnje Ikarbusa sa kompanijom Mercedes omogućiti ponovni rast srpske industrijske snage.

– Za magnete za frižider već postoji veliko interesovanje u susednim zemaljama, a prodavaće se i na  području cele jugoistočne Evrope –  izjavio je Prvi potpredsednik Vlade.Vučić je iskazao zahvalnost radnicima Ikarbusa koji su od januara, kada su stigli prvi delovi za magnete za frižider, marljivo radili i pokazali kolika je snaga srpskog radnika i kako možemo da radimo kada imamo motiv.

– Ovo je samo nastavak stranih investicija u Srbiju, i realno je očekivati da će Ikarbus uskoro započeti proizvodnju i hemijskih olovaka i upaljača sa znakom Mercedesa – najavio je Vučić.

Marko Dražić

Istok Pavlović

 1. pups kaže:

  Od tolki Mercedesovi znakovi, “u sigurnim rukama”, naša domaćica Zorana Mijajlovska ima da u'fati podgušnjak, i verujte mi – da više neće ni da se razvodi.
  Alo, alo…, opet mi je neki vučjak pojeo električnu žicu na magnetu kod frižidera!?

 2. Ja sam kaže:

  90 preduzeca iz Srbije ce praviti rezervne delove za magnete.
  Svaki nizi funkcioner SNS-a je duzan da u predizbornoj kampanji svoje frizidere, sa oznakom mercedese ,iznese na terase,verande ili u dvoriste.
  Vidjeniji clanovi su obavezni da tokom narednog vikenda svoje ljubimce frizidere provozaju kroz grad na gepeku kola.

  1. limundovac kaže:

   Niste pojasnili da se taj magnet sastoji iz 3 dela: okruglog trokrakog znaka , magneta i lepka , kao i da se sva tri ova dela uvoze iz 3 evropske države a da se u Ikarbusu samo sklapaju . Takođe je odnedavno iz inostranstva zabranjen uvoz bilo kakvih drugih magneta za frižider i naređeno je da se mora koristiti ovaj nazovimo domaći proizvod .

 3. aleksandar kaže:

  Bravo njuz!

  nisam bio na licu mesta u ikarbusu da bih proverio sigurno,
  ali sa samovoznom sasijom, 10 majstora za dva meseca
  komotno moze napraviti autobus za slikanje.

  ono sto prosecan srbin ne zna, to je da PROIZVODNJA znaci
  ne jedan za dva meseca, nego deset danas, deset novih sutra,
  deset trecih prekosutra i tako…. kao kad proizvodis nesto…

  sve ostalo je magnet za frizider… i frizider za slikanje….

  1. aleksandar kaže:

   ponovio bih da je:

   Sva sreca da Srbiju ima priliku da vodi jedan sposoban i iskren covek koji u svom zivotu ima neke reference i uspehe koje je postigao, a ne neki papan koji nema dana rada i sve je postigao u zivotu vireci nekome iz dupeta….

  2. Ja sam kaže:

   Tek onako, da se zna:
   Ikarbus je jos osamdesetih godina proizvodio autobuse na sasijama MAN. Kasnije je to isto uradio, istina na po jednom vozilu, na sasijama VOLVO.
   Pre 8 godina napravio je cetrdesetak autobusa na sasijama FAP-a, takozvane Fapike.
   Njihov kapacitet je 200 autobusa godisnje, sto se uradi u jednom danu u nekim ozbiljnijim fabrikama.
   Inace, ovaj autobus koji ce biti na sajmu, MerceKara, ne bi smeo da se pojavi na ulucama Beograda, jer ne ispunjava osnovne uslove. Nasim pravilnicima i Zakonom o bez. saob, na put. nije dozvoljeno da postoji stepenik u putnickom prostoru i vozilo mora imati barem troja vrata za ulaz putnika. Da ne pominjem da sigurno ne zadovoljava ECE propise, jer to nije ispunjavao ni jedan IK bilo kada napravljen u ovoj fabrici.
   No sve ce to proci pored Privremenog organa, sto zbog njihovog neznanja, sto zbog udvorickog straha ljudi iz GSP-a.

   1. aleksandar kaže:

    Osetim u tvom tonu izvesno neodobravanje najsvezijeg uspeha oca sviju nas!
    Podsetio bih te ovom prilikom da ti poznavanje materije ne daje za pravo da javno kritikujes nekoga ko o istoj ne zna nista!

    1. Ja sam kaže:

     Aj’ da zloupotrebim svoju upucenost u materiju..
     Pre par godina nas covek, sumadinac, uvezo nove autobuse, ali bez motora. Njih montirao u svojoj garazi. Na tenderu prosao kao domaci proizvodjac( prednost 20%). I eto njih 25 u Beogradu vec dve godine, sa gasnim bocama na krovu, i bez ikakve homologacije.
     A kada hoces da na Jugicu ugradis gas, treba ti potvrda Nuklearnog instituta iz Vince da ti je svaki deo, i sama montaza, u skladu sa medjunarodnim propisima.
     Sto se tice oca nacije, samo je majmun otac sviju nas, eventualno Bog.

     1. aleksandar kaže:

      Iz koje je stranke taj konstruktor?

     2. Ja sam kaže:

      @aleksandar
      U tom trenutku bio iz Regiona.

    2. buki kaže:

     :D :D

 4. scoby kaže:

  Ovo je veliki korak za domacu masinsku industriju. Posle proizvodnje rucne dizalice (projekat sa II godine mas. fakulteta) za Fiat 500L, koji je jedini deo koji se proizvodi u Srbiji i produkt je iskljucivo domace pameti.

 5. vucko velicanstveni kaže:

  To su Mercedes magneti.

 6. Alan Ford&TNT kaže:

  Do 16-og marta ova cifra će iznositi 2,220,000.

  1. Mladjan Dinkic kaže:

   Kolega Bacevicu, prepoznao sam Vas uprkos pseudonimu!

 7. strani placenik kaže:

  Naravno da Vucic cuva glavnog aduta u rukavu.
  Proizvodnju maketa BG-a na vodi.
  Za Koje su zainteresovane sve EU zemlje .
  Bratska Rusija je vec narucila nekoliko miliona maketa Koje ce deliti svim skolama..

 8. teacherka kaže:

  Dug je i trnovit put od magneta do autobusa, a nas Superman ga zna: na mala vrata uci u veliku firmu, pa onda mic po mic, do velikog cilja. Za 20-30 godina. Uz minimalnu kolateralnu stetu u milionima pomrlim od muke i gladi cekajuci Godoa.

  1. aleksandar kaže:

   jednog dana odes kod svetog petra na istinu, i on te pita, “gde si bio, sta si radio, ovo, ono”, a ti kazes, “cek'o sam da u srbiji bude bolje”, i on umre od smeha….

 9. Turpija u lebac kaže:

  Jel vi to ozbiljno ili se zezate? U ovim uslovima krize i sankcija svako probijanje blokade je ravno junaštvu za orden! Ups, ovo je komentar na 1999 kada je PPV bio popečitelj za nepoćudne novinare…

 10. Alexandar the Great kaže:

  Posle izbora, ocekuju nas “Opela”… mislim magneti u obliku znaka Opela. E tu pocinju neslucene mogucnosti nase nadmocne industrije, npr. ukljucivanje Srpske Pravoslavne crkve u neke kooperantske poslove u vezi ceremonije opela, kao i namenske proizvodnje duhovne nam institucije… postavljanje magneta na limene sanduke. Ovo je i sansa za sveveliko i humano srpsko zdravstvo jer magneti nase industrije postavljeni u visini nogu samopregornih vozaca Ikarbusovo-Mercedesovskih krstarica blagotvorno deluju na prosirene vene, reumu, isijas i spondilozu…

 11. vita-brevis kaže:

  Ama, vama baš ništa ne valja? Odaću vam najstrože čuvanu tajnu, tajnu koju mnogi Nemci neće preboleti! “Trokraka zvezda” je, ustvari umetnički predstavljen simbol pravoslavlja, sa srBskim krugom, čuvarem “troprstja”! Pa, neka bude, što biti ne može!!!

 12. peMzioner kaže:

  a nisu se sjetili magneta za sah…. :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *