Knjiga čitanija i od Jelene Bačić Alimpić
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

11. sep. 2018

Ikein katalog ušao u najuži izbor za NIN-ovu nagradu

BEOGRAD, 11. septembar 2018, (Njuz) – Katalog najpoznatijeg proizvođača nameštaja Ikee, jedno je od pet dela koja su se našla u najužem izboru za prestižnu NIN-ovu nagradu, saznaje Njuz.

Kako navodi žiri NIN-ove nagrade, Ikein katalog nije prvobitno bio u konkurenciji, ali su ga naknadno uvrstili jer su ga svi članovi bez prestanka čitali poslednjih dana.

– Prilično je zahtevno biti u žiriju za neku književnu nagradu. Treba pročitati nekoliko desetina knjiga, od kojih su, da se ne lažemo, makar dve trećine prilično dosadne. Nakon tolikih smarača koje smo proteklih nedelja morali da čitamo, dobili smo na kućnu adresu Ikein katalog i moje kolege i ja danima nismo mogli da ga ostavimo – otkriva nam jedna članica žirija, koja je tražila da ostane anonimna.

– Katalog ima skoro 300 strana, više od mnogih romana koji su izdati ove godine, i jezik je vrlo koncizan i jasan. Katalog obiluje brojnim slikovitim opisima, lepim mislima poput: “Malo šta donosi takvo zadovoljstvo kao kada raskrstimo sa sitnicama koje predugo stoje rasejane”, ili finih zapažanja, kao na primer: “Trenuci kada se smirujemo u postelji donose nam spokoj i udobnost” – navodi naša sagovornica.

Kako saznajemo, Ikein katalog je čitaniji čak i od Jelene Bačić Alimpić i već je proglašen za najčitaniju knjigu godine, a Radoš Bajić je najavio snimanje serije po ovom delu, za koju je najavio da se već na osnovu scenarija može reći da će biti uzbudljivija od bilo čega što je do sada uradio.

Marko Dražić

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *