njuz-autor

AUTOR: urednistvo

09. aug. 2022

IMA LI KRAJA INFLACIJI: Šnicla u skupštinskom restoranu poskupela sa 78 na 85 dinara

BEOGRAD, 9. avgust 2022, (Njuz) – U restoranu Skupštine Srbije danas je osvanuo novi meni sa uvećanim cenama, te se može reći da inflatorni udar nije zaobišao ni najviše zakonodavno telo u zemlji.

Da li će poslanici i kako uspeti da podnesu ovo poskupljenje, ostaje da vidimo, ali prvog dana primene novog cenovnika u restoranu je zabeležen osetno manji promet.

Reporter Njuza javlja da je jutros u restoranu zatekao jedino funkcionera SPS-a Dušana Bajatovića, koji je kratko izjavio da nije primetio nikakve promene.

– Popio sam kafu, dva soka i pojeo čorbicu, glavno jelo, salaticu i dezert. Nisam primetio ništa neobično. Doduše, danas mi je legla četvrta plata, pa sam rešio malo da se počastim, nisam baš ni obraćao previše pažnje na cene – objasnio nam je Bajatović.

A skok cena u jelovniku je i više nego osetan. Baklava je, na primer, poskupela sa 76 na 79 dinara, potaž od pečuraka sa 49 na 54, a možda i najdrastičnije je posupeo sataraš, koji je sa 105 poskupeo na neverovatnih 120 dinara!

Poskupljenje u skupštinskom restoranu, kažu stručnjaci, ilustruje dubinu krize u kojoj se nalazimo.

– Ako galopirajuća inflacija uspe da poveća cene u skupštinskom restoranu, koji je tradicionalno imun na poskupljenja, čemu mi ostali možemo da se nadamo? Skupštinski restoran je oduvek bio bastion blagostanja, novi jelovnici se tamo štampaju eventualno zbog proširenja ponude, a nikako zbog novih cena, tako da ovo predstavlja početak jedne nove ere. Ništa ne ukazuje na to u kolikom je problemu ne samo naša zemlja, već i ceo svet, kao to što vitaminska salata u parlamentu više ne može da se pojede za 36 dinara, već za čitavih 45! – objasnio je za Njuz Stojan Tiosavljević sa Instituta za proučavanje prehrambenih navika poslanika iz Sremske Kamenice.

Zvanične reakcije poslanika za sada nismo uspeli da dobijemo, ali nezvanično saznajemo da jedna grupa poslanika već razmatra organizovanje protesta uz zahtev da država dodatno subvencioniše skupštinski restoran kako bi cene bile vraćene na pređašnji nivo.

Nenad Milosavljević

 1. Радојица kaže:

  А да им помогнемо СМС порукама? Да уплати кол'ко ко може на 1244?
  @занашудецу

  1. Misa K. kaže:

   Zbog ovoga, nenadanog poskupljenja, moze se ocekivati dodatna nervoza, netrpeljivost, bahatost,….medju poslanicima novog saziva skupstine. Pogresno je sto se odmah krenulo sa ovakvim drasticnim udarom na dzepove.

 2. Баш Рђа kaže:

  Бар да су им најавили поскупљење па да купе неку шницлу за у замрзивач…а да, нема места, пун је беливукових ћевапа. Ништа јбг, хитно да се организује неки хуманитарни концерт “За гладне у Скупштини”, цеца, јеца, лукас, рибљи боро, јебена томашевић…

 3. cikasloba kaže:

  Očigledno je da je za ova poskupljenja odgovorna pre svega opozicija, jer se njihove prehrambene navike još uvek nisu ustalile i verovatno u velikoj meri predstavljaju nepoznanicu za rukovodstvo skupštinskog restorana, koje je prisiljeno da nagomilava zalihe, da ne bi slučajno došlo do nestašice. Ipak, ne treba očajavati, postoji verovatnoća da bi se opozicija nekim novim bojkotom tj. smanjenjem potražnje izborila za smanjenje cena barem onih proizvoda koji su pred istekom roka trajanja.

 4. Здрава простата kaže:

  Помозимо бахатој богатој и болесној багри, мобилни у руке и пошаљимо поруке.

 5. Владимир Николић kaže:

  Будимо солидарни са богатима.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *