Posledice SPS-a nisu prijatne i osećaju se svuda po Srbiji
njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

18. jul. 2018

INSPIRATIVNO: Ova država već 28 godina živi sa SPS-om i još uvek veruje u izlečenje

BEOGRAD, 18. jul 2018, (Njuz) – Da život ponekad ipak nađe način da opstane uprkos svim šansama, dokazuje primer Srbije, koja živi sa SPS-om već 28 godina iako u to niko nije verovao.

Kada je država zapatila SPS sada već davne 1990. godine, sve prognoze su bile mračne: mnogi su predviđali da je od toga nemoguće oporaviti se, a kamoli živeti toliko dugo. Posledice SPS-a, naravno, nisu prijatne i osećaju se dan danas svuda po Srbiji. Ali ova hrabra zemlja nikad nije odustala da se bori i da nađe način da, ako već ne može da pobedi opaki SPS, onda barem nauči da živi sa njim, gotovo kao i svaka normalna država. 

– Da je bilo lako, nije, i više puta je bila na ivici života i smrti, ali se uvek snagom volje država Srbija vraćala i opstajala. Iako su svi svesni da je SPS nepobediv, naučili smo da živimo sa njim i da cenimo svaki dan, svaki sat i svaki minut više, znajući koliko je svaki sekund dragocen i da treba da slavimo to što smo, kako se to kaže, „pretekli“ uprkos svim šansama i statističkim podacima, složni su građani Srbije. – Sa SPS-om se ipak danas živi, zaključuju oni.

Stručnjaci se slažu da priča Srbije treba da bude inspiracija svim državama kako čak i zloćudne partije poput SPS-a mogu da se prežive, samo ako je snaga volje dovoljno jaka i ako je država aktivna i unosi dovoljno povrća redovno, čak i za vreme rata, sankcija i bombardovanja.

Kako kažu istraživanja, jednoga dana u budućnosti postoji nada da će se naći lek čak i za SPS, a do tada je potrebno paziti na sve moguće načine da se ova partija ne proširi na vitalne organe i zdravim načinom života što je više moguće lokalizovati njeno polje delovanja kako bi jednom mogla čak i da bude odstranjena. 

A do tada, neka ova inspirativna priča o Srbiji posluži kao primer da se nikada ne treba predavati, da uvek treba gledati stvari sa pozitivne strane makar i u maloj meri, pa će tada i stvari koje nam se čine nemogućim, poput preživljavanja SPS-a, postati moguće.

Viktor Marković

 1. Zlatibor kaže:

  Ahahah vrh :D, možda se SPS nije proširio na vitalne oragne, ali je Srbiji toliko opao imuni sistem, da su se probili i drugi virusi poput SNS, DS, DSS i tako dalje.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Poznati srpski pesnik je napisao ,,Hej što Srbin jošte živi, kraj svih zala, pesma ga je održala……
  Isto to je primenjivo na SPS i ,,pevanje” njenog lidera…

 3. voya montoya kaže:

  Svi smo mi pomalo socijalisti…!!?? A i svako Cudo za tri dana…Ali SPS Cudo traje eto do Cuda SNS-a,i Nebesa…Ali,se prisajedinjuju EU…pod sloganom : Svi Srbi u jadnoj Uniji…

 4. Bane A kaže:

  Nažalost, kada zapatiš SPS sleduju i česte amputacije, što u ljudstvu, što u teritoriji.

 5. scoby kaže:

  Srbija opstaje uprkos SPS-u, ali Stiven Hoking nije opstao zbog ALS-a. Ove bolesti, iako različitih imena, veoma su slične po katastrofalnom uticaju na organizam pojedinca ili nacije. Hoking je umro marta o.g., a Srbiju očekuje bolna amputacija organa Kosovo&Metohija, na čelu sa hiruškim timom muti Angele, poznatom po neuspešnim operacijama na Srbiji u prošlom veku…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *