nazad na vrh

INSPIRATIVNO: Ova država već 28 godina živi sa SPS-om i još uvek veruje u izlečenje

Skrinšot Youtube
Posledice SPS-a nisu prijatne i osećaju se svuda po SrbijiFOTO: Skrinšot Youtube

BEOGRAD, 18. jul 2018, (Njuz) – Da život ponekad ipak nađe način da opstane uprkos svim šansama, dokazuje primer Srbije, koja živi sa SPS-om već 28 godina iako u to niko nije verovao.

Kada je država zapatila SPS sada već davne 1990. godine, sve prognoze su bile mračne: mnogi su predviđali da je od toga nemoguće oporaviti se, a kamoli živeti toliko dugo. Posledice SPS-a, naravno, nisu prijatne i osećaju se dan danas svuda po Srbiji. Ali ova hrabra zemlja nikad nije odustala da se bori i da nađe način da, ako već ne može da pobedi opaki SPS, onda barem nauči da živi sa njim, gotovo kao i svaka normalna država. 

– Da je bilo lako, nije, i više puta je bila na ivici života i smrti, ali se uvek snagom volje država Srbija vraćala i opstajala. Iako su svi svesni da je SPS nepobediv, naučili smo da živimo sa njim i da cenimo svaki dan, svaki sat i svaki minut više, znajući koliko je svaki sekund dragocen i da treba da slavimo to što smo, kako se to kaže, “pretekli“ uprkos svim šansama i statističkim podacima, složni su građani Srbije. – Sa SPS-om se ipak danas živi, zaključuju oni.

Stručnjaci se slažu da priča Srbije treba da bude inspiracija svim državama kako čak i zloćudne partije poput SPS-a mogu da se prežive, samo ako je snaga volje dovoljno jaka i ako je država aktivna i unosi dovoljno povrća redovno, čak i za vreme rata, sankcija i bombardovanja.

Kako kažu istraživanja, jednoga dana u budućnosti postoji nada da će se naći lek čak i za SPS, a do tada je potrebno paziti na sve moguće načine da se ova partija ne proširi na vitalne organe i zdravim načinom života što je više moguće lokalizovati njeno polje delovanja kako bi jednom mogla čak i da bude odstranjena. 

A do tada, neka ova inspirativna priča o Srbiji posluži kao primer da se nikada ne treba predavati, da uvek treba gledati stvari sa pozitivne strane makar i u maloj meri, pa će tada i stvari koje nam se čine nemogućim, poput preživljavanja SPS-a, postati moguće.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ahahah vrh :D, možda se SPS nije proširio na vitalne oragne, ali je Srbiji toliko opao imuni sistem, da su se probili i drugi virusi poput SNS, DS, DSS i tako dalje.

  2. Poznati srpski pesnik je napisao ,,Hej što Srbin jošte živi, kraj svih zala, pesma ga je održala……
    Isto to je primenjivo na SPS i ,,pevanje” njenog lidera…

  3. Svi smo mi pomalo socijalisti…!!?? A i svako Cudo za tri dana…Ali SPS Cudo traje eto do Cuda SNS-a,i Nebesa…Ali,se prisajedinjuju EU…pod sloganom : Svi Srbi u jadnoj Uniji…

  4. Nažalost, kada zapatiš SPS sleduju i česte amputacije, što u ljudstvu, što u teritoriji.

  5. Srbija opstaje uprkos SPS-u, ali Stiven Hoking nije opstao zbog ALS-a. Ove bolesti, iako različitih imena, veoma su slične po katastrofalnom uticaju na organizam pojedinca ili nacije. Hoking je umro marta o.g., a Srbiju očekuje bolna amputacija organa Kosovo&Metohija, na čelu sa hiruškim timom muti Angele, poznatom po neuspešnim operacijama na Srbiji u prošlom veku…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix