njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

03. aug. 2018

INSPIRIŠUĆE: Počeo da botuje iz očeve garaže, a danas ima siguran posao i platu!

MLADENOVAC, 3. avgust 2018, (Njuz) – U vremenu u kom se mladi teško odlučuju da pokažu inicijativu i preduzetnički duh, pozitivan primer stiže iz Mladenovca u kome je mladi Milan Jeftić počeo da botuje u očevoj garaži da bi posle samo par godina stigao do posla u javnom preduzeću i odlične zarade.

Ovaj uspešni momak uvek je spreman da podeli svoja iskustva i tako motiviše druge da krenu njegovim stopama.

– Mladi u Srbiji često padaju u apatiju, nespremni su da preuzmu život u svoje ruke i učine nešto sa njim – osvrće se Milan na faktore koji sputavaju njegove vršnjake – Ne treba ovo shvatiti kao pridiku jer sam i sam bio takav u jednom periodu svog života. Posle srednje škole, radio sam neke povremene poslove, čisto da imam džeparac, a najviše vremena sam provodio za računarom igrajući igrice ili surfujući po društvenim mrežama. Na kraju sam shvatio da takav način života ničemu ne vodi, da sam postao teret i sebi i roditeljima i da nemam nikakvu perspektivu pred sobom – kaže Milan.

On napominje da je, kada je shvatio koliko vremena provodi za računarom, odlučio da počne da radim nešto korisno sa njim.

– Počeo sam da gradim društvene kontakte, razgovaram o najboljim i najisplativijim opcijama za posao i na kraju sam odlučio da počnem da botujem za vladajuću partiju. Pošto u kući nisam imao dovoljno mira, preselio sam se u očevu staru garažu i tu napravio kutak u kome sam mogao da se potpuno posvetim poslu. Korak po korak, otkrivao sam tajne zanata, postajao sve bolji u njemu i nagrada nije izostala. Jednog dana sam dobio poziv iz velikog javnog preduzeća u kome su već duže vreme pratili moj rad. Na razgovoru sa njihovim menadžmentom ponuđen mi je stalan posao i primamljiva plata. Bila je to ponuda koja se ne odbija i malo je reći da sam prezadovoljan uslovima koje imam ovde – ističe on. 

Po njegovim rečima, najvažnije je napraviti prvi korak i preuzeti odgovornost za svoj život, a rezultat će pre ili kasnije doći.

– Nemojte dopustiti da vas početne prepreke zaustave. Imajte vere u ono što radite i uspeh neće izostati. Pogledajte mene, setite se da sam dane provodio u očevoj garaži, ostavljajući naizgled besmislene komentare na internet portalima, a danas to isto radim iz udobne kancelarije i dobro sam plaćen za to – poručuje ovaj uspešni mladić.

Bojan Savić

 1. Naivni Srbin kaže:

  Tata mi prodao garazu!Da li cu zbog toga ostati nezaposlen?

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Broj ovako uspešnih mladih ljudi će moći da raste samo dok ne predje 10% od broja penzionera. Onda će ili morati da se vrše ,,novi zahvati” u penzije, ili će ceo sistem kolabirati!

 3. Jakov Prokopovic kaže:

  Uostalom smatram da AV-a i AV-ovce treba umlatiti govnjavim motkama!

 4. Prso decko kaže:

  Hvala bogu pa sam dobio vizu za zemlju u kojoj ne moras da botujes za vucica

 5. voya montoya kaže:

  Ocekuje se Oluja botovskih razmera…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *