nazad na vrh

INSPIRIŠUĆE: Počeo da botuje iz očeve garaže, a danas ima siguran posao i platu!

MLADENOVAC, 3. avgust 2018, (Njuz) – U vremenu u kom se mladi teško odlučuju da pokažu inicijativu i preduzetnički duh, pozitivan primer stiže iz Mladenovca u kome je mladi Milan Jeftić počeo da botuje u očevoj garaži da bi posle samo par godina stigao do posla u javnom preduzeću i odlične zarade.

Ovaj uspešni momak uvek je spreman da podeli svoja iskustva i tako motiviše druge da krenu njegovim stopama.

– Mladi u Srbiji često padaju u apatiju, nespremni su da preuzmu život u svoje ruke i učine nešto sa njim – osvrće se Milan na faktore koji sputavaju njegove vršnjake – Ne treba ovo shvatiti kao pridiku jer sam i sam bio takav u jednom periodu svog života. Posle srednje škole, radio sam neke povremene poslove, čisto da imam džeparac, a najviše vremena sam provodio za računarom igrajući igrice ili surfujući po društvenim mrežama. Na kraju sam shvatio da takav način života ničemu ne vodi, da sam postao teret i sebi i roditeljima i da nemam nikakvu perspektivu pred sobom – kaže Milan.

On napominje da je, kada je shvatio koliko vremena provodi za računarom, odlučio da počne da radim nešto korisno sa njim.

– Počeo sam da gradim društvene kontakte, razgovaram o najboljim i najisplativijim opcijama za posao i na kraju sam odlučio da počnem da botujem za vladajuću partiju. Pošto u kući nisam imao dovoljno mira, preselio sam se u očevu staru garažu i tu napravio kutak u kome sam mogao da se potpuno posvetim poslu. Korak po korak, otkrivao sam tajne zanata, postajao sve bolji u njemu i nagrada nije izostala. Jednog dana sam dobio poziv iz velikog javnog preduzeća u kome su već duže vreme pratili moj rad. Na razgovoru sa njihovim menadžmentom ponuđen mi je stalan posao i primamljiva plata. Bila je to ponuda koja se ne odbija i malo je reći da sam prezadovoljan uslovima koje imam ovde – ističe on. 

Po njegovim rečima, najvažnije je napraviti prvi korak i preuzeti odgovornost za svoj život, a rezultat će pre ili kasnije doći.

– Nemojte dopustiti da vas početne prepreke zaustave. Imajte vere u ono što radite i uspeh neće izostati. Pogledajte mene, setite se da sam dane provodio u očevoj garaži, ostavljajući naizgled besmislene komentare na internet portalima, a danas to isto radim iz udobne kancelarije i dobro sam plaćen za to – poručuje ovaj uspešni mladić.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , , ,
  1. Tata mi prodao garazu!Da li cu zbog toga ostati nezaposlen?

  2. Broj ovako uspešnih mladih ljudi će moći da raste samo dok ne predje 10% od broja penzionera. Onda će ili morati da se vrše ,,novi zahvati” u penzije, ili će ceo sistem kolabirati!

  3. Uostalom smatram da AV-a i AV-ovce treba umlatiti govnjavim motkama!

  4. Hvala bogu pa sam dobio vizu za zemlju u kojoj ne moras da botujes za vucica

  5. Ocekuje se Oluja botovskih razmera…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix