njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

22. maj. 2013

Instruktor vožnje pokazao učeniku kako da vrišti pre nesreće koju ne može da izbegne

Instuktor vožnje pravovremeno reagovao i momentalno počeo da vrišti

BEOGRAD, 22. maj 2013, (Njuz) – Instruktor vožnje Radoš Komnenić (54) uspešno je obučio svog učenika Luku Petrovića (19) kako da panično vrišti neposredno pre nesreće koju ne može da izbegne, saznaje Njuz.

Iskusni instruktor je, u trenutku kad je shvatio da neće moći da izbegnu sudar sa vozilom koje je ispred njih stajalo na semaforu, pravovremeno reagovao i počeo nekontrolisano da vrišti, što je njegov učenik uspešno ponovio delić sekunde kasnije.

– Kada vidite da je sudar neizbežan, bitno je da odmah počnete da vrištite i da vam ceo život u sekundi proleti pred očima, jer ste ubeđeni da je to to. Mladim vozačima je lakše, jer su kraće živeli, pa imaju manje toga da im proleti pred očima – prenosi svoja iskustva za Njuz ovaj instruktor, koji je ovom prilikom malo ugruvao koleno.

Učenik Popović, kome je ovo bio prvi čas vožnje na ulici, i koji je prošao samo sa lakšim povredama čela kaže kako je ubeđen da će sledeći put vrištati još bolje i glasnije.

– U glasu instruktora se zaista čuo taj neki strah, beznađe i žal što će završiti život na takav način, i dok sam ja pokušao da ponovim isto to, ipak nisam uspeo jer smo ipak išli samo 20 na sat – kaže Popović. -Ipak, nadam se da će biti bolje za vreme polaganja, dodaje on.

Vlasnik automobila u koji su Popović i Komnenić udarili otpozadi dok je stajao na semaforu kaže kako je bio impresioniran hitrom reakcijom mladog vozača nakon sudara, kada su “odjurili u nepoznatom pravcu pre nego što je uopšte shvatio šta se desilo.”

Viktor Marković

 1. premijer iz senke kaže:

  Kako mi javlja moj instruktor iz senke, obuka za vristanje sa kandidatkinjama se obavlja na zadnjem sedistu…

  1. himalajac kaže:

   ….moga auta, ooOOOOoooooooO!

  2. Miloje kaže:

   Tvoj instruktor iz senke mora da je N.Bekvalac?
   Ona ne staje na crveno tako da može voziti ispred kandidata,niko je neće udariti odpozadi.Autom,naravno…

 2. Džoni kaže:

  Crno brate… Ali kakvi sve ludaci dobijaju dozvolu, moraće i pešake i sve ostale vozače da podučavaju vrištanju pred neizbežno…

 3. Ja sam kaže:

  Mora da je zaista bilo strasno kada je Luka uspeo i prezime da promeni tokom voznje. Iz Petrovica u Popovic.

 4. zexx kaže:

  Raspravljao sam sa instruktorom oko tog vristanja i tvrdio da treba uvesti zakon koji bi davao kazne ako vristis u momentu pre neizbesnog sudara.I sad stojim iza stava da je to opasno,mozes da promuknes i kad dodje hitna i pita te sta te boli,ti kad zaustis,od promuklog glasa ne mozes da kazes sta si slomio.
  Znaci vristanje je jako opasno po grlo i glas,a zdravlje i sigurnost moraju biti na prvom mestu.Instruktor je istrajavao da je u toj situaciji,pri brzini od 100km/h i vise,grlo najmanji problem.Kakva dileja od coveka je mene ucila da vozim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *