nazad na vrh

Internet prevarant se ubio nakon što je razmenio nekoliko mejlova sa Tomislavom Nikolićem

BEOGRAD/LONDON, 10. septembar 2015, (Njuz) – Prevarant koji je pokušao da nigerijskom prevarom nasamari predsednika Srbije Tomislava Nikolića izvršio je samoubistvo posle nekoliko razmenjenih imejl poruka sa njim, saznaje Njuz.

Prevarant Džon Marsel iz Velike Britanije poslao je na Nikolićev mejl klasičnu nigerijsku prevaru u kojoj se predstavio kao Džordž Abed uz poruku “Vi ne znaš me lično, ali ja investirati sa tobom, u banku deponovano 17.600.000 euros, ti se javi na phone number +22508188984 radi dogovor”.

Predsednik Nikolić je, kako saznajemo, na ovu poruku najpre odgovorio porukom “Prestolonasledniče, jesi li ti?”, ali mu je prevarant ponovo tražio da pozove navedeni broj telefona.

– Predsednik mu je na to odgovorio da su oni iz Velike Britanije možda navikli da naređuju Srbima, ali da predsedniku Srbije ne može da naređuje neko ko je kolonizovao druge narode i bombardovao saveznike u ratu, a naročito ne neko na čijoj zemlji nikad nisu otkriveni dinosaurusi već u muzejima drže kosti onih dinosaurusa koje su ukrali u drugim zemljama – rekli su Njuzu u kabinetu predsednika, dodajući da je između njega i prevaranta razmenjeno još nekoliko poruka, posle čeka je komunikacija prestala.

Londonski mediji su narednog dana objavili da je izvesni Džon Marsel izvršio samoubistvo skokom sa desetog sprata. Policija je prilikom uviđaja u Marselovom stanu pronašla kratku oproštajnu poruku koja je glasila “Ovo je previše. Žao mi je”.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Sasvim je jasno zasto predsednika salju samo na parade i protokolarne duznosti bez kontakta, pa poubijali bi se mnogi drzavnici da moraju sa njim pricati!

  • Ma daj ne lupaj, ti bi kao bolje da si na njegovom mestu

   • Al nisam!
    I da u pravu si bio bih bolji kao i par miliona Srba koji nisu na njegovom mestu.

    • Tišina tamo! I engleska kraljica traži dvorske budale.
     – U svakom naučnom radu opismenjenog kandidata Word, Excel, Access, Adobe Acrobat PRO, Photoshop & OpenOffice mogu biti primenjeni, ako slikanje vašeg sela ne bude bilo zabranjeno.

 2. Преварих се па окренух +22508188984 ради договора, са друге стране “жице” укључила се “секретарица”: Добар дан, добили сте “Асомакум лтд.”, оставите поруку. “Само да Вам јавим да сам нашао личну карту на име… ту-ту-ту-ту…( иако сам ја позвао, друга страна је прекинула везу, како то?)

 3. Ocekujem od naseg predsednika da se sto pre sam pojavi u prostorijama Scotland Yard-a sa dobrim obrazlozenjem ovog nemilog dogadjaja. Ovo nisu stvari za salu, bez obzira sto se radi o prevarantu ipak je u pitanju ljudski zivot. Za to neko mora da odgovara! Istina, on se ubio sam ali postoji mogucnost da je uzrok pronasao u pomenutom dopisivanju a to ne bi poslalo dobru sliku o nama u svet. Treba ili sve demantovati ili sto pre pripremiti odbranu.
  Srecno!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix