njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. nov. 2012

Intervencijom policije sprečen veći sukob mišljenja

BEOGRAD, 18. novembar 2012, (Njuz) – Brzom intervencijom nekoliko desetina pripadnika policije sprečen je ozbiljniji sukob mišljenja koji je sinoć izbio između dve grupe beogradskih intelektualaca, saznaje Njuz.

Policija je reagovala nakon anonimne dojave građana da se veći broj fakultetski obrazovanih ljudi okupio u jednom poznatom prestoničkom restoranu zbog unapred dogovorene diskusije.

Prema saznanjima Njuza, intelektualci su dogovorili da ne ističu javno svoje mišljenje o temi razgovora dok ne dođu do mesta rasprave kako ne bi bili sumnjivi organima reda.

– U sukobu mišljenja je učestvovalo oko 20 ljudi. Svi su bili naoružani agrumentima i čvrstim stavovima. Nakon kraće razmene iskustava povodom teme razgovora došlo je do sukoba mišljenja koji je trajao nekoliko minuta, sve dok policija nije upala u restoran i sprečila dalju raspravu na tu temu – kaže sagovornik Njuza iz policije.

Kako Njuz saznaje, ovo je druga uspešna intervencija policije u kratkom roku pošto je samo nekoliko sati ranije sprečen pokušaj zamene teza u jednoj TV emisiji.

Soko Sokolović

 1. Да не знам на основу кога је прављена ова пародија, критиковао бих органе реда за спречавање BRAINSTORMING састанка. Пошто знам на кога је аутор мислио приликом писања, захвалио бих органима реда што су спречили STORMING :D

 2. nebi76 kaže:

  Kamo sreće da je mene neko sprečio da razmišljam. Manje bi me bolela glava.

 3. čika lo kaže:

  Već više od dve decenije naša policija je najuspešnija u Evropi u suzbijanju intelektualaca i tog njihovog opakog i podmuklog oruđa – mišljenja. Toliko je u tome uspešna da joj se mora oprostiti neuspešnost na svim drugim poljima

 4. Ja sam kaže:

  Ja kad god sretnem policajca prestanem da mislim.
  Postanemo istomisljenici i tako izbegavam sukob.
  Istina, povratak u predjasnje stanje, stanje uma, je bolno, tako da potpuno razumem policajce. Njih nikada ne boli.

 5. Ja sam kaže:

  Konsterniran sam ponasanjem ovih intelaktualaca.

  1. Ja sam kaže:

   Tim intelektualcima treba saseci misli u korenu, kao bulevaru platane.

 6. Facko Acković kaže:

  Odlicno!!! Ovo cuvam na hardu :)

 7. number42 kaže:

  odlicna prica, a prva asocijacija mi je cenzuriranje dijaloga na sajtovima i forumima. manji deo se cenzurise zbog nekog sirenja mrznje i slicno, a veci jer ne odgovara vlasnicima i njihovim interesima.

  a u tome ubedljivo prednjaci b92. gospoda koja vode taj sajt se sluze staljinistickim metodama, i koje sugerisu svojim podredjenima, tako da ogroman broj misljenja ostaje neiskazan.

  pre neki dan sam cenzurisan na blogu b92 kod blogerke gordanac jer sam uporedio hitlera i obamu. onda je gordana comic nesto izmisljala jer je ispala glupa jer voli obamu, a moderacija po naredbi stiti svoje blogere od sopstvenih gluposti jer od njih ima najvise komentara, pa su se i oni malo folirali. istini za volju, ima i blogera koji nikada ne cenzurisu, a i moderatora koji su korektni, vidi se u diskusijama.

  ali ovo je sistem kojim se stvaraju poltroni medju zaposlenima, blogerima i komentatorima, kojim se sprecava razmena misljenja i iznosenje sasvim legitimnog stava ako nije u skladu sa rastom profita verana matica i i pijacnim stajlom b92 gde prolazi ko plati vise, bio miskovic il subotic il kostic il bilo koja sluzba il budala koja moze da im plati.

  stvara se atmosfera straha jer komentatori ne znaju dal smeju da komentarisu ovako il onako jer ce ih dugacka ruka b92-velikog-brata usmeriti na pravi put, a stado voditi kuda je pastir zamislio, u pravcu profita vlasnika i interesnih grupa koje se tamo ograsavaju preko blogera ili vesti.

  i zelim da im porucim da me bas zabole da komentarisem i razmenjujem misljenja kod takvih jadnika, bas mi drago sto su pokazali pun diktatorski potencijal

 8. mixon kaže:

  trebalo bi strožije kontrolisati nošenje čvrstih argumenata i stavova. Ne bi trebalo baš svako da ima pravo na njihovo korišćenje! A zamena teze bi isključivo trebalo da se upotrebljava uz specijalnu dozvolu Ministarstva za odbranu, najavu zanimljivih otkrića, hapšenja i zamenu teza.

 9. Shumsky kaže:

  situaciju je u stvari rešio konobar koji se NAJZAD pojavio i doneo pun ajncer

 10. jasar kaže:

  tako policijo, udri bagru!!

 11. jasar kaže:

  tako policijo, udri bagru!!

 12. coa kaže:

  Verovatno su policiji logistiku pruzili navijaci u slucaju da dodje do veceg otpora tih intelektualaca.

  1. Ja sam kaže:

   Eto, neki dan grobari razmenjivali misli na Vracaru.
   Ne, necu reci otkud grobari da misle.
   Vise me cudi sta ce oni na Vracaru, kada tamo nema sahranilista.

 13. zexx kaže:

  Kada procitah ovo,u momentu sam primetio da i mi ovde na neki nacin razmenjujemo misljenja.Od tog trena prosvetljenja,skacem sa stolice na svaki lavez svog psa,i prodje mi kroz glavu:”Evo ih,dolaze da me pitaju zasto mislim!”
  :(

  1. celtic kaže:

   Ne brini, dajdža Njuz je dobar sa liparskim undergroundom ;-)

 14. Tagore kaže:

  Četvrtak, 12. maj 2011. | (ako se ne varam) | Moj predlog za lepši grad
  Piše stalna dopisnica iz Beograda, prosvetna radnica i učiteljica visoke ‘male mature’ XY: http://nstatic.net/475/2532475cxpbad.jpg

  – Nedavno sam, prilikom posete Beču, videla ljude u kostimima koji nepomično stoje i po nekoliko sati, usput pozdravljajući prolaznike.
  Bila sam potpuno fascinirana koliko dugo mogu da se ne pomeraju. Turisti se sa njima neprekidno slikaju i oni predstavljaju pravu atrakciju. Mislim da bi bilo dobro kada bi i u Knez Mihailovoj postojalo nešto slično. To bi poboljšalo turističku ponudu grada. Još kada bi se sve propratilo sa više uličnih manifestacija poput koncerata i izložbi, Beograd bi svakako bio lepši grad.

  Hej, hej, pa ova intelektualka je savršeno skontala da ponosni ‘Bečlije’ ništa ne rade, da se vicaraju po bečkim sokacima ‘i po nekoliko sati’ i da usput pozdravljaju srpske turiste, da skidaju i da pružaju prazan šešir, kapu ili šaku!!!

  (U Beču je prosjačenje strogo zabranjeno, ali milostinja nije, tako da ja verujem da i beogradskim prosvetnim radnicama treba zabraniti sva intelektualna dejstva u prvorazrednim školama.)

  Tanjug | 17. 11. 2012. – 12:53h | Moj predlog za lepši grad
  Kito – Ekvadorski grad Guajakvil odbio je zahtev desetine građana i presudio: nijedan magarac neće moći da se kandiduje za parlament.

  Kako prenosi AP, četrdesetak građana paradiralo je sa svojim kandidatom ulicama grada i tražilo da ga izborna komisija prihvati za kandidata.

  ‘Gospodin Magare’ čak je imao i kravatu, ali su mu zvaničnici zabranili da uđe u zgradu, iako su njegove “pristalice” napravile i lažnu ličnu kartu sa fotografijom magarca u odelu…

  1. Ja sam kaže:

   Tagore,,…nijedan magarac neće moći da se kandiduje za parlament”.

   Znaci li to da ce neki nasi morati da vrate mandate?

   1. Tagore kaže:

    U restoranu naše Skupštine naši poslanici redovno dobijaju i šargarepu, ali ne dolaze često (.)

 15. drLaki kaže:

  I treba da intervenisu.Koliko ja znam, zabranjeno je okupljanje vise od 3 intelektualca. Mada me ne bi cudilo da sad svi gradjani zatraze od vlade status sluzbenog lica da se zastite od policije.

 16. Tagore kaže:

  Tačno! Više od tri prodavaoca koncentrata za svinje na istom mestu zakonom zabraniti! Jedan koncentrat, dva koncentrata, nekako i može, ali sedam ”koncentarata ili koncerata” ne može.

  ‘Još kada bi se sve propratilo sa više uličnih manifestacija poput ”koncerata i izložbi, Beograd bi svakako bio lepši grad’ – piše učiteljka sive mase iz Beograda.

  Mala matura će biti teža za beogradske učiteljke – piše Miljana Leskovac | 18. 11. 2012. – 23:55h | Osmaci i njihovi roditelji već su počeli pripreme za polaganje male mature, koju će sledeće godine činiti čak 75 odsto nepoznatih zadataka, a neće moći ni da se kupi u Novom Sadu.

  Moj papagaj savršeno odgovara na sva poznata pitanja.

 17. Nacelnik OZNA-a kaže:

  OZNA sve dozna !!! Sta je bilo i sta ce da bude !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *