njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

30. jul. 2018

Irinej: Cene Audijevih delova u Crnoj Gori su gore nego za vreme NDH

BEOGRAD, 30. jun 2018, (Njuz) – Patrijarh srpski Irinej duboko je razočaran položajem srpskog naroda i crkve u Crnoj Gori i upozorava da su cene Audijevih delova u ovoj zemlji gore nego u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. 

– Budno pratim položaj srpskog naroda u svim zemljama regiona. Tokom posete Crnoj Gori ostao sam šokiran položajem naroda i sveštenstva u ovoj državi – naveo je patrijarh – Pa, tamo su cene Audijevih delova gore nego za vreme ustaškog režima u NDH. Neko će možda reći da su ovo teške, olako izrečene, optužbe ali svratite u neku od prodavnica auto delova i i sami se uverite! Kad uračunate inflaciju u odnosu na 1945. godinu opet dobijate da su danas cene bar 20-30 odsto veće nego tad. Za par sitnih popravki i kvarova ode pola mesečnog dobrovoljnog priloga koji prikupim. Još su sve cene u evrima, a kurs koji nam računaju je krajnje nepovoljan. Užasnut sam ovakvim odnosom crnogorskih vlasti prema nama – rekao je on. 

Patrijarh je iskoristio priliku i poručio da će predano zastupati ineterese srpskog naroda, ma gde se nalazio, i da će uvek deliti.njihovu sudbinu. 

– Srbi u Crnoj Gori moraju znati da nisu sami. Lično ću učiniti sve kako bi se njihov položaj popravio. Solidarnost sa njima je moja obaveza i nameravam da je ispunim ma koliko me to koštalo. Već sam dao nalog svom vozaču da originalne delove za auto naruči direktno iz Nemačke jer je to ubedljivo najpovoljnija varijanta, a svi ste svedoci da živimo u teškom vremenu u kome nema mesta razbacivanju novcem – zaključio je on.

Bojan Savić

 1. Milika kaže:

  Neću da dolivam ulje na vatru, ali nije ništa bolja situacija ni kada je u pitanju porše (ruski: porš). Ne samo da su djelovi preskupi, nego ih i nema, pa nije isključeno da DF pozove svekoliko preostalo srpstvo u Crnoj nam Gori, na ulicu, jer je to krajnji vid mrcvarenja. A posle na kolenicu.

 2. voya montoya kaže:

  Sto mu jarbola,PARTIJARH…Je ovo celomudroserski primetio…?!

 3. bopa kaže:

  Autor ovog teksta posetio je pre neki dan manastir Sv. petra Cetinjskog, nravno na Cetinju bio prijatno iznenadjen kada je crkvenoj prodavnici medju knjigama i brosurama naisao na stampano izdanje Njuz.net na staroslovenskom. na naslovnoj strani bila je slika Mila u narucju Pape, a u uvodnik autor posvecuje Veberu, Trampu i Ani Brnabic. Svestenstvo nije moglo da shvati cemu se toliko narod smeje??? pa, autoru.

 4. Радојица kaže:

  Дуго има како не поменусте патријарха. Аферим! Већ је почело да се зуцка како је, у ствари, црква та која вас плаћа.💃

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *