nazad na vrh

Irinej: Cene Audijevih delova u Crnoj Gori su gore nego za vreme NDH

BEOGRAD, 30. jun 2018, (Njuz) – Patrijarh srpski Irinej duboko je razočaran položajem srpskog naroda i crkve u Crnoj Gori i upozorava da su cene Audijevih delova u ovoj zemlji gore nego u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. 

– Budno pratim položaj srpskog naroda u svim zemljama regiona. Tokom posete Crnoj Gori ostao sam šokiran položajem naroda i sveštenstva u ovoj državi – naveo je patrijarh – Pa, tamo su cene Audijevih delova gore nego za vreme ustaškog režima u NDH. Neko će možda reći da su ovo teške, olako izrečene, optužbe ali svratite u neku od prodavnica auto delova i i sami se uverite! Kad uračunate inflaciju u odnosu na 1945. godinu opet dobijate da su danas cene bar 20-30 odsto veće nego tad. Za par sitnih popravki i kvarova ode pola mesečnog dobrovoljnog priloga koji prikupim. Još su sve cene u evrima, a kurs koji nam računaju je krajnje nepovoljan. Užasnut sam ovakvim odnosom crnogorskih vlasti prema nama – rekao je on. 

Patrijarh je iskoristio priliku i poručio da će predano zastupati ineterese srpskog naroda, ma gde se nalazio, i da će uvek deliti.njihovu sudbinu. 

– Srbi u Crnoj Gori moraju znati da nisu sami. Lično ću učiniti sve kako bi se njihov položaj popravio. Solidarnost sa njima je moja obaveza i nameravam da je ispunim ma koliko me to koštalo. Već sam dao nalog svom vozaču da originalne delove za auto naruči direktno iz Nemačke jer je to ubedljivo najpovoljnija varijanta, a svi ste svedoci da živimo u teškom vremenu u kome nema mesta razbacivanju novcem – zaključio je on.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Neću da dolivam ulje na vatru, ali nije ništa bolja situacija ni kada je u pitanju porše (ruski: porš). Ne samo da su djelovi preskupi, nego ih i nema, pa nije isključeno da DF pozove svekoliko preostalo srpstvo u Crnoj nam Gori, na ulicu, jer je to krajnji vid mrcvarenja. A posle na kolenicu.

  2. Sto mu jarbola,PARTIJARH…Je ovo celomudroserski primetio…?!

  3. Autor ovog teksta posetio je pre neki dan manastir Sv. petra Cetinjskog, nravno na Cetinju bio prijatno iznenadjen kada je crkvenoj prodavnici medju knjigama i brosurama naisao na stampano izdanje Njuz.net na staroslovenskom. na naslovnoj strani bila je slika Mila u narucju Pape, a u uvodnik autor posvecuje Veberu, Trampu i Ani Brnabic. Svestenstvo nije moglo da shvati cemu se toliko narod smeje??? pa, autoru.

  4. Дуго има како не поменусте патријарха. Аферим! Већ је почело да се зуцка како је, у ствари, црква та која вас плаћа.💃

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix