Jedna od retkih postojećih fotografija Aleksandra Vučića tokom stvaranja sveta
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

11. jan. 2018

Irinej: Vučić je šest dana stvarao svet, a sedmog primao građane od pet ujutru

BEOGRAD, 11. januar 2018, (Njuz) – Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da je Aleksandar Vučić šest dana stvarao svet, a već sedmog je primao građane od pet ujutru kako bi saslušao i rešio njihove probleme, odgovarajući tako svima koji su ga u poslednje vreme kritikovali.

Irinej je ocenio da svako ko smatra da Vučić ne radi dobro treba da pokuša da u toku jedne radne nedelje stvori svetlost, nebo, tlo, nebeska tela, živa bića i da nakon toga, iako je prethodnog dana radio 16 sati dnevno bez odlaska u WC, sedmog dana ustane u tri ujutru da bi već od pet počeo da prima građane.

Srpski patrijarh je naveo da je stoga neshvatljivo da se bilo ko drznuo da kritikuje sopstvenog tvorca.

– Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kritikovao je Vučića ne shvatajući da kritikuje onoga od koga je, zajedno sa pticama, ribama, divljim životinjama, gmizavcima i Marjanom Rističevićem, u stvari potekao. No, svako stado ima i neku zabludelu ovčicu, pa tako i ovo naše. Oprostiće Vučić Amfilohiju. Nije znao šta čini – rekao je Irinej.

Prema njegovim rečima, građani treba da budu zahvalni što imaju Vučića.

– Do sada su mnogi svojatali Boga, ali sada imamo živi dokaz da je on Srbin. Mnogi su se šalili kada je Tvorac u „Ćirilici“ ispravio sopstvenu majku oko toga koliko je bio težak kada se rodio, ali sada je svima jasno zašto je to uradio i da je bio u pravu. Zato svi Srbi, gde god da su, treba da blagodare Gospodu na Vučiću. To jest, da blagodare Vučiću na Vučiću – rekao je Irinej.

Patrijarh je na kraju zaključio da Gospod Vučić jeste blag i milostiv, ali da njegovo strpljenje „ima granica“ i da ga ne treba srditi toliko da odluči da proverava našu lojalnost na novim parlamentarnim izborima.

Nenad Milosavljević

 1. Razjarena voluharica kaže:

  Irinej mu je nakon 16 sati uzdržavanja od odlaska u klonju pravio društvo tokom močanja, možda i kakanja.

 2. Pekos kaže:

  Ovo će biti prva država u kojoj narod umire od smeha!

 3. Sasa kaže:

  Irinej je covek nedostojan svega ljudskog, moralni patuljak i sotonin sledbenik.

 4. Dakle, preimenovati ulicu gospodara Vucica u gospoda Vucica.

 5. scoby kaže:

  Znači Marjan Rističević je posebna vrsta? A ja sam bio ubeđen da spada u papkare jer se odavno ispred Skupštine družio sa magarcem…

 6. Danguba kaže:

  Blagodarim gospođa Vučića

 7. Zora kaže:

  Nenade, svaka čast na TACNOM TEKSTU ALAL TI PERO!!!

 8. milan (nisam odavde) kaže:

  Poznata je izjava malog dečaka ,,o tata, tata da li ti znaš kako je teško čitati Brajevu azbuku kukom”. To vam je takoreći identična izjava Irineja koji ga parafrazira, pa kaže: ,,O, dali vi znate kako je teško voditi ovce Srbije, putevima Srbije u vozilu 6 sa olimpijskim krugovima”!

 9. zivorad stankovic kaže:

  Au dobri su obojica,jedan hoda po vodi,drugi po travi!

 10. asteriks kaže:

  Kada se zavrsi gradnja Bg na vodi, prica se, kako ce vlada finansirati izgradnju Nojeve barke u vrednosti od 83000e. Prvi koji ce provozati barku Dunavom bice, naravno, veliki vodja. Vec ima iskustva sa poplavama, potapanjem zivotinja u vodu.
  Barkom ce upravljati slepi prorok Vulin, a vec imam dojam sta ce mu Vucic u toku voznje reci: ” vidi sine kako je Dunav divno ukoricen”.
  Usled kronizma, na barci ce umesto zivotinja biti samo ovce. Vucic zeli spojiti vise religijskih prica u jednu, samim tim, kao nekada Konstantin Veliki, objediniti religijom citav nezadovoljni narod. Na barku ce doci i tri mudraca, Seselj, Palma i patak Dacic, videti Isusa. Nevidljivom sailom Vucic ce biti prikacen za svoj helikopterom, a kada krene Tomina naracija na engleskom jeziku manje poznatog pasusa iz Egipatske Knjige mrtvih, vodja ce zakoraciti po vodi Bg na vodi.Stado ce pasti u ekstazu, Toma ce se srusiti kolenima na stiropor, Palma izvaditi tri hiljade za Isusa. Barku ce tetkino dete upraviti ka Kipru, a zatim pravac Kanada.
  Jedino, ostaje nejasno kako ce Vulin preko Dunava, Crnog mora izaci na Mediteran, ali to ne treba da nas brine. U barci je svemocni vodja, nesto ce verovatno genijalno smisliti, po obicaju.

 11. zeks kaže:

  Lako je vama da se ovde sprdate sa svevisnjim,hajde uradite to na Mondu ako mozete! Tamo cenzura ko kod Maje Gojkovic…Pretpostavljam da je na javnom konkursu za cenzora izabran Dragan J.V.

 12. voya montoya kaže:

  …I sacini najveci Zid placa,do kraja dana…!! Vidi se cak i kroz prozor najvisih solitera,sagradjenih u periodu vlasti Gorana Vesica…

 13. Mizantropikus kaže:

  ph'nglui mglw'nafh Vučić R'lyeh wgah'nagl fhtagn

 14. peric kaže:

  Jel to shef one fime koja je dobila tender na par miliona dusa kao jedini ponudjac. Za besplatne neobavezne usluge koje se obavno placaju u keshu. I sto ne placa porez na prihod i imovinu. Zvuci kao bilo koja druga partijska firma.

 15. Malo mnogo kaže:

  Srbi su i ranije imali teoriju da je stvoritelj svega srbin lično, i sad je to i dokazano.Ne samo što ovde ima onih koji se i posle svega usuđuju da ga kritikuju, nego i ta Evropska unija odugovlači da prizna stvoritelja i još mu traži da matičnu državu proda zarad članstva u njoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *