nazad na vrh

Irski navijači zamolili Acu Seltika da prestane da im peva

Aca Seltik maltretira irske navijače

BEOGRAD, 5. septembar 2016, (Njuz) – Nekoliko stotina irskih navijača koji su doputovali u Beograd na utakmicu Srbija-Irska, zamolili su danas frontmena benda Orthodox Celts Acu Seltika da ih ostavi na miru i prestane da im peva svoje pesme.

Kako saznaje Njuz, Aca Seltik je od ranog jutra presretao po gradu sve grupe irskih navijača i pevao im neke od refrena svojih pesama.

– Šetali smo centrom, gledali gde bismo mogli da sednemo na pivo, kada se pred nama stvorio neki čudan čovek u našem dresu i počeo da viče “One, two, three, four, five!“. Svi smo bili zbunjeni, nije delovao kao da želi incident, ali ako nije hteo da se bije, zašto je onda onako pevao – pita se irski navijač Beri Keli, koji se žali da je na istu osobu naleteo dva sata kasnije u pabu.

– Tek što nam je stiglo pivo, ovaj čovek je utrčao kroz vrata i povikao “We’re drinking beer, we’re drinking gin“. Malo je nedostajalo da ovog puta dođe do incidenta, ali nam je konobar rekao da ne obraćamo pažnju na njega i da je isto ovo radio i kada je naša reprezentacija ovde gostovala pre nekoliko godina. Zato smo ga samo zamolili da prestane da peva – kaže ovaj navijač, koji otkriva da se Aca rastužio i da je, dok je napuštao lokal, tiho pevušio: “A moment like the longest day”.

Pokušali smo da uzmo izjavu i od Ace Seltika kog smo zatekli kako u parku juri dvojicu irskih navijača i peva im.

– From Banrty Bay up to Derry Quay and from Galway to Dublin town! Far away, far away! The green roses will grow, while green fields turns to red – izjavio je Aca Seltik za Njuz.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. ” ali ako nije hteo da se bije, zašto je onda onako pevao ” … well done Mark !!

 2. A protiv koga ce irski igraci da igraju fudbal u Srbiji?
  Pa nama ni Sveti Braca Fugomalni, zastitnik mrtvih na dusi, ne moze pomoci.

 3. Izgleda da Aca nije jedini pevao. Sad kad je sve gotovo, jasno je da je pevača bilo više od igrača!

 4. Koji ste vi bednici od nivinara! Od sada njuz.net
  deleted forever!

  • Ako ne shvatas sta njuz.net hoce da kaze onda nemas sta da trazis na ovom sajtu.
   btw, nasi “fudbaleri” bi bili uspesniji kao muzicari i cirkusanti nego kao fudbaleri, i trebamo ukinitu reprezentaciju da nas vise ne brukaju i pare preusmeriti u sportove koji daju rezultate – kosarku, odbojku, rukomet, vaterpolo…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix