ISIS nudi svoje ljude da pomogne u rušenju bazilike
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. jul. 2015

ISIS podržao odluku Republičkog zavoda za zaštitu spomenika o izgradnji autoputa preko bazilike

RAKA, 3. jul 2015, (Njuz) – Islamska država Iraka i Sirije (ISIS) javno je cestitala direktorki RZZZSK Mirjani Andrić i Ministarstvu kulture i informisanja Srbije na odluci da se preko jedne od najvećih srpskih ranohrišćanskih bazilika pređe autoputem.

U saopštenju se navodi da se visoko ceni spremnost srpskih vlasti da prekinu sa tradicijom očuvanja spomenika kulture, i da samo oni koji su “čekićima razbijali hiljade godina stare predmete mogu da razumeju terapeutsko dejstvo ovakvog čina i potonje olakšanje”.

Dalje se navodi da, iako se ne radi o kulturnom dobru pod zaštitom UNESCO-a, čije bi uništavanje svakako privuklo pažnju svetske javnosti, važno je početi od negde.

– Danas temelji nekog smešnog pravougaonog objekta, a sutra vredni artefakti u muzejima. Nadamo se da će nam naši novi sledbenici iz Srbije poslati snimke da i mi uživamo u klici destruktivnog ponašanja prema kulturnom nasleđu koju smo našim predanim radom uspeli da prenesemo putem medija – piše u saopštenju.

Povodom oglašavanja Srpskog arheološkog društva, ISIS je predložila nekoliko metoda za obračunavanje sa protivnicima sistema . ISIS je takođe ponudio pomoć svojih vojnika, koji su stekli značajno iskustvo tokom radova u Palmiri.

 

 1. haha kaže:

  U slucaju da kasnije zazale, mogu uvek izgraditi temelje bazilike, koja ce izgledati jos starije. Stavise, ne moraju dolaziti ljudi iz Sirije i Iraka, kad imaju bageriste, koji su se vec ispraksirali u rusenju petrovaradinske tvrdjave.

 2. zoran kaže:

  Ваша луцидна духовитост је лековита…
  Тесна сарадња премијера и владе са ИСИС-ом изнедрила је план да се сви лагуми, подруми, катакомбе, подземље калемегданске тврђаве и старог београда као генијална диверсификација Београда и Србије, испуни што течним гасом из америке, што гасом из Азербејџана те уприличи трећа велика свечаност на коју ће бити позвана опозиција и бивши режим и упали вечни пламен – оно што остане после великог праска, биће под заштитом ИСИСЕСЦО-а као вечни доказ мудрости и стваралчког духа…

  1. zoran kaže:

   Наши племенити рибари душа и прошлости покушали су ову дисруптивну иновацију да замене једном мање дисруптивном – да накалеме базилику ранохришћанску на београд на води, али ИСИС је као упозорење спалио копију уговора за београд на води, пепео метнуо у аван и тучком га фино самлео те прах просуо над Тигрисом, а снимак упозорења окачио на јутјуб…

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  I clanak i komentari su napisani a da niste proucili nista od dokumenata o pristupanju u EU. Odavno je postavljen zahtev da Srbija unutra moze samo bez svoje proslosti, i sadasnja VlAda zdusno na tome radi!

 4. Zoran Cvetković kaže:

  Umesto da se radujemo što nas je neko podržao (dobro ..ISIS, nema veze ipak je podrška), mi se žalimo….
  Pa to su investicije!!! Zamislite da dođu! Pa imali bi da ruše i ruše i ruše, jer Srbija ima dosta svetinja. Doduše nema baš iz IV veka ali možemo im ponuditi subvencije za mlađe objekte, tj. Svetinje. Mislim one iz XII, XIII, IV Veka. Mislim da je podrška od izuzetnog značaja.

 5. Zoran kaže:

  МИРЈАНА АНДРИЋ БИ ТРЕБАЛО ДА СЕ УБИЈЕ И ТО ЈАВНО, ИОНАКО НИЈЕ ЗА ЖИВЕТИ. ТАКВО ЂУБРЕ КОЈЕ НЕ ПОШТУЈЕ СОПСТВЕНЕ КОРЕНЕ (АКО СУ ОВДЕ УОПШТЕ ЊЕНИ КОРЕНИ) НЕ ТРЕБА НИ ДА КОРАЧА ЗЕМЉОМ. А ТРЕБАЛО БИ ДА ТО С ЊОМ УРАДИ И ОНАЈ КО ЈЕ ЗАПОСЛИО!!!

  1. Sreten-kreten kaže:

   Otkud ti znas ko je nju zaposlio!? Ne mozes tako da pricas protiv predsednikove zene! To je mozda i kaznjivo – verbalni napad na zenu od drzave… Mirjana Andric je pre direktorskog mesta bila modiskinja u Kragujevcu, zato nam Dragica onako prefinjeno izgleda. A kakve to ima veze sa bazilikom?! Pa kulturnoj bastini je mesto pod zemljom. Modiskinja je samo vraca tamo gde i treba da bude…

  2. zoran,ali prvi kaže:

   sta si zapenio,pa ta je vec probala sta je mogla,ali nije islo.Sve je,jadna,pokusala da baziliku u BG priese i prikaze kao Beograsku,”jer stevi to trazili”,a posto nije islo,pesak i zatrpavaj.A i sta ce nam kad nije “Beogradska”?
   Provincijalska neka tamo baziika,pih!

   1. zoran kaže:

    Опростите због отуђења “ника”. Био сам убеђен да ово веома ретко име у Срба неће бити ником на сметњу…

 6. ethanol kaže:

  Posle italijanske kućice George i Amal Clooney su kupili još jednu kuću u selu Sonning Eye kraj Reading/GB.
  U početku su svi meštani srećni bili…, sve dok Amal nije počela da izvodi silne radove, pa posekla neki stari hrast (za tarabe) i pelcar od hrasta nakalemila (u noćnim vriskama treće smene).

  – Molimo vas da vašem seksualnom partneru vrištanjem ne dajete utisak da je on baš taj pravi nosorog, i setite se da vaše noćne egzibicije i u tišini mogu biti podnosive – navodi se u pismu koje je Amal dobila od “terrorised neighbours”.
  (Niže se priča da je i George Clooney podržao srpski autoput preko bazilike.)
  Izvor: Kiyoshi ota / Japan

 7. voya montoya kaže:

  Autoput u Obropi…?citat iz Politike!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *