njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. mar. 2013

Iskusni bankar ubedio pljačkaša da uzme kredit

Sve više banaka namerava da u ponudu uvrsti i pakete za pljačkaše

BEOGRAD, 3. mart 2013, (Njuz) – Jučerašnji pokušaj pljačke banke u Ustaničkoj ulici završio se na neuobičajen način tako što je jedan od šalterskih službenika uspeo da ubedi pljačkaša da podigne gotovinski kredit umesto da opljačka banku.

Naoružani pljačkaš upao je, prema rečima svedoka, u banku pred kraj radnog vremena, negde oko 17 časova, i zatražio da mu se novcem napuni vreća koju je doneo sa sobom. Jedan bankar je, međutim, rekao da nemaju toliko gotovine u banci ali da pod vrlo povoljnim uslovima mogu da mu novac prebace direktno na račun.

– Službenik je pljačkašu rekao da će, ako opljačka banku, sigurno završiti u zatvoru, dok će, ako uzme kredit, u zatvoru završiti jedino ako ga ne bude vratio. Pritom je napomenuo da banka najpre šalje brojna upozorenja, potom ponude za refinansiranje, zatim profesionalce koji treba da naplate dug i tek ako nijedna od tih mera ne urodi plodom, onda se slučaj predaje sudu. Sve to znači da su šanse da pljačkaš zbog kredita ode u zatvor znatno manje nego ako opljačka banku – rekao nam je jedan od šefova ove filijale koji je želeo da ostane anoniman.

Na pitanje kakvi su uslovi ponuđeni pljačkašu, naš sagovornik kaže da je kredit dat pod izuzetno povoljnim uslovima, u skladu sa okolnostima u kojima je odobren.

– Klijentu je dat dinarski kredit od 400.000 dinara na četiri godine, uz grejs period od dve godine. Osim toga, odobrena mu je i kreditna kartica sa limitom od dve mesečne plate, pod uslovom da ne nosi fantomku kad bude došao da je preuzme. Naša banka se trudi da svaku ponudu uskladi sa potrebama klijenta, pa je tako bilo i ovog puta – zaključio je sagovornik Njuza.

Kako nezvanično saznajemo, više banaka se posle ovog događaja odlučilo za koncipiranje ponuda za pljačkaše, jer je to bila jedna od retkih socijalnih kategorija koja nije bila „pokrivena“ odgovarajućim bankarskim paketima.

Nenad Milosavljević

 1. Славко kaže:

  Да неће опет неки ратови?

 2. Katarina kaže:

  Nenade genije!

 3. ariela kaže:

  Znam i one koji su bez fantomke i sa oruzjem isto dobili tako “povoljne” kredite…bankarev potez nije cudan, navikao covek da posluje sa profesionalcima s maskom ili bez nje…

 4. Džoni kaže:

  U ovoj državi ni lopov više ne može da opstane od bankara.

 5. Ja sam kaže:

  Засто банкари немају џепове на панталонама?
  -Зато што никада не стављају руке у своје џепове.

  1. Malo ja sam kaže:

   -Sssankerice, dajj… jjedno… veliko, toceno.
   -Covece, sta Vam je, ovde je baka.
   -Basss… zato. Preko pputa je dve.

 6. Miki kaže:

  A ako i ne bude imao da vraća kredit, banka će da ga zaposli kao uterivača dugova.

 7. aleksandar kaže:

  iz koje je stranke pljackas? ne verujem da lopovi iz opozicije mogu da dobiju iste uslove…

 8. Samospizd kaže:

  Ovo me podsjetilo na jedan španjolski strip…
  Dođe naoružani pljačkaš u banku i traži novac. Pita ga službenik: “Pa zašto da pljačkate banku kada imamo ponudu tako povoljnih kredita?! Samo se trebate potpisati ovdje…”.
  Uglavnom, stip završava sa fotografijom pljačkaša na naslovnici novina, a iznad fotografije naslov: “Banka opljačkala pljačkaša banke!”.

 9. himalajac kaže:

  svaka cast. opeljesili su citav narod, a sada i kriminalce. al’ ajde da ih vidim da opeljese politicare

 10. Gagi kaže:

  Zadnjih sedam dana se samo naslovima smijem, odlično!

 11. celtic kaže:

  Bravo! Radi kreativnosti, banka bi morala da mu izradi fantomku sa logom banke i da mu dostavi termine transporta novca drugih banaka, kako bi mogao na vrijeme vratiti kredit!

 12. Lalo kaže:

  Ово већ постоји у књизи за учење енглеског “Headway intermediate”. У питања су најсмешнија хапшења пљачкаша. Могуће да је Њуз ово сам измислио, али да се зна да већ постоји.

 13. Lalo kaže:

  Ово већ постоји у књизи за учење енглеског “Headway intermediate”. У питања су најсмешнија хапшења пљачкаша. Могуће да је Њуз ово сам измислио, али да се зна да већ постоји

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.