nazad na vrh

Istraživanje: Alkohol pomaže razumevanje geopolitičke situacije u svetu

Misha Popovikj
FOTO: Misha Popovikj

SREMSKA KAMENICA – Konzumiranje alkohola znatno poboljšava razumevanje globalnih političkih trendova, olakšava analizu njihovih uzroka i posledica koje će imati po čovečanstvo, pokazuju rezultati istraživanja Instituta za geopolitiku i zitologiju iz Sremske Kamenice.

– Naš tim je mesecima obilazio kafane kako bi na relevantnom uzorku prikupio sve neophodne podatke. Rezultati koje smo dobili nedvosmisleno pokazuju da naši sugrađani postaju stručnjaci za geopolitiku već posle nekoliko pića – kaže Jovan Mitrović, vođa istraživačkog tima. – Najveći broj ispitanika koji su učestvovali u ovom projektu je, već posle nekoliko čaša alkohola, pokazao zavidno znanje o politici velikih sila, vojnim i ekonomskim aspektima bliskoistočne krize, novoj ulozi Rusije, sa posebnim osvrtom na partnerstvo sa Turskom i posledicama koje će ono imati na rat u Siriji. Znanje koje su, pri tom, demonstrirali je prosto zadivljujuće. Podaci kojima raspolažu i način na koji ih obrađuju predstavljaju najviše domete političke analitike kod nas, a ubeđen sam, i u svetu- tvrdi oduševljeni Mitrović.

Članovi istraživačkog tima se nisu zaustavili na proučavanju ponašanja ljudi u kafani već su svoje hipoteze testirali i unutar “Instituta”.

– Alkohol, u teoriji, otežava kognitivne sposobnosti što nas je navelo na pomisao da imamo metodološku grešku u našem ispitivanju. Zato smo krajnje testiranje izveli na sebi i dobili potvrdu, već dobijenih, rezultata. Već posle trećeg piva sam otkrio da znam gotovo sve o istoriji međunarodnih odnosa, trenutnom brojnom stanju američke i ruske vojske, naoružanju koje one poseduju i koga sve Soroš finansira u zemlji i svetu. -objasnio je Mitrović i dodao da, u piću, ipak treba imati meru kako bi se rasprava zadržala na akademskom nivou, a sagovornici sprečili da skrenu temu na fudbal i ulogu Rukavine u nacionalnom timu.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Mora da je vučić lecena a neizlecena notorna pijana alkoholisana ispicutura.

  2. Alo bre,pa ovo je stari Zaključak Kopaoničkog Ekonomskog Foruma…tj. Biznis Foruma Kopaonika,gde se svira i šika…

  3. I zamislite onda geopolitičku važnost i značaj zemlje, na svetskoj sceni, u kojoj predsedik, samostalno peče rakiju!

  4. ogromno krdo bivola se krece brzinom najsporijeg bivola. kada to krdo napadu lavovi, oni, po prirodi stvari, hvataju i ubijaju najsporije bivole. tako da, prirodnim putem, to ogromno krdo bivola postaje brze i pokretljivije jer ostaju snazniji bivoli.
    isto tako i alkohol, on ubija sive , spore, mozdane celije, tako da ostaju samo jace sive celije; sto znaci, alkoholom postajemo pametniji

  5. Nista bez kupusa

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix