Freepik
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

21. aug. 2023

Istraživanje: Građani spremni da zažmure na sva ova sranja i za mnogo manje od 10.000 dinara

BEOGRAD, 21. avgust 2023, (Njuz) – Građani Srbije su spremni da zažmure na sva sranja oko njih i za mnogo manje novca od 10.000 dinara, pokazuje istraživanje sa Instituta za finansijsku stabilnost i zataškavanje iz Sremske Kamenice.

Prema rezultatima ovog istraživanja, država Srbija je do sada građanima isplatila mnogo više para nego što je bilo neophodno kako bi oni prešli preko mnogobrojnih afera ove vlasti.

– Vlast je u početku kupovala ćutanje građana za sto evra, pa je sada to smanjeno na 10.000 dinara, ali ispostavlja se da bi građani okrenuli glavu na drugu stranu i za daleko manju kintu, kaže se u istraživanju.

– Izračunali smo da je neki prosečan iznos za koji građani pristaju da im ovi rade šta hoće je oko 2700 dinara godišnje, kažu istraživači sa Instituta. Mnogi bi zapravo pristali da ih jašu i za oko 500 dinara, navode oni u istraživanju.

Stručnjaci se nadaju da će rezultati istraživanja pomoći vlastima da uštede novac tako što će ubuduće kupovati mir za mnogo manje novca, što bi im istovremeno omogućilo veći manevarski prostor prilikom lapanja.

Viktor Marković

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *