njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

14. jun. 2013

Istraživanje: Smanjen broj biciklista na ulicama spasao mnoge živote biciklista

Biciklisti su najbezbedniji ako "apsolutno nikad u životu ne koriste bicikl"

SRBIJA, 14.jun.2013. (Njuz) – Prema najnovijem istraživanju Instituta za bicikle, monocikle i velocipede iz Sremske Kamenice, mali broj biciklista na ulicama je glavni faktor koji utiče na dužinu života biciklista. Sa ovog instituta kažu da bi broj nastradalih biciklista bio “mnogo, mnogo veći u situaciji kada bi ih bilo mnogo, mnogo više na ulicama.”

– Na ovom primeru se lepo vidi da biciklisti imaju jak poriv i instinkt sa samoodržanjem, i da zbog toga na ulicu izlaze ili peške, ili automobilom, ili gradskim prevozom, i time produžavaju život svojoj vrsti, kaže naučnica koji radi na ovom istraživanju Jovana Perović. -Ja sam i sama biciklistkinja, ali jedini razlog zašto sam još uvek živa i zdrava jeste činjenica da apsolutno nikad u životu nisam sela na bicikl, dodaje ona.

Vozači motornih vozila smatraju da je mali broj biciklista na ulicama dobra stvar, jer i ovako zauzimaju dosta mesta na ulici, i oduzimaju vozačima automobila dragocene sekunde života.

-Kada krenem kući sa posla, želim da stignem što pre, jer svaki sekund više u kolima je sekund manje na kauču pred TV-om. Voleo bih kada bi biciklisti vozili malo brže, ili kada bi barem biciklističke staze bile malo uže, neretka je izjava srpskih automobilista u ovoj opsežnoj anketi.

Iz Instituta dodaju da biciklisti nisu imali nikakve pritužbe na saobraćaj, osim kada učestvuju u njemu vozeći bicikl.

Viktor Marković

 1. Slobodan kaže:

  A ko je radio istraživanja …vozači automobila , hahahahahahah….. ajde sad lepo tamo idite u Holandiju pa njih pitajte…I meni je svaki trenutak dragocen…pa ne idem KOLIMA NA POSAO ,NEGO BICIKLOM.

 2. Petar kaže:

  Kakvo je ovo lupetanje, ko je ovo rekao taj stvarno nije normalan , a ovaj sto je objavio , on je jos gori!

 3. Licami kaže:

  Surovo

 4. celtic kaže:

  Prvo sam mislio da su Orkovi na slici. Ouzo je odradio svoje….

 5. limundovac kaže:

  Prodajem biciklove sa slike , koje su biciklisti bacili posle bliskog susreta 3.vrste sa motorizovanim kolegama .

 6. mirko kaže:

  početna cena 10 dinara za komad

 7. Bajkoman kaže:

  Koliko debilozna izjava: “…Ja sam i sama biciklistkinja, ali jedini razlog zašto sam još uvek živa i zdrava jeste činjenica da apsolutno nikad u životu nisam sela na bicikl…” Gde je ovde logika? Pa ili si biciklista i vozis i volis biciklizam, ili nisi biciklista i nikada ne vozis bajk…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *