njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

03. nov. 2015

Istraživanje: Sve manje ljudi u Srbiji se žali na slab natalitet

SRBIJA, 3.novembar 2015, (Njuz) – Istraživanje Instituta za prirodni priraštaj i borbenu gotovost iz Sremske Kamenice pokazalo je da natalitet u Srbiji predstavlja problem za sve manji broj ljudi. Kako Njuz saznaje, broj negativnih komentara povodom smanjenja populacije koji se svakodnevno čuje se na ulici sve ređe i ređe.

– Istraživanje je započeto metodom slučajnog uzorka na 1000 građana, i primećeno je da se i uzorak jako smanjio tako da smo istraživanje završili sa oko 500. Ali i to je validno, samo malo manje validno, kaže dr Luka Panovljević, istraživač sa ovog Univerziteta. – Zanimljivo je i to da je i nas istraživača manje nego kad smo počeli, jer recimo prof. Stanović i dr Kovačevićka su pre par meseci dobili posao u Kanadi i odselili se, dodaje on.

Kako se nezvanično saznaje, broj žalbi na smanjenje stanovništva je proporcionalan broju žalbi na gužvu u prevozu, dok nezaposlenost, suprotno svim očekivanjima, ostaje na istom nivou.

-Naša pretpostavka je bila da će se sa smanjenjem nataliteta smanjiti i procenat nezaposlenosti, ali se to ne dešava. Za sada pripisujemo to takozvanom “tranzicionom paradoksu” koji sve neobjašnjive pojave svaljuje na tranziciju, čak i ako je ona odavno prošla, kažu naučnici.

Viktor Marković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  ,,Poslednji koji izadje nek ugasi svetlo”. Naprednjaci konacno ispunjavaju prorocanstvo koje su im radikali ostavili u amanet!

 2. Рубљов kaže:

  Не могу да пронађем ништа смешно у “демографском инжењерингу” – тихом и суптилном геноциду над Србима који је достигао своју терминалну фазу – АУТОГЕНОЦИД, последњих петнаест година…

 3. ariela kaže:

  Ne budite pesimisti…”Vratice se rode”…

 4. voya montoya kaže:

  Ali zato usvajamo polovne dzipove,te imamo novu kastu dzipaca…

 5. patrijota bez iskustva kaže:

  Na sledećim izborima biće novo geslo: Hleb 2 dinara, a kondom za džabe!

 6. deda Dragan kaže:

  Mene zbunjuje istraživanje tog Instituta. Toliko nas jebu a nas sve manje, mala deca nam gledaju i uče sve o jebačinama (“uživo”)
  putem obrazovnog programa TV-e tipa, parenje Parova, Veliki u Brata, Farma plodnosti, moja mama blje “meša”od tvoje …

 7. Aлокин kaže:

  Све мање великограђана се жали
  на недостатак земљорадника…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *