njuz-autor

AUTOR: urednistvo

16. dec. 2014

Istraživanje: Teške kosti najčešći uzrok gojaznosti kod devojaka

jeans

Česti faktori koji dovode do pojave prekomerne težine su i panatalone koje su se skupile posle pranja

SRBIJA, 16. decembar 2014, (Njuz) — Istraživanje Instituta za ispitivanje i prevenciju gojaznosti iz Sremske Kamenice pokazuje da su teške kosti najčešći uzročnik viška kilograma kod devojaka. Teške kosti su fenomen novijeg doba i njegova kulminacija koincidira sa pojavom manekenki koje su mršavost nametnule kao ideal ženske lepote, tvrde u ovoj naučnoj ustanovi.

– Čak 67 posto anketiranih devojka odgovorilo je da ima problem sa teškim kostima – objašnjava doktor Teofil Janjić sa Instituta u Kamenici. – Ovaj problem se najčešće javlja u pubertetu i može ostati trajan ukoliko se ne reši na adekvatan način. Pored teških kostiju česti faktori koji dovode do pojave prekomerne težine su i panatalone koje su se skupile posle pranja, a visoko se kotiraju i ogledala koja devojke čine punijim, kaže Janjić.

Doktori sa ovog eminentnog instituta su utvrdili da problem teških kostiju opterećuje devojke različitog socijalnog statusa i stepena obrazovanja. Ono što sve njih može da raduje je saznanje da je ovaj poremećaj danas itekako rešiv.

– Fenomen teških kostiju je podjednako zastupljen kod tinejdžerki i malo starijih devojaka. Iako nekima od njih on izgleda nerešiv, savremena medicina se prilično dobro nosi sa njim. Dovoljno je obratiti pažnju na pravilnu ishranu, baviti se nekim sportom i vaše kosti ubrzo postanu primetno lakše. Ako vam i posle toga ogledalo doda koje kilo u struku ne treba da se nervirate ili očajavate. Najbitnije je da nemate drugih zdravstvenih problema, a sa teškim kostima se i te kako može lepo živeti-poručuje dr Janjić.

Bojan Savić

 1. Ja sam kaže:

  Nije toliko strasno biti debela zena, koliko je nesnosno biti teeeska zena.
  Maja recimo.
  Sto se tice teskih kostiju vazi pravilo:
  Sto vise tezis da ti kosti budu lakse, time si sve bliza guskama, zatim kokoskama i na kraju lesinarima.

  1. Monika kaže:

   Dragi Ja sam, samo me izazivš i biće posle Monika psuje kao kočijaš. :-)

   Elem, ja sam baš Maju i Zoku htela da uzmem za primer. One su žene, onako, baš fino tapacirane, i mislim da u njihovih 100 kg, 70 kg ode na te teške kosti. S druge strane, imamo Vjericu Radetu koja je, reklo bi se, narodna žena, koja nema, daleko bilo, te teška kosti. Kod nje je 150 kg, potpuno, realna mera. Opet, s treće strane, imamo Žaklinu Nikolić i Jorgovanku, dve proširene karoserije, koje su samo ponegde, tapacirane. Ono najviše, gde i Kim Kardashian. Sve je to džet set. Naša Žaklina Nikolić, fura čak i D&G komplete kao Kim. Lepo je, što idemo u korak sa svetom!

   1. Ja sam kaže:

    Ti bas hoces da mi ogadis zenski politicki rod.;-)
    Ono, iskreno govoreci, prevazisle su bljutavost pink pevaljki-skidacica i voditeljki-davacica.
    Cak im je i domisljatost ispod nivoa Kursadjija.
    P.S.
    Ako si ovakva bez kocija ,kakva si tek na njima?

    1. Monika kaže:

     K'o Vangelisove Vatrene kočije. ;-)

     Nema šta, naše političarke su potpuno na mestu. Smenjuju se u Magazinu IN, Bračni sudija i emisijama te ‘serdare-vojvodo’ koncepcije. Fenomenalno! Ja sam oduševljena, jer ovako dobra Vlada, samo tog ranga kandrove i treba da ima. To razume naš divni narod kome su Kursadžije vrhunac humora a Selo gori a baba se češlja način života. Uživaj malo. Unesi se, ima tu kvaliteta. Jedna je ekonomista, druga crta ikone, treća (naša omiljena) traži muža a sve zajedno kuvaju kod Lee Kiš.

   2. Jojo kaže:

    Vjerica Radeta je zena? O.o

 2. monty python kaže:

  Ako su kosti teške, potrebno je da bude prazna glava!

 3. Himalajac kaže:

  Bolje Da teske kosti ljuljaju, nego lagane kosti da zuljaju

 4. nadžak efendija kaže:

  Ženeeeeeeeeeee. Pa šta da radi dr Colić, ili naučno-umetnički tim Panjković akademije !? Na Tajlnadu postoji izbor za Miss Jubo Queen a u Nigeriji – Hangandi, rezervisano samo za izabranke.. Kakve bre mršavice, pa one nisu više ‘U trendu’, jedino ako g. Čeda ne smisli neke dijetalne makarone.

 5. Max kaže:

  Нису им тешке кости, набијено им месо…

 6. Pelezinjo kaže:

  Meni je ovo sa slike bolje nego neki kostur,nebrinite zene mi pravi muskarci volimo malo da ljulja,to samo ovi klinci sa 30-40 kila vole mrsavije da bi se osecali dominantnije.

 7. celtic kaže:

  Zabrinut sam da li je uzak donji veš takođe faktor rizika?!

  1. Monika kaže:

   Zoka pocrveni kad je stežu gaće, Maja pada u vatrene rasprave, Jorgovanka ih skine (zato je momke i uposlila) a Dragica se počeše.

   1. celtic kaže:

    Pitao sam u ime naroda, a ne u ime poznatih ;-)

 8. ariela kaže:

  Logično je da su teške. ..kako bi inače nosile stomacima i pozamasnu pozadinu:)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *