njuz-autor

AUTOR: urednistvo

11. dec. 2020

Istraživanje: Većina dece veruje da iza boranije stoji roditeljska mafija

SREMSKA KAMENICA, 11. decembar 2020, (Njuz) – Najveći procenat dece u Srbiji sumnja da je boranija nastala kao plod roditeljske zavere, pokazalo je istraživanje Instituta za gastronomiju i pedagogiju iz Sremske Kamenice.

– Uvek mi je bilo nešto čudno u vezi boranije i insistiranja roditelja da je jedemo – priča šestogodišnji O. S. – Pričao sam sa drugarima iz vrtića i shvatio da je situacija u njihovim porodicama slična. Korak po korak smo počeli da odmotavo klupko i shvatili smo da se u pozadini krije mračna tajna. Boraniju su smislili roditelji da bi kontrolisali naše umove. U svoje prljave poslove su uspeli da uvuku gotovo ceo svet odraslih. Povrtari, lekari, vaspitači, kuvari po vrtićima su upleteni i svi oni rade na ostvarenju ovog zločinačkog plana – samouvereno tvrdi ovaj dečak.

Njegovi vršnjaci dele ovo mišljenje i sa zebnjom očekuju dan u nedelji kada je boranija na jelovniku.

– Kad dođem u vrtić, obavezno bacim pogled tablu sa jelima koja nam spremaju taj dan. Kad vidim da nema boranije, padne mi kamen sa srca – kaže šestogodišnji B. B. – Trudim se koliko mogu da izbegnem boraniju i tako sprečim da mi kontrolišu um. Uvek imam nekoliko spremnih izgovora za taj dan. Ponekad kažem da me boli stomak, ili da nisam gladan, ponekad samo zamažem tanjir da izgleda kao da sam jeo. Srećom, prozreo sam njihovu igru na vreme pa ne nasedam na priče da je zdrava i dobra za mene – jasan je on.

– Ko uopšte odlučuje šta je dobro za mene? Zašto svi ćute o istraživanjima koja kažu da su čokolade, bombone i kinder jaja zdrava? Pametnom dosta – rezignirano je zaključio ovaj dečak.

Bojan Savić

  1. voya montoya kaže:

    Eeee , bolje da ne znaju svete tajne -smrznutog graska tzv. SMB kuglica iz doba Broza Jovankomvencanog…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *