njuz-autor

AUTOR: urednistvo

17. nov. 2010

Italijanska mafija podnosi tužbu protiv Šarića

Prete zatvaranjem Ndragete ukoliko im se ne omogući ravnopravan odnos na tržištu

BEOGRAD, MILANO, 17. novembar 2010, (Njuz) – Predstavnik za štampu italijanske mafije, Đuzepe X. najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će ova organizacija protiv srpskog narko bosa Darka Šarića i njegovih saradnika podneti tužbu i zatražiti utvrđivanje postojanja monopolskog položaja tog klana na italijanskom tržištu narkotika.

Kalabrijski ogranak italijanske mafije Ndrangeta odlučila se na ovaj korak posle medijskih napisa prema kojima je narko klan Darka Šarića na italijanskom tržištu droge uspeo da istisne čak i tu poznatu organizaciju sa tradicionalno jakim uporištem u tom segmentu privrede.

Ndrangeta je, naime, snabdevala celo tržište Italije kokainom sve do dolaska grupe koju je kontrolisao Darko Šarić. Za dve godine, 2008. i 2009, Šarić je uspeo da, boljim kvalitetom i nižom cenom, istisne Ndrangetu iz posla i preuzme italijansko narko-tržište.

Zvaničnici Ndrangete su zbog toga najavili i zahtev za pokretanje istrage o dampingu, odnosno nezakonitom obaranju cena od strane Šarićevog klana, navodeći da su zbog nelojalne konkurencije izgubili milione evra tokom prethodne dve godine. Kako nezvanično saznajemo, kalabrezi su već unajmili tim dobro plaćenih advokata i neće odustati u svom, kako oni veruju, pravičnom putu.

– Pre dolaska Darka Šarića i njegove ekipe mi smo ovde imali godišnji obrt od 36 miliona evra. Ove godine smo prihodovali samo 14 miliona. Dakle, u najtežoj kriznoj godini mi se suočavamo sa krajnje nelojalnim poslovanjem na tržištu i očiglednom zloupotrebom novostečenog monopolskog položaja na tržištu droge. Ovim putem pozivamo sve nadležne državne organe i premijera Berluskonija da hitno reaguju kako bismo zaštitili radna mesta i standard italijanskih građana – rekao je neimenovani pripadnik Ndrangete.

Na pitanje koje će mere Ndrangeta preduzeti da prebrodi krizu, sagovornik Njuz.neta kaže da će organizacija izlaz naverovatnije naći u kreditima.

– Već smo ušli u pregovore sa bankama. One, doduše, insistiraju na visokim kamatama zbog rizika našeg posla, ali mislim da ćemo uspeti da ih ubedimo da je i njima u interesu da dobijemo beskamatne kredite. U suprotnom bićemo prinuđeni da im dostavimo ponudu koju neće moći da odbiju, i ovog puta tokom pregovora neće biti povređena nijedna životinja ako  znate na šta mislim. Ndrangeta se nalazi u vrlo delikatnoj situaciji. Treba platiti oružje, automobile, ljude, potreban nam je takođe i određeni fond za podmićivanje…sve su to veliki troškovi koje mi sve teže podmirujemo. Prošlog meseca smo eliminisali, pardon, otpustili preko 60 ljudi i sada radimo minimalnim kapacitetima. Bojim se da će, ukoliko se ovakav trend nastavi, Ndrangeta uskoro morati da okači oružje o klin – zaključuje naš sagovornik.

Do objavljivanja ovog članka nismo uspeli da dobijemo izjavu od predstavnika Šarićevog klana. Kako nezvanično saznajemo oni već imaju spreman tim stručnjaka koji prave strategiju kako da odgovore na najnovije izazove, što sa italijanskog tržišta, što zbog rapidnog smanjenja ljudskih resursa.

Nenad Milosavljević

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/217911/Saric-italijanskoj–mafiji-preoteo-sverc-kokaina-iz-Juzne–Amerike-u-Evropu

 1. batica kaže:

  da sam na fejsu sada bi lajkovao)))

 2. da nisam prehladjen sad bih se valjao od smeha…

 3. ales kaže:

  Jel mozete molim vas da uvedete i opciju sajta na engleskom ? moji prijatelji + muz kojima pricam za vas sajt i zabavne clanke bi sve rado citali, ali ne pricaju srpski! Verujem da ima jos mnogih drugih koji bi koristili ovu opciju kada bi postojala….. Hvala !

  1. urednistvo kaže:

   Draga Ales, mozete da ukljucite opciju Google translate i dobicete rezultat koji verovatno direktno odgovara onome kako bi nasi tekstvi izgledali da ih mi pisemo na engleskom :) Salu na stranu, niste prvi koji traze tako nesto i razmislicemo da mozda jedan deo sadrzaja koji nije strogo lokalnog karaktera prebacimo na engleski jezik. Hvala sto nas pratite

 4. neriljano kaže:

  Zbog takvih kao što je Šarić, ja ne mogu ni turistički da odem u Italiju. Čim pomenem da sam Srbin, oni kažu “nessun lavoro”, i okreću se. Ni da popričaju samnom o znamenitostima.
  Gastarbajteri, molim vas da prestanete da oduzimate leba od usta ovim Evropljanima. Ali molim vas. I oni imaju decu.

 5. t.m. kaže:

  Jel’ imate frku od presinga na medije? :)

 6. Petar kaže:

  Ko gubi ima pravo i da se ljuti :-)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *