njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

02. okt. 2014

Ivan Tasovac podigao glas u kupatilu protiv ugrožavanja medijskih sloboda u Srbiji

Ministar Tasovac burno negoduje svake večeri kada gleda Dnevnik

Ministar Tasovac burno negoduje svake večeri kada gleda Dnevnik

BEOGRAD, 2. oktobar 2014, (Njuz) – Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac danas je oštro protestovao protiv najnovijih slučajeva ugrožavanja medijskih sloboda u Srbiji. Tasovac je svoje nezadovoljstvo ispoljio veoma glasno i to u trenutku dok se brijao u svom kupatilu.

– Dok sam ja ministar ne dozvoljavam nikakvu cenzuru u srpskim medijima! Ukidanje političkih emisija na televizijama je anticivilizacijskih i antidemokratski čin i ja pred tim ne želim da zatvaram oči. Kosa mi se na glavi diže od svakodnevnih pritisaka na medije i zato glasno protestujem! – rekao je Tasovac oštro gledajući u ogledalo.

Bivši direktor „Beogradske filharmonije“ dodao je da je svima je jasno da pritisci na medije dolaze iz vrha vlasti.

– Ne želim više da sedim u vladi koja toleriše gaženje medijskih prava i sloboda! Jel vam to jasno! Ukoliko do nedelje „Utisak nedelje“ ponovo ne bude na programu, podnosim ostavku! Jeste li me čuli, ostavku! – uzviknuo je Tasovac tako da mu se afteršejv na polici zatresao.

Stanari zgrade u kojoj Tasovac živi svedoče da ministar informisanja sve češće diže glas protiv anomalija u srpskom društvu.

– Svake večeri posle Dnevnika iz njegovog stana čuju se snažni protesti. Slično je i ujutru, nakon što pročita dnevnu štampu komšija Ivan ima običaj da dugo i glasno negoduje. To nas ne čudi jer ga pamtimo kao veoma principijelnog čoveka još iz vremena kada je po čitav dan tvitovao protiv bivše vlasti – rekao je jedan Tasovčev koji je želeo da ostane anoniman.

Predsednik kućnog saveta ministrove zgrade takođe se zainteresovao za ovaj slučaj.

– Komšiju Ivana sam više puta sreo u liftu i pitao kakva se to buka čuje iz njegovo stana. On bi samo pocrveneo od besa, zaustio da nešto kaže, a onda ipak samo progutao knedlu i oćutao. Pozvao sam ga da na sastanku kućnog saveta iznese svoj stav, ali bio on samo pognuo glavu i otišao. Malo sam zabrinut za njega – rekao je predsednik kućnog saveta.

Bojan Ljubenović

 1. Ja sam kaže:

  A i gde ce da digne glas protiv sranja u drustvu nego u klozetu?
  Ko poslednji izadje neka pusti vodu.

 2. Polovni Buntovnik kaže:

  I ja sam imao problema sa opstipacijom, ali od kad sam otkrio Probavitu više se ne provodim toliko vremena u toaletu…

  1. Tata Predrag kaže:

   Nemojte da se trujete Probavitom, bolji je prirodan način, svakodnevno odgledajte 5 minuta “Dnevnika”. Za jaču opstipaciju deo o unutrašnjoj politici a za klasičnu, dovoljan je u kulturni dodatak. Nikako deci jer mogu da dobiju hroničan proliv. Za način korišćenja i sprečavanje eventualnih neželjenih posledica, obratite se svom lekaru ili farmaceutu…

 3. MRVOjed kaže:

  Generalna proba Tasovcevog protesta je uspela, ali premijera se nece dogoditi iz finansijskih razloga.

 4. Mizantropikus kaže:

  Jel peva dok je u kupatilu? Ako ne, tesko mi je poverovati u ozbiljnost njegovog ostrog protestovanja.

  1. xy kaže:

   Ma ja mislim da je on narkoman,gle mu face! Uduva se i ne reaguje ni na šta samo gricka nokte u skupštini kad ga dopadne kriza!

   1. Mizantropikus kaže:

    Frizura ga odaje, zar ne?
    Kao kod ovoga.

    http://tinyurl.com/kxooarh

 5. Joca kaže:

  И купатило је схватило?

 6. caps lock kaže:

  2014- Ministar informisanja
  2029- Premijer

 7. Teoretičar zavere kaže:

  Pošto vidim da se ministar Tasovac mnogo nervira zbog ugrožavanja medijskih sloboda u Srbiji i rizikuje da se poseče dok se brije, dolazak Putina može da mu pomogne. Opšte je poznato da su u Rusiji, zahvaljujući baš Putinu medijske slobode najveće u celom svetu (izuzimajući Severnu Koreju). Svom šefu, Vučiću Tasovac može da predloži da prihvati ruski model gde se država uopšte ne meša u uređivačku politiku medija i gde je kritika vlasti normalna stvar. A dok se to ne desi, Tasovcu predlažem da prestane da se brije -onakva frizura ne ide sa izranjavljenim licem zbog nerviranja.

  1. Stanarević kaže:

   Ne budite ovce, pa ova vlast će nas definitivno udaljiti i od Rusije, i to baš u trenutku kad EU i SAD pokušavaju da na silu produže dominaciju zapadne “civilizacije”, posrnule pod pritiskom sve bogatijih (Kina, Rusija) ili sve mnogoljudnijih istočnih sila (Indija, Arapi).
   Meni je žao što smo došli u situaciju da nam se već 25 godina (a ako gledamo šire, čitav vek!) na čelu države/nacije nalaze ljudi koji pogrešno procenjuju odnos snaga u svetu.
   Ali, sudeći po vašim komentarima ovde, potpuno zaslužujemo Tadiće, Vučiće, Miloševiće, Đinđiće, Labuse, Šešelje, Ljotiće, Đilase i Markoviće…
   A inače, SAD su poznate po slobodi javnog mnjenja, pričali su mi Asanž i Snouden, i mnogi pre njih…

 8. Živadinka kaže:

  E sad nam je jasno zašto ne progovara u medijima i javnosti. Čovek izgubio glas a bogami i obraz vičući po klozetu i u kući. A jel ima on ženu, pa da ga ona malo ućutka u kući, tako bi onda mogao nešto da prozbori i u javnosti.

 9. celtic kaže:

  Pravda za jadni mali afteršejv!!!!

 10. scoby kaže:

  Na zasedanju takozvane “Skupstine”, sjajno ga je odbranio ministar za (granitnu) keramiku. On garantuje da milion % mirotocivi Alek nema nista sa pritiscima na medije. Generalno, unapredjeni seseljoidi imaju problema sa racunanjem (setite se samo Grobarovog prike – ministra za kanale ), a ministru za keramiku je ovoga puta definitivno crkao vagres.

 11. veselo veče kaže:

  Biće da je virus šutnje od Bratislava viteza od kolača nam Petkovića, opasno napao glas Tasovca, koji čuda li čudnog ostade i bez reč, a, ne daj bože da ostane i bez palice. Ono, reći će zluradi, nema tu nikakvoga virusa mu, već je fini, i laičkom oku nevidljivi, kontinuitet u izgledu. Pa zar nije g. Tasovac stavio šamrole u kosu, nedaj bože da je bio puding. A, uz slatkiše ne ide ništa oštro, Boza, brate!

 12. monty kaže:

  stav Vlade: do daljnjeg ukida se nastup g. Tasovca u klozetu!

 13. Ariela kaže:

  Pa vidi se kako je zabrinut za stanje zbog medija u Srbiji…digla mu se kosa na glavi..nadjite mi jednog ko tako brine…nikom se nista ne dize…

 14. laza kaže:

  Najnovija vest: vlasnik zgrade u kojoj stanuje ministar, u njenom podrumu iza kotlova i one velike cevi, upravo gradi posebnu prostoriju “kupatilo info” koja ce vremenom postati glavno mesto za podizanje glasa u zgradi. Ministru je, kao najvrednijem stanaru zgrade, nalozeno da odmah predje tamo cim oseti kako mu se podize glas, da bi kupatilo moglo da se koristi za svoju osnovnu, komercijalnu, namenu, za sadrzaje velike i male nuzde.

 15. Tagore kaže:

  Master 1200 Volts?
  Srpski trolejbus, španski tramvaj i zimbabwejanski metro u Beogradu nizvodno rade na 600 Volta.

  Dogodilo se to 5. oktobra 1994. godine.
  Sekta ”Poretka Templara Sunca”, ”Ordre du Temple Solaire” (OTS) je spalila 23 pripadnika u ranom predobzoju u Cheiry (Fribourg). U istom času ista sekta je spalila 25 pripadnika u Salvan (Valais). Sutradan, vlasti Kvebeka su i u Kanadi otkrili 5 spaljenih tela.
  (U noći 15. decembra 1995. u blizini Saint-Pierre-de-Chérennes (Isère – France) otkrivena su 16 sagorela tela – 13 odraslih i dece od 2, 4 i 6 godina.) Svi pripadnici iste sekte u Francuskoj su pre požara imali po leđima povezane ruke i po jedan metak u glavi.
  Članovi ove sekte su bili bogati inženjeri, doktori, advokati i magistrati.

  Ogorčen i tužan zbog ovih događaja, odlučim se bežati kod ”divljaka” u jugoistočnoj Aziji, da hranim decu i da gradim škole u Batangas Province na ostrvu Luzon, na njihovom jeziku ”Luçon”, i istovremeno njihov jezik učim.
  I tamo me je upecala američka sekta ”Church of Christ – Scientist” u odeći labuda maloletnih i jedva punoletnih udavača, na tajnom jeziku ”Iglesia ni Cristo”.
  Tajfun do tajfuna i cunami do cunamija su mi odneli škole i decu, sekta je odnela moja ulaganja, a moja mlada gospa je verovala u Boga.

  Priča se da je Angela i srpskim čistačima nemačkih ulica odlučila da pokloni pivo do piva. Kažu da su srpski car Toma i duševna strina odbili nemačku ponudu…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *