njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

12. okt. 2013

Ivica Dačić: Neko je morao da uvede mere štednje, i dobro je da se taj neko ne zove Ivica Dačić

Mere štednje, koje su najavljene za početak naredne godine su preko potrebna, ali i jako nepopularna mera, koju nikako nisam ja predložio, a ni osmislio. Želeo bih ovu priliku da iskoristim da naglasim da, ukoliko nekome to nije jasno, da sam presrećan što je tako nešto konačno uvedeno, i to bez ikakve veze sa premijerom, odnosno sa mnom.

Naravno da bih bio prvi da pohvalim oštre mere i u slučaju da su popularne, pri čemu se ne libim da kažem da bih takve popularne mere sigurno bile rezultat mog zalaganja na čelu zemlje. Međutim, ovde to nije slučaj, i bilo bi lepo da svi građani to znaju – mere štednje koje će uticati, najverovatnije negativno, na standard ogromnog broja glasača apsolutno nisu potekle iz moje glave, niti imaju moju zvaničnu podršku.

Realno druge nije bilo – neko je to morao da uradi. Samo je sreća što to nisam bio ja. Svaki put kada opsujete nekog zbog manje plate ili visokih cena pojedinih proizvoda, bilo bi lepo da se setite kome se ta psovka tačno upućuje – u svakom slučaju sigurno ne Ivici Dačiću, jer on nema ništa sa tim i glupo bi bilo optuživati ga za tako radikalne poteze koji se nikom ne sviđaju.

Koliko god da mi je drago što se sve ovo desilo, jer je bilo preko potrebno, i jer bi zemlje u suprotnom bankrotirala, toliko mi je žao ljudi koji su sve ovo osmislili i usvojili jer će sad biti jako nepopularni u narodu. Ali koliko god da mi je njih žao, toliko mi je u isto vreme drago što ja nisam među njima.

Život je takav, čas si na vrhu, a čas na dnu. Verujte mi, ja to najbolje znam. I ne nameravam da se vratim na dno, pa makar i po cenu donošenja odluka pozitivnih po celu zemlju i sve koji u njoj žive. Te odluke ću prepustiti drugima, koji možda nemaju problem da padnu sa vlasti.

Za kraj, voleo bih da još jednom naglasim da ja nemam ništa sa ovim merama štednje i da nikako ne vezujete moje ime uz bilo šta što je nepopularno.

I.D.

  1. Tagore kaže:

    U njegovim necičnim očima se vidi da je smšao u štedionici dubokih mera po narodu.

  2. Nesa kaže:

    Dobro je,sve dok onaj oraguntan donosi odluke,a to nije Ivca Dacic.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *