nazad na vrh

Ivica Dačić: Nisam lud da idem na gej paradu pa da me prebiju huligani

Parada ponosa, ili gej parada, kako je neki zovu, je i ove jeseni glavna tema u našem društvu. Kao i uvek, aktivisti zovu visoke političare da im se pridruže i time pokažu da podržavaju prava seksualnih manjina. To jeste plemenita ideja, i dobra namera, ali iskreno, plašim se da dođem jer nisam siguran da li će policija moći da obezbedi skup od hiligana i ne želim da dobijem batine.

Ja u principu podržavam sve to za šta se gej populacija zalaže, ali jednostavno, nemam nikakvih garancija da će sve proći u najboljem redu i ne želim da rizikujem da me neko prebije.

Ideali su lepi i za njih se treba boriti, ali ipak treba imati na umu da je bezbednost građana na prvom mestu, a kad kažem građani prvenstveno mislim na sebe. Spor sam i ne mogu baš brzo da trčim a ne verujem da bih mogao da se odbranim ako me opkole i napadnu.

Mislim, jesu ta prava bitna u teoriji, i jeste bitno da svojim prisustvom premijer pokaže kako je država spremna da se uhvati u koštac sa ovim problemom, ali u praksi mi je bitnije da se ne probudim u bolnici jer me je grupa navijača išutirala.

Podrška ovako formalno – uvek, ali da se pojavim lično tamo – ne hvala, imam preča posla, kao na primer da sačuvam živu glavu.

Tako da želim svu sreću onima koji će šetati toga dana, i time pokazati da imaju poverenja u policiju. Priznajem, ja evo nemam.

I.D.

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
 1. Svinjce, gledaj to sa svetlije strane, mozda te naguze

 2. Znaci spor sam, znaci dobicu batine.

 3. znaci, mislim na svoje dupe…. znaci, mislim na sebe u celosti….

 4. momka tako srecne ruke,
  vidrastog i okretnog,
  verovatno ce izsutati pederi
  pa naguziti huligani….

 5. Ovim putem molim huligane da prilikom Duginog Šlagera iz svoje edukativne radionice izuzmu čas sa premijerom. Hvala unaprijed.

 6. Jeste, ….i kako god da se okrenem, dupe mi pozadi, sto moze da bude opasno u datom trenutku i situaciji.

 7. “Medeni kolačić” je premazan svim bojama, mogao bi da ide na Paradu i bez zastave…

 8. Ahahaha…
  Jutros, po starim navikama, običajima i tradicijama naših ministarstva u Nemanjinoj 11 (BB), oko četiri ure požurim da kao i svaki sujeverni domaćin i gazda zemlje Srbije u potkrovlju koša iz naše stare štale povučem stajsko đubrivo, i jedna krava počne rogovima da se češka po repu, pa me ljubazno pita:

  – A gde je ivica nedostignuća ?

  Ja se po pitanju svraba parazita krava muzara i ne razumem baš najbolje, pa okrenem glavu, a ono, vidi vraga, neki uvežbani bik me gleda pravo u oči…

 9. Sve ste bolji, kao vino!
  Nego, zasto je onemoguceno komentarisanje Tominog
  photocall-a?! Mozda mu se ne dopada kako je ispao pa
  hoce drugu da nam posalje … verovatno je to!

  • Ja mislim da je njegova zena u zescem tripu – jednog dana se zabavlja u Kragujevcu sa lokalnim grobarom, a sledeceg je na prijemu sa najmocnijim ljudima na svetu… Da ne pominjem tek kako je zabavno kad Toma kao diplomirani teslista krene da joj objasnjava kako radi trofazni motor….

  • In vino veritas

 10. Umesto što se zalaže za Gej parade, trebao bi da napravi Paradu nezaposlenih.

 11. Zašto mislite da je ovo sprdnja?

  • pa zato sto ce Svinjotaur u stvarnosti da
   uradi ono sto mu Picousti kaze da uradi,
   a sta je on lud ili nije lud u opste nije bitno.

 12. E ovo je VRG. Gejevi se trpaju ko ce pre da ide na paradu a ti ,,strejt,, memas muda… Srbijo ubi se, zemno otvori se

 13. Ministarstvo Unutrašnjih Poslova Domaćih Pčela i Osa (MUPDPO) Srbije saznaje:
  Huligani pčelama i osama napadaju Paradu ponosa?!

  Svetomir Marjanović | 26. 09. 2013. – 16:52h izmena vesti 16:56h | Foto: Grafički studio Blica | Komentar glavnog urednika: Ma begaj Ivice !

  MUPDPO Srbije ima informacije da će huligani praviti nemire u Beogradu u vreme zakazane Parade ponosa u subotu. Policija ima saznanja i da su grupe navijača pripremili flaše i tegle punjene pčelama i osama kojima bi gađali učesnike! Ovo piše u bezbednosnoj proceni koju je MUPDPO uradio povodom održavanja Parade ponosa, otkriva ”NJUZ”.

  Njuz je u istom času potpisao teoriju zavere protiv… XXX nasilnika.

 14. ”Na rubu ivice”

  Denovi li se – denovi,
  argatski maki golemi!

  Stani si utro porano ,
  dojdi si večer podocna,
  nautro radost ponesi,
  navečer taga donesi –

  Aj, pust da e, pust da bi
  ostanal životot kučeški!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix