nazad na vrh

Ivica Dačić ponovo zveckao escajgom

Ivica Dačić u poslednje vreme sve češće nervira komšije zveckanjem escajga

BEOGRAD, 24. novembar 2011, (Njuz) – Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, ponovo je zveckao escajgom za vreme ručka u svom domu, juče oko 14 časova.

Dačićevo udaranje viljuškom i nožem o tanjir dok je jeo pržene krompiriće i spanać uznemirilo je njegove komšije sa sprata ispod, koji su se odmah žalili kućnom savetu.

– Ovo je već ne znam ni ja koji put ove godine da nas uznemiri Dačićevo zveckanje priborom za jelo. Taj čovek bi morao da počne ili da jede po restoranima ili da pređe na hamburgere i ostalu hranu koja ne zahteva escajg – kaže Jelena Katić, komšinica sa sprata ispod Dačićevog.

Dačić, sa druge strane, kaže da je povremeno neophodno da viljuška ili nož dodirnu tanjir, i da se tom prilikom mora stvoriti zvuk zveckanja.

– Ne očekujte od mene da se trudim da pažljivije sečem krompiriće. Praksa svuda u svetu je da se povremeno čuje zveket kašike o keramiku, i ne vidim zašto to komšijama toliko smeta – izjavio je Dačić.

Tokom pisanja ovog teksta nismo uspeli da dobijemo izjavu od kućnog saveta, ali sudeći po nezvaničnim saznanjima, ovakvo zveckanje smeta Dačićevim ukućanima podjednako kao i komšijama.

Viktor Marković

REKLAMA: Knjiga čije listanje ne pravi veliku buku! Njuz.net predstavlja “Ovo nam možda nije trebalo“

 1. istina, zveckanje ide po bon tonu…
  mada, on ne bi trebalo da jede uopste…pogle ga nasta lici, on uznemirava komsije, vise izgledom i pojavom, a onako, pride, zveckanjem

 2. Pa sigurno, ravnoteza zveckanja u regionu ne sme biti narusena.

  • Cisto zbog ravnoteze, zamislite scenu u kojoj gljivica vitlajuci escajgom jase kao Svejk na celu kolone nasinaca, zveri, navijaca, bajkera, seseljoida i ostalih nacionalnih strojeva, sa bojnim poklicom: “Na Pristinu!”.

   • A ako zamisliš scenu – gljivicu (Šrekovog brata) koji jaše magarca i sa isukanom viljuškom viče: Juriš na šniclu!”

 3. sjajan tekst, alegorija koja pogadja pravo u centar, poslednja recenica slag na torti (ukucani i komsije)…

 4. Према незваничним информацијама, звецкање није било намењено комшијама испод већ подстанару којем министар издаје собу, а који већ 12 година није платио кирију. Из истог извора сазнајемо да је подстанар у то време гласно слушао музику, те због тога није чуо министрово звецкање. Комшијама, с друге стране, не смета подстанарово гласно слушање музике, јер сматрају да ко слуша музику зло не мисли, а исто тако сматрају да министар треба да призна станарово право власништва над изнајмљеном собом.

  • Из поузданог извора смо сазнали да је подстанар гласно слушао нову песму нове штићенице Џеј Зија.

 5. Pa misim sve je to naoruzanje…escajg ili ne vazno je da se zvecka… ko je razumeo shvatice…

 6. Ја овај текст не капирам…

 7. Pravda za ministra! Neuke komšije ne shvataju transcendentalnu dubinu i nirvanobilni značaj kašičnog zveketa….

 8. Nije to zveckanje bilo bez razloga. Ovim zveckanjem je g. ministar komsijama i kompletnom kucnom savetu stavio do znanja da se ne radi o nekim tamo krompiricima, vec o krompiricima koji cine 15% njegove prehrane, koji su srce i dusa ministrovog obroka i koji se prze i kuvaju na ministrovom vekovnom ognjistu.
  Za ove krompirice, ministar je spreman da zvecka svim raspolozivim escajgom.

 9. komsije malo preteruju. prestace da zvecka kad se najede. kucni savet zbog te cinjenice nista i ne preduzima.

 10. Pa sta ako je zveck'o? Ivica je zveck'o i pre 15 i pre 20 godina escajgom, sto znaci da je covek dosledan, a ne ko ovaj Bota. ‘Oće Evropu – neće Evropu.

 11. Ради спаса сопственог бића, не гледам ТВ, не читам новине, избегавам вести а помно пратим све што изађе на овом паметном Њузу. Али због тога ми се све чешће дешава да не разумем позадину због које настају неки чланци, укључујући и овај.
  Чисто као питање: да ли сваки чланак мора да има корен у неком тренутном догађају? Ако се добро сећам, то некад није био случај – на пример, истраживање о томе да жене албуме Жељка Јоксимовића купују у контрацептивне сврхе.
  Такође ми се чини да део читалаца критикује туђа мишљења а да се притом сами уопште не занимају за разлоге настанка чланка.
  Можда моје мишљење уопште није битно а можда редакцију Њуза занима гледиште неког ко редовно чита њихове чланке а нередовно се изјашњава о њима.

 12. Ivica žileta ”The Gillette Company” u saradnji sa FBI u Čikagu razmišlja o mogućem sporazumu razmene američkih ratobornih kriminalaca sa Srbijom.
  Na ulazu je došlo do malog jezičnog nesporazuma i ”žilet” je ostao zbunjen rečima – ovi zbore bolji srpski jezik od mene !

 13. Za kuma od kume ”na ivici žileta”:
  O Ceci jenda Banjalučanka [kaže] (25. 11. 2011, 12:12:59)
  kriminal – kriminalka…, i cijela Bosna je počela se smiješi…
  (Mlada Banjalučanka je cijeloj Srbiji otvorila oči !)

  Тада су дошле накарадне појаве из земље Србије и без аргументације су јој анонимно удариле минус до минуса.
  Браво јунаци !

 14. Bravo za tekst,ko razume shvatice.

 15. ”Sur la piste de mes ancêtres je découvre mon petit monde.”
  (Na pisti mojih predaka otkrivam moj mali svet.)

  – Тако ти и треба говедо, они су они, а ти си ти – каже моја чукунбака мени.

 16. dobro je da nije jeo salatu

 17. To je cista laz.Drug Ivica ne zvecka, jer jednostavno koristi plastiku kao pribor.On samo srce i mljacka, ali to ne uzmeniruje puno komsiluk.Uznemiravajuce je sto posle rucka, cacka nos ali ne zbog ukucana, nego zbog toga sto mu se ponekad omane u medjudrzavnim kontaktima.

 18. I treba zveckati,ali kad imas cime.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix