Izgled budućeg mobilnog toaleta
njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

12. aug. 2015

Izbeglice sa Bliskog istoka uplatile 22.000 evra za podizanje jednog mobilnog toaleta u Beogradu na vodi

BEOGRAD NA VODI, 12. avgust 2015, (Njuz) – Izbeglice iz Sirije, Afganistana, Eritreje i drugih mesta zahvaćenim ratom koji proteklih nedelja preko Srbije putuju u zemlje zapadne Evrope uplatili su novčani kapital od 2,64 miliona dinara (oko 22.000 evra) kao garanciju za izgradnju mobilnog toaleta na prostoru Beograda na vodi, saznaje se iz izvora bliskih gradskim vlastima.

Ovom uplatom izbeglice su stekle vlasništvo jednog metra kvadratnog i udeo u osnovnom kapitalu Beograda na vodi, objavila je Agencija za privredne registre (APR) na svom sajtu.

Novčani kapital uplaćen je 6. avgusta, a u APR upisan 10. avgusta, a predstavnici izbeglica kažu da su se na ovakav potez odlučili nakon što je “postalo izvesno da im gradske vlasti neće tek tako postaviti mobilni toalet.”

– Trebalo nam je neko vreme da shvatimo kako sistem ovde funkcioniše i da moramo da osnujemo preduzeće za podizanje mobilnog toaleta. Gradske vlasti su zahtevale da postavimo i promotivni štand, ali su ipak napravili izuzetak nakon što smo im rekli da se ovde nećemo zadržati dovoljno dugo, rekao je predstavnik izbeglica iz Sirije koji je želeo da ostane anoniman. – Sledeći veliki projekat koji planiramo da pokrenemo ovde jeste tuš, dodaje on.

Na sajtu APR-a stoji i da je Republika Srbija vlasnik 32 odsto mobilnog toaleta marke “Toi-Toi”, koji će biti postavljen 24. avgusta ove godine, sa milion dinara upisanog kapitala.

Kako se nezvanično saznaje, maketa mobilnog toaleta biće otvorena u zgradi Geozavoda sutra uz prisustvo najviših domaćih zvaničnika.

Viktor Marković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Jasno je da je vlada na pravom putu – strane investicije stizu! ( Nadam se da nece zve zavrsiti na toaletu)

 2. Sp kaže:

  Još uvek ne znaju da će za toalet papir morati da doplate 10 000€.

 3. stefan_mi kaže:

  meni ovo lici na neku muljazu, pa oni svakod dana ostave u zemlji 6 miliona evra, a jedva su skupili za toi toi i ne mogu da zavrse tus… smrdi mi tu na mutna posla predhodne vlasti…

 4. scoby kaže:

  Istorija se opet igra sa nasim Dragim Velikim Vodjom. Ocekivao je dolazak seika i njihovog bogastva iz arapskog sveta, a odatle su stigle uboge izbeglice. Prosle godine poplava urnisala drzavni budzet, a ove susa! Ni nebo ga ne voli.

 5. voya montoya kaže:

  Ako zaposle domaću babaseru,sleduje stimulacija od 10000 eura.Kako se ja ovoga ne setih…

 6. voya montoya kaže:

  Ako se ne varam,promotivni štand je preko puta BUS štajge u picajzle parku…

 7. veselo veče kaže:

  A, ko će da plati uputstvo za korišćenje?

 8. vladika valjevSki kaže:

  Ne lažite narod, ako već znate da u svakom arapskom Mercedesu postoji mobilni toalet na zadnjem sedištu!
  Ja predlažem da se ova donacija od dvajsdve ‘iljade eUra koristi za gradnju crkve i kafane u nekom nenastanjenom selu, pa prolaznim turististima zabranimo slikanje i tigrastim komarcima zabranimo da u crkvi bockaju seoske dame.

 9. Баш Рђа kaže:

  Свечано да га отвори вулин, вучићу част да га први у историји употреби, а баба-сера логично, јор-гованка, зна у паре, да не буде:”Сви С..у, а ники не плаћа!”.

 10. voya montoya kaže:

  Mi dolazimo…Zaseli smo…E jebi ga sad ovi dolaze,nenajavljeni…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *