CeSid javio manju izlaznost nego prošle godine
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

19. dec. 2015

Ove godine izlaznost na Svetog Nikolu manja od 50%

BEOGRAD, 19. decembar 2015, (Njuz) – Uprkos prognozama da će se polovina stanovništva Srbije koja ne slavi Svetog Nikolu danas uputiti kod polovine koja slavi, ovogodišnja izlasnost na slavu je manja od 50 odsto, saopštio je CeSID.

Do 16 časova izaznost gostiju na slavu bila je 38,6 odsto što je za oko 4 odsto manje u odnosu na prošlu godinu, rekao je za Njuz Đorđe Vuković, programski direktor CeSID-a.

– Za sada je najmanja izlaznost zabeležena na gradskim područjima, ali se očekuje da će se u kasnim poslepodnevnim i večernjim satima ona povećati. Međutim, trend je takav da gotovo sa sigurnošću možemo da tvrdimo da ona neće dostići očekivanih 50 odsto, čak ni kada se u obzir uzmu gosti koji će doći na drugi dan slave – ocenio je Vuković.

Prema njegovim rečima posmatračii CeSID-a zabeležili su par nepravilnosti kod pojedinih domaćinstava.

– Na jednoj slavi u zaječarskoj opštini pojedini gosti su dolazili po dva puta kako bi povećali izlaznost, dok je na dvanaest slavskih jedinica utvrđeno da su domaćini slave obećavali mrsnu trpezu svima koji dođu. Sve nepravilnosti su uredno zabeležene i dolasci gostiju u ovim slavskim jedinicama moraće da se ponove – objasnio je programski direktor CeSID-a.

On je istakao da ga u ovom trenutku najviše brine mogućnost izbijanja incidenata nakon objavljivanja ovih rezultata.

– U pojedinim opštinama simpatizeri Svetog Jovana, Svetog Aranđela i Đurđevdana počeli su da slave poraz Svetog Nikole i da proglašavaju svoje slave za najpopularnije u Srbiji, što je dovelo do konflikta a sa pristalicama današnje slave pa je policija je morala da interveniše kako bi sprečila da se fizički obračunaju – izjavio je Vuković.

Soko Sokolović

 1. Ja sam kaže:

  Prica se da je na ovakvu izlaznost najveci uticaj imao neprikosnoveni, svesveti Arandjel Vucic, otvarac 35 glavica EUboga, koji je proglasio sve ostale svece za veroudarace i izdajnike. Cak je i svoje maskirane elitne andjele sa dzipovima slao po naseljima i dzakovima otimao slavske poklone od gostoizlaznika.
  -Dragi moj Boze, kada ja postanem jedini svetac i ti ces ziveti bolje. U ostalom, ako ne verujes, pitaj pokojni narod Srbije- rekao je Aca

  1. folirant kaže:

   Fantasticna poslednja recenica. Sve receno o svetcu i o njegovim sledbenicima.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Posto je Srbila mnogo vise opsednuta poligrafima u odnosu na masine za teleprontovanje, pojedinci jednostavno nisu bili u mogucnosti da paralelno posete svecare u Kragujevcu i u Beogradu. Nadajmo ce da ce novi ministar vojni biti strucnjak za ove masine i da ce ih u Srbiji biti bar ko poligrafa, pa ce rezultat vec dogodine (ako ga Najveci dotle postavi) biti bolji!

 3. ariela kaže:

  Znaci idemo na drugi Krug…nemam nista protiv…izlazim sigurno…na svetog Nikolu najbolja klopa…mmmm…

 4. Svi su isti, i sveti Nikola, i sveti Arhangel, i Betmen… SVI SU ISTI!

 5. vladika valjevSki kaže:

  Na ‘Ni Kolj Dan’ prasići ne ciče. Kama Sutra!
  Nove mere štednje:
  Tokom Velikog Posta penzos Kavurma Čaporak telefonira mladoj službenici čuvene PIO organizacije jer pošteno želi da snizi zaradu i na taj način da doprinese boljitku zaposlenih u PIO.
  – Nisam upućena – odgovara službenica, pa “sačekajte da pitam šefa”, i kako ni šef nije bio “upućen”, naš penzos i danas dobija tri penzije i samo jednu počasnu platu.
  Sutradan isti penzos zamoli neku istaknutu državnu instituciju da mu pošalje već popunjeni formular radi unošenja ispravki u njemu i mlada službenica obeća obećano.
  – O yeah, I'll send you a love letter straight from my heart – vrisnu mlada službenica.
  Mlada službenica nije znala ni srpski jezik, obećala je DOCUMENT (DOC ili DOCX) i poslala formular u formatu (PDF file).
  .
  Za obradu i unošenje ispravki u nezaštićenom formularu PDF neophodan je Acrobat Pro, a vi mi nađite penzosa na Dorćolu, Vračaru ili Kaluđerici koji će znati ŠTA JE TO.
  .
  I Stefan Uroš IV Dušan Nemanjić bi postao SVETINJA da je znao kako se u formularu PDF unosi ime sedmogodišnje Jelene Bugarske.

 6. scoby kaže:

  Nista od pomenutog se nebi desilo da marko blagojevic iz CeSID-a nije presao u naprednjacke redove…

 7. voya montoya kaže:

  Čuvamo se za Drugi krug,ukrcavanje na Nojevu Barku…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *