njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. dec. 2010

JAT postaje autoprevoznik

JAT se restruktuira i preorjentiše

BEOGRAD, 2. decembar 2010, (Njuz) – Nakon što su usled velikih dugova prošle nedelje ostali bez aviona i većine zaposlenih, kako najavljuje PR agencija JAT-a koja jedina i dalje prima novac iz budžeta  Republike Srbije, ovo preduzeće će se repozicionirati i preći u autoprevoznike. Kompanija menja stari naziv JAT Airways i zvaće se JAT Roadways.
 
Veliki problemi u kojima se nalazila jedina srpska avio kompanija nisu uspešno rešeni i kako je Njuz.net prvi eksluzivno saznao već je upućen zahtev Agenciji za privredne registre u kojem JAT Airwas menja delatnost i ime.

Da podsetimo, prvo je prošle nedelje isključena struja, zatim voda, a vrhunac problema desio se kada se nijedan JAT-ov avion nije vratio u Beograd sa svojih destinacija. Zbog dugova prema drugim avio kompanijama i aerodromima, svi avioni JAT-a su zaplenjeni.

Teška situacija za nekada jednu od najvećih evropskih avio kompanija razrešena je tako što su otpušteni svi zaposleni osim PR-a Maje Borović, poznate po tome što svakog jutra na televiziji najavljuje red letenja za taj dan.

Ona je donela odluku da JAT zbog toga što nema više avione, promeni potpuno delatnost i predje u autoprevoznike.

– Mislim da ćemo biti jednako uspešni u novom poslu. JAT raspolaže sa nekoliko autobusa u odličnom stanju a novom gradskom odlukom o cenama taksi usluga od aerodroma do prestonice otvorio nam se i novi poslovni model. Naše prve linije biće od aerodroma do raznih delova grada. Međutim, nećemo se tu zaustaviti. Polasci za sve regionalne linije koje smo držali su i dalje aktuelni, jedino će se dolazna vremena malo korigovati. To znači da ćete i dalje imati priliku da me slušate svaki dan na radiju kako najavljujem polaske autobusa. Ovim spašavamo radna mesta ali i dižemo uslugu prevoza na jedan efikasniji nivo – objašnjava Borović.

JAT prekida i saradnju sa JAT Keteringom, JAT Tehnikom i drugim partnerima i pored plate PR-u jedino će još placati PR agenciju čiji je dosadašnji rad Maja Borović ocenila kao izvanredan.

– Naša PR agencija je odradila veoma važan posao. Napravili smo istraživanje populacije starije od 70 godina, a 80% njih je znalo naše redove letenja po danima. Zamislite, a ta populacija skoro uopšte i ne putuje avionom. Ali, putuju autobusom. Zato je bitno što su polasci ka Podgorici, Zagrebu, Ljubljani, Budimpešti i ostalim regionalnim centrima ostali nepromenjeni.

Bogoslav Jevtić

 1. Dragica kaže:

  hahaah.. duhoviti kao i uvek

 2. Инжињер Књижевности kaže:

  Нисте поменули да им је послије струје и воде укинут и ваздух. И чему скривање информација? Сад је потпуно јасно за кога радите. И да нешто радите. Нисам председник или министар па да знам све, али оволико знам.

 3. Dragan Milošević Seljak kaže:

  JAT planira rentiranje trotineta takodje.

  1. Ina kaže:

   Kako da bookiram dva za prekookeansko putovanje? :D

 4. nebesky kaže:

  Postoje i nekoliko starijih aviona JAT-a koji su bili na tehničkom pregledu kada se desila preregistracija u JAT Roadways. Oni će biti adaprirani u autobuse tako što će im se odseći krila i montirati još točkova da bi zadovoljili tehničke standarde za autobuski prevoz.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *