njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. feb. 2012

Javio se na mobilni i rekao da je u kafiću a ne na sastanku

Osoblje kafića u periodu od 10 do 18 časova pušta muziku tiše da bi delovalo da su gosti na sastanku

BEOGRAD, 28. februar 2012, (Njuz) – Građevinski inženjer iz Beograda, Jovan Arsić, javio se na mobilni telefon dok je sa dvojicom prijatelja sedeo na popodnevnoj kafi u jednom od lokala u centru grada i već je u prvoj rečenici rekao je svom sagovorniku da se nalazi u kafiću, a ne na nekom sastanku.

Arsićeva izjava u trenutku je izazvala tajac u lokalu, a jedan od njegovih prijatelja mu je mahnuo u želji da mu skrene pažnju na grešku, dok je ovaj još imao priliku da se ispravi.

– Razgovarao sam sa jednim poslovnim partnerom, kad sam shvatio da skoro ceo kafić gleda u mene – otkriva Jovan – Pomislio sam da sa mnom nešto nije u redu, odmah sam uzeo salvetu i obrisao se, jer sam pomislio da sam umazan od pene. Tek su me kasnije moji prijatelji pitali da li sam normalan i kako mislim da me sagovornik ozbiljno shvati ako mu priznam da sam u kafiću.

Konobar u kafiću Petar Zdravković, kaže da je prolazio pored stola za kojim je sedeo Jovan i da je malo falilo da ispusti ajncer kada je čuo šta je ovaj rekao.

– Već deset godina radim ovaj posao i ne sećam se da sam nekad čuo da se neko javio na telefon i priznao da je u kafiću. Barem ne u periodu od 10 do 18 časova. Pre nekoliko meseci smo u tom periodu počeli da puštamo muziku znatno tiše, da bi sagovornici naših gostiju poverovali da su ovi na sastanku. Čak su i mušteriju uviđajne pa se svi malo utišaju kada vide da nekome zvoni telefon – otkriva konobar.

U želji da dobijemo mišljenje stručnjaka za ponašanje pojedinca na poslovnom sastanku, pozvali smo Gorčina Stojanovića, koji je rekao da ne može da priča jer je na sastanku i da ga pozovemo kasnije.

Marko Dražić

 1. Влада kaže:

  Не знам како то радите,али сваки пут ми изнова продате фору са Горчином!

  1. TR kaže:

   Da da hahaha svaki put je smesno :D

  2. slučajnaprolaznica kaže:

   Gorki nije prodaja nego simbol. Lupa k'o Maksim po diviziji, lupa k'o Gorki po *sastancima*.

 2. Mica kaže:

  tipicna recenica za mlade wannabe japije!

 3. Tesha kaže:

  “U želji da dobijemo mišljenje stručnjaka za ponašanje pojedinca na poslovnom sastanku, pozvali smo Gorčina Stojanovića, koji je rekao da ne može da priča jer je na sastanku i da ga pozovemo kasnije.”

  Najbolje za kraj :D

 4. Golub kaže:

  Stvarno ne razumem čoveka…. verovatno je mlad, naivan i neiskusan, pa…..
  … naučiće vremenom.

  Toliko od mene… trenutno sam između sastanaka, pa imadoh malko vremena da se informišem o bitnim temama.

 5. Ajvarolog kaže:

  Gorčin u zadnje vreme žestoko izbegava, i to na vrlo zabavne načine.

 6. Mirko kaže:

  Neki kafici jos nisu shvatili princip, pa jos uvek pustaju muziku preglasno, tako da covek mora da se sklanja u neke coskove ili izadje, da bi iscenirao atmosferu potrebnu za sastanak. A to da se poslovni sastanci zaista odrzavaju u kaficima je “javna tajna”, nego postoji precutni sporazum da se ta tajna precutkuje i da se svi prave, kako se poslovni sastanci odrzavaju u “poslovnom prostoru” gde u pozadini svira neka tiha muzika.

 7. Sancho kaže:

  Vjerovali ili ne slično mi se danas desilo.
  Naime, nakon pauze na poslu sam otišao na sastanak, i u tom trenutku me zvao kolega da otkaže naredni koji smo dogovorili i koji bi trebao početi za sat vremena odokativno. dok smo tako pričali telefonom, slučajno sam povisio glas, zbog muzike u pozadini, te je i on prestao govoriti. onako sam se slučajno okrenuo i shvatio da se nalazimo na istom sastanku.

 8. Neupucen kaže:

  Ja obično kažem da sam u biblioteci. Problem je bio kada sam jednom STVARNO bio u biblioteci kad je tel. zvonio, nisam mogao da im objasnim…

 9. Borko kaže:

  Al je smešno… katastrofa.

 10. Nikola kaže:

  On se kao malo zeznuo

 11. svasta kaže:

  Kompliment gospodinu Arsicu na iskrenosti, takvi ljudi trebaju Srbiji! Dosta je lazi i foliranja, zato nam niko nista i ne veruje, karakter je ogledalo licnosti! Bravo!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *