njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

08. mar. 2019

Javnost jednoglasno osudila napad na devojku koja nije nosila mini suknju

SRBIJA, 8. mart 2019, (Njuz) – Celokupna srpska javnost zgrožena je napadom na devojku koja svojom odećom nije provocirala, a koji se juče, u ranim večernjim časovima, desio u zemunskom parku. Srećom, devojka koja prilikom napada uopšte nije ni nosila mini suknju je uspela da pobegne, a policija je brzo reagovala i uhapsila napadača.

– Šetali smo parkom kad se iznenada ispred nas pojavila vidno uzbuđena devojka. Ispričala nam je šta se desilo i zamolila nas za pomoć – priča jedan od mladića koji su devojci pritekli u pomoć. – Dobro sam je osmotrio, video da je bila pristojno obučena, odnosno nosila je pantalone i zimsku jaknu pa sam odmah pozvao policijce koji su bili u blizini. U roku od nekoliko minuta oni su pronašli manijaka, strapali ga u kola i odvezli u stanicu – rekao je on i naglasio da je spreman da svedoči da devojka apsolutno nije odgovorna za incident.

Kamere sa obližnjeg lokala su snimile ceo događaj pa se snimak ubrzo raširio na internetu, gde su građani masovno osudili bozobzirni napad i jednoglasno podržali žrtvu.

– Ne znam kako smo kao društvo došli u situaciju u kojoj su mogući napadi na devojke koje ne nose mini suknje ili bar helanke. Ne smem ni da pomislim šta nas čeka u budućnosti – samo je jedan od komentara koji oslikava nevericu i zabrinutost građana.

– Pregledao sam snimak nekoliko puta. Nedvosmisleno je da devojka nije provokativno obučena. Jeste počinjalo veče, ali nema dileme da mrak još nije pao i da je u parku bilo još šetača, pa je jasno da ona nije izazvala napadača. Ovakve slučajeve treba najstrožije sankcionisati, počinioce strpati u zatvor kao primer da je nedopustivo napadati pristojno obučene devojke na javnim mestima – napisao je jedan momak na svom fejsbuk profilu, a njegovo mišljenje je podržalo nekoliko hiljada ljudi koji se javili u komentarima.

Bojan Savić

  1. Rajko kaže:

    Sve će više biti ovakvih slučajeva..

  2. milan (nisam odavde) kaže:

    Svim majkama, ženama, ćerkama, srećan 8 mart, dan kada ih se sjetimo sa dubokim naklonom i kada ih strada daleko manje, nego u svim ostalim danima u godini!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *