Izbor Đokovićevog stručnog štaba mogao bi da se vrši isključivo putem referenduma
njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

25. jan. 2017

Javnost smatra da se Đoković previše meša u budućnost svoje karijere

BEOGRAD, 25. januar 2017, (Njuz) – Javnost u Srbiji pozvala je Novaka Đokovića da prestane da se meša u budćnost svoje karijere i prepusti odlučivanje o tome građanima.

Građani, naime, smatraju da se Đoković previše meša u svoju karijeru u poslednje vreme, a ona bi, kako pokazuju ankete, prema mišljenju javnosti trebalo da predstavlja javno dobro, što bi trebalo definisati i zakonom.

Tako bi izbor stručnog štaba mogao da se vrši isključivo putem referenduma, a odluka o učešću na turnirima i u mečevima Dejvis kupa donosila bi se glasanjem u Parlamentu.

Kako smatraju predstavnici više grupa građana, nedopustivo je da Novak Đoković sam za svoju ličnu karijeru odlučuje kog će trenera angažovati, šta i kada će jesti, koliko će spavati, a koliko će vremena provoditi sa porodicom i sa kojim će sponzorima potpisivati ugovore. Ukoliko Đoković ne bi odlučivao o tome, izbegla bi se iznenađenja poput nedavnog, kada je prerano eliminisan sa Australian opena “od neznamokakosezove tenisera iz tamo neke zemlje”.

– Lično smo doživeli to. Karijera Novaka Đokovića predstavlja sve nas u svetu, a jako je opasno da javnim dobrom upravlja samo jedna osoba. Pozivamo Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića da ovo ozbiljno shvate, i pod hitno osnuju ministarstvo za karijeru Novaka Đokovića – smatra Rade J. (38), predstavnik grupe građana “Karijera” koja je pokrenula inicijativu.

– Svaki njegov bod na ATP listi sam lično pratio! Kada ne gledam njegove mečeve, njemu ne ide. A kako da gledam, kada on sam odlučuje da li mu Maja Volk treba ili ne? Ili Boris Beker? Sam je kriv što više ne gledam. A opet, moram da gledam, jer mene predstavlja u svetu. Pod hitno mora da dobije koji kilogram. A to može samo ako jede – reči su Nikole B. (43) iz ove grupe građana.

Uroš Bogdanović

 1. Ja sam kaže:

  Ma ja bih Novaku i reket uzeo i dao ga acinom batici, Andreju.
  Nekako mu to bas lezi, a i ide mu od ruke.

  1. milan (nisam odavde) kaže:

   O kakvom reketu pričaš? Batica radi vredno u banci i sve ide preko računa!

   1. milan (nisam odavde) kaže:

    Ej izgleda da sam ,,odslužio kaznu” – pojma nemam zašto, al sam bio blokiran!

    1. Ja sam kaže:

     Dobro te pustili, a izgleda da nisi jedini.

 2. Javnost kaže:

  Sledeca vest je da javnost trazi da ucestvuje u raspodeli ostvarenih rezultata.

 3. mizantropikus kaže:

  Daj mi megafon pa cu ja da ga treniram. Urlanjem

 4. Nena kaže:

  Vi ljudi zaista niste normalni

 5. Dzoni Bravo kaže:

  Na zalost, Novak se uopšte ne meša u buducnost svoje karijere.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *