nazad na vrh

Javnost smatra da se Đoković previše meša u budućnost svoje karijere

Izbor Đokovićevog stručnog štaba mogao bi da se vrši isključivo putem referenduma

BEOGRAD, 25. januar 2017, (Njuz) – Javnost u Srbiji pozvala je Novaka Đokovića da prestane da se meša u budćnost svoje karijere i prepusti odlučivanje o tome građanima.

Građani, naime, smatraju da se Đoković previše meša u svoju karijeru u poslednje vreme, a ona bi, kako pokazuju ankete, prema mišljenju javnosti trebalo da predstavlja javno dobro, što bi trebalo definisati i zakonom.

Tako bi izbor stručnog štaba mogao da se vrši isključivo putem referenduma, a odluka o učešću na turnirima i u mečevima Dejvis kupa donosila bi se glasanjem u Parlamentu.

Kako smatraju predstavnici više grupa građana, nedopustivo je da Novak Đoković sam za svoju ličnu karijeru odlučuje kog će trenera angažovati, šta i kada će jesti, koliko će spavati, a koliko će vremena provoditi sa porodicom i sa kojim će sponzorima potpisivati ugovore. Ukoliko Đoković ne bi odlučivao o tome, izbegla bi se iznenađenja poput nedavnog, kada je prerano eliminisan sa Australian opena “od neznamokakosezove tenisera iz tamo neke zemlje”.

– Lično smo doživeli to. Karijera Novaka Đokovića predstavlja sve nas u svetu, a jako je opasno da javnim dobrom upravlja samo jedna osoba. Pozivamo Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića da ovo ozbiljno shvate, i pod hitno osnuju ministarstvo za karijeru Novaka Đokovića – smatra Rade J. (38), predstavnik grupe građana “Karijera” koja je pokrenula inicijativu.

– Svaki njegov bod na ATP listi sam lično pratio! Kada ne gledam njegove mečeve, njemu ne ide. A kako da gledam, kada on sam odlučuje da li mu Maja Volk treba ili ne? Ili Boris Beker? Sam je kriv što više ne gledam. A opet, moram da gledam, jer mene predstavlja u svetu. Pod hitno mora da dobije koji kilogram. A to može samo ako jede – reči su Nikole B. (43) iz ove grupe građana.

Uroš Bogdanović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ma ja bih Novaku i reket uzeo i dao ga acinom batici, Andreju.
    Nekako mu to bas lezi, a i ide mu od ruke.

  2. Sledeca vest je da javnost trazi da ucestvuje u raspodeli ostvarenih rezultata.

  3. Daj mi megafon pa cu ja da ga treniram. Urlanjem

  4. Vi ljudi zaista niste normalni

  5. Na zalost, Novak se uopšte ne meša u buducnost svoje karijere.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix