nazad na vrh

Javnost strahuje da bi Mića Jovanović mogao da podnese lažnu ostavku

Mora se odmah utvrditi da li je Mića sam napisao svoju ostavku ili je koristio neku tipsku

BEOGRAD, 13. jun 2014, (Njuz) – Celokupna javnost u Srbiji vrlo je oprezna nakon najave rektora univerziteta Megatrend Miće Jovanovića da će podneti ostavku na sve funkcije, pribojavajući se da bi ostavka mogla da bude lažna.

Nakon afere sa Jovanovićevim doktoratom za koji se ispostavilo da je lažiran, mnogi veruju da bi rektor najpoznatijeg privatnog univerziteta mogao da na isti način izmanipuliše javnost i svojom ostavkom.

Specijalizovani analitičar obrazovnog sistema i lažnih akademskih zvanja Bogdan Vračarević kaže za Njuz da se, kada bude podneta, moraju utvrditi sve okolnosti vezane za ostavku Miće Jovanovića.

– Ne smemo da čekamo da prođe 20 godina, pa da tek onda reagujemo. Moramo odmah utvrditi da li je Mića sam napisao svoju ostavku ili je koristio neku tipsku, a ako bude koristio tipsku, u fusnoti mora biti jasno naveden izvor odakle je preuzeta. Takođe, mora biti jasno naznačeno da li ju je pisao lično ili je to učinila neka od asistentkinja po njegovom diktatu – naveo je Vračarević.

Ipak, ovaj analitičar očekuje da neće biti problema oko Jovanovićeve ostavke.

– Mislim da je Mići Jovanoviću jako bitno da očuva svoj veliki ugled i da će zato organizovati javno potpisivanje ostavke pred stručnom komisijom. Moje su procene da bi Jovanoviću najbolje bilo da svoju ostavku potpiše pred komisijom koju će činiti Žarko Obradović, Nebojša Stefanović, Nataša Bekvalac, Zorana Mihajlović i bar tri renomirana profesora iz inostranstva. Na taj način bi bila odagnata svaka sumnja u moguće plagiranje ostavke – zaključio je Bogdan Vračarević za Njuz.

Nenad Milosavljević

 1. A komisija je sastavljena od takvih strucnjaka,da ce na kraju dokazati da to nije Mica Jovanovic vec Dzejm s Bond.

 2. Ovaj je bar ponudio ostavku ima nade ….

 3. Lažna ostavka? Veću glupost nikad nisam čuo! Što ne znači da nije tačna, niti me iznenađuje. Znači da Obama nije dobro oprao ruke a Stefanović nije plagijator.

 4. Кренеш нешто да напишеш, а онда се ипак предомислиш јер…
  СВАКА ЧАСТ ВУЧИЋУ!!! аааааааа

 5. Neka zovu u komisiju i nekog od strucnjaka sa Harvarda koji dele AAA rejtinge renomiranim bankama koje su u fazi bankrota kako bi izazvali na kraju svetsku ekonomsku krizu.

  Mica je inace rodjen za Harvard ili Volstrit…ne znam sta ce ovde kod nas da pilicari?
  SAD placu za ovakvim savetnicima…

  Inace kad spomenuh Volstrit,jel pala cena magle u Srbiji zbog njegove ostavke?

 6. Hitleru telefonom javljaju da je Micin doktorat falsifikat:

  https://www.youtube.com/watch?v=xA7aym8aQGA

 7. Da se kladimo da nece biti ni prave ni lazne ostavke. Estradni doktor Sega-Mega mica, trijumfalno se vraca iz Londona, do koga je danas skoknuo, sa doktoratom cuvenog Univerziteta u Pekamu, odbranjenu pred timom vrhunskih strucnjaka: mentor Dr. Del Boj (Pekam Univerzitet), Dr. Ostap Bender (Moskovski Radnicki Univerzitet) i Dr. Jezdimir Vasiljevic (Yugoskandik Univerzitet)

 8. Citam-Mica nasao doktorat. Ma mora da je onom kolektoru u Londonu zapao iza bara, a on mu cesto ne prilazi i eto….

 9. Danas smo saznali da je gospodin u stvari zagubio doktorat…… Dakle, doktorat postoji – samo se je izgubio.

 10. Ako mogu da pomognem gospodinu, palo mi je nešto na pamet. Da se doktorat nije izgubio u menjaži doktorata koji je organizovao Megatrend na terazijama. Možda je razmenjen za neku sličicu fudbalera pošto tamo dolaze deca da vrše menjažu sličica. Ko zna.

 11. Mića od samog starta vozi veleslalom i sad pred sam cilj da se oklizne na Slinu i promaši finalnu kapiju… Kakva šteta za naš sport!

 12. A Ekstra Nena?

 13. Ima jedna pesma, možda je peva i Ekstra Nena- Svoje JA, a počinje : svi žele da imaju ono što ne mogu imati…..
  Ne daj se Mićo Srbine! ovo je udar na državu…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix