njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

01. okt. 2013

Jeremić cariniku prijavio da je bio predsedavajući Generalne skupštine UN

...

BEOGRAD, 1. oktobar 2013, (Njuz) – Bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić doputovao je danas iz Njujorka u Beograd, ali se zadržao na aerodromu duže nego što je očekivano usled zabune koja je nastala kada je cariniku prijavio da je bio predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

-Gospodin Jeremić je imao veliki prtljag što je razumljivo posle tolikog perioda provedenog van zemlje. Kada sam ga rutinski pitao da li ima nešto da prijavi za carinjenje odgovorio mi je da je bio predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija – priča carinik Petar Janković.

-Pokušao sam da mu objasnim da pitam za konkretne predmete koji možda podležu carinjenju i da nije bitno čime se bavio za vreme svog boravka u inostranstvu, ali mi se čini da ga je to iznerviralo – kaže ovaj carinik i napominje da je Jeremić samo dodao da je završio Harvard i da ga je na funkciju u UN izabrala većina zemalja sveta.

Ljut zbog ovakve reakcije carinika Jeremić je njemu i okupljenim na aerodromu održao predavanje o važnosti funkcije koju je obavljao. Pričao je o značaju Ujedinjenih nacija, o ugledu Srbije koji je porastao dok je on bio na čelu skupštine ove organizacije. Kako bi dokumentovao svoje tvrdnje Jeremić je pokazao zajedničke fotografije sa slavnim ličnostima kao što su Ban Ki-Mun, Robert De Niro i Bonov dvojnik. Tek kada mu je javljeno da je stigao automobil koji će ga odvesti do grada Jeremić je završio svoje predavanje i napustio aerodrom.

U prvom obraćanju medijima Jeremić je najavio da će političku karijeru nastaviti kao nezavisni poslanik u Skupštini Srbije. Takođe, planira i osnivanje instituta za međunarodne odnose kako bi mladim diplomatama preneo svoja iskustva i objasnio koliko je značajno to što je baš on bio predsedavajući Generalne skupštine UN.

Bojan Savić

 1. Tagore kaže:

  Kada smo se moja strina Dragica i ja slikali sa Obamom, na granici Kenije svi su nas prepoznali.

  Kasnije smo požurili u shopping i u nekoj ”photoshop high school” prilepili naše najlepše fotke sa poznatijim zvezdama sveta, samo do pojasa – da nam se opanci ne vide.

  1. himalajac kaže:

   ali ovaj bolid opanke nosi obesene oko vrata, tako da ih je jeko tesko odstraniti sa slike cak i najsavremenijim photoshop-om (za un)

  2. Misantropicus kaže:

   moj deda je pravio opanke.
   Pravda za opanke!!!!!!

 2. aleksandar kaže:

  da je prizn'o da je Sundjerbob, pros'o bi bez frke…

 3. pantic kaže:

  istina je da su ga zadržali zbog toga što su mu pronašli u prtljagu jedan drveni čekić (koji strašno liči na onaj čekič koji koristi predsedavajući GS UN), za koji je g.Jerimić objasnio da mu služi za igru sa drugarima dok on izigrava Tora sina Odinovog. Pritom je i cariniku pokazao kako se igra lupivši ga lagano u glavu.

  1. Misantropicus kaže:

   Hoces reci da carinik, pa i Jeremic.
   Znaju za Tora Odinsona?

 4. Banderas kaže:

  Jel poneo cekic?

 5. Mladjan Dinkic kaže:

  …ali mu je carinik samo lupio jednu iza usiju i rekao da se ne zajebava jer on zna da u ujedinjenim nacijama rade samo odrasli….

 6. Славко kaže:

  Бојане, јел’ теби Зоран Баранац неки род?

 7. goran kaže:

  A gde je Natasa
  muci me to,
  a gde je Natasa
  joj, joj, joj, joj…?

 8. Mickey kaže:

  “I Bonov dvojnik”
  Vcaki komentar je suvisan hahahahaha

 9. Worf kaže:

  A jel znate sta mene zanima? Gde ima dobra kavurma da se kupi, to mene zanima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *