njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. mar. 2011

Još jedan raskid za koji građani Srbije moraju da se pretvaraju da ih ne interesuje

Cela nacija ne želi da mora krišom da prati njihov raskid

BEOGRAD, 22.mart 2011, (Njuz) – Samo što je utihnula napetost i iščekivanje u vezi sa krizom Nataša – Dača, građani Srbije su se juče našli u novom problemu, jer se iznenada pojavila još jedna informacija za koju će morati da se prave da ih ne interesuje. U pitanju je vest o raskidu veridbe između Željka Joksimovića i Jovane Jakovljević.
 
Reporter Njuza razgovarao je sa građanima širom zemlje koji su opisali probleme koje im zadaju ove vesti.
 
– Jako mi je teško da se pretvaram pred kolegama na poslu – rekla nam je 25-godišnja M.S. akaunt menadžer u jednoj marketinškoj agenciji – Stalno držim otvoren Firefox u kome su mi vesti iz Japana i Libije, a u drugom spuštenom prozoru Google Chrome u kome pratim sve vesti o Željku i Jovani. Kada su kolege oko mene, pravim se da me zanima stanje nuklearnog reaktora u Japanu i razrešenje krize u Libiji, no čim me niko ne gleda, sklonim sa ekrana sve te nebitne gluposti i čitam vesti i komentare o raskidu. Jako je teško sve to balansirati jer stalno neko prolazi pored mene pa moram da vraćam na dosadnu Libiju i Japan, a sa druge strane sada imam čak dva raskida koja moram stalno da pratim  – objašnjava nam M.S.
 
Slične probleme opisala nam je i A.L. (34), menadžerka iz Novog Sada.
 
– Da bih sve to postigla, koristim taktiku koja mi štedi vreme: prvo ostavim kratak komentar pod svojim punim imenom i prezimenom u kome napišem kako je cela nacija duhovno oronula i da bi im bolje bilo da čitaju dela Ive Andrića nego priče o raskidima. Zatim počinjem da pišem kilomentarske komentare pod raznim anonimnim nadimcima, u kojima iznosim priče o tome s kim su se sve švalerali akteri raskida, nazivam ih pogrdnim imenima, optužujem ko je tu kome smestio, i druge slične stvari. Ipak, nije mi lako kada slušam koleginice u firmi kako pričaju o tome, a ja moram da ćutim jer sam završila magistraturu i želim da ispadnem kulturnija od njih. Nekad čak moram da popijem tabletu za smirenje da bih se suzdržala da se ne umešam – otvara svoju dušu A.L.
 
Društveni analitičar Ljiljana Prodanović-Stanisavljević sa Instituta za sociološke studije smatra da popularnost ovakvih vesti predstavlja rak ranu savremeno kontemporalnog društva i ukazuje na sumrak pravih vrednosti u diskursu poststrukturalističke katarze.
 
– Nego recite vi meni, jel’ istina da je Jelena uhvatila Željka u krevetu sa sobaricom prošle godine kad su bili u Turskoj na moru, sad mi reče naša kafe kuvarica? – upitala je Prodanović-Stanisavljević našeg novinara nakon intervjua.

Psiholog i društveni analitičar Ratko Božović kaže da on lično nikada ne prati trač rubriku, ali da je ponašanje građana u vezi sa ovakvim stvarima donekle razumljivo.
 
– Niko ne želi da u društvu bude obeležen kao neko ko prati vesti tog tipa, ali je činjenica da se takvi raskidi ne dešavaju svaki dan i da se svi sada pitamo zašto je do raskida uopšte došlo? Da li je istina da je problem nastao zbog toga što se nikad nisu viđali jer Jovana ustaje u 4 ujutru, dok Željko tek tada ide da spava, ili je u pitanju nešto drugo? Ne, stvarno, recite mi ako ste nešto čuli – dodao je profesor Božović.

Istok Pavlović
Viktor Marković

 1. Vickasto, ali ne tako dobro kao Natasa Daca. Ovaj alibi “momak”, inace derpe extraordinaire, je vec pokrivao skakljive afere Leontine i jos poneke poznate dame time sto se pravio “boyfriend”. Bas bi bilo interesantno saznati sa kime je Jovana stvarno bila u vezi (obicno je neki ozenjeni celebrity)…

 2. Aca kaže:

  Blago onima koji rade u takvom okruzenju! Kod mene na poslu je sramota znati bilo sta, osim takvih javnih i privatnih traceva, i pratiti bilo sta osim Reality Show- a, bilo kojeg…I pored hrpe zute stampe koju kupuju svakodnevno, jos im ponestaje informacija, pa traze od mene da im na internetu nadjem jos, jer ne umeju da ga koriste sami ?! A clanke sa vaseg sajta ako im procitam, gledaju belo, kroz mene, kao da im je nesto receno na svahiliju :((((((((((((( HEEEELP!!!!

  1. spiderpig kaže:

   Daj otkaz i pali u Greenpeace da sadiš drveće. Ozbiljno.

 3. Mara kaže:

  Najlepše Vas molim da nas i dalje obaveštavate o svim detaljima koji mogu ukazati na razlog raskida. Možete uzeti u obzir i uporedni horoskop te tako istražiti veze iz prošlih života. A možete i konsultovati vidovitog Šabana kako bi predstava o raskidu bila što tačnija i kako bismo imali priliku da konačno saznamo istinu. Jer ovaj narod je zaslužio da zna istinu!
  P.S. A šta se događa sa Natašom i Dačom? Ne zaboravimo ih!

 4. Jovana kaže:

  Jovana? Željko? Željko, Jovana, Jovana.

 5. Biljana kaže:

  Šta je to Jovana i Željko?

 6. Jordan kaže:

  Nikada nisu ni bili u semi, tako da nisu mogli da raskinu.
  Izmisljotina belosveckih lobija, da nam skrenu paznju, dok nam parcaju otadzbinu.

  P.S. Kako napreduje tajna vez Bokija 13 i Milosa Bojanica?! Mora da znate nesto o tome, pisite, poludesmo!!!

 7. Bogdan kaže:

  Da nije postao impotentan od sopstvenih pesama?

 8. Radomir Kuch kaže:

  Poslednja informacija: Ruski premijer Vladimir Putin urgentno dolazi sutra ujutru da pokusa da resi emotivnu krizu popularnog para, Jovane i Zeljka! On je po mom pouzdanom izvoru poslednja nada! Molim redakciju Njuz.net online magazina da ispita situaciju, da li ima nade da ruski premijer uradi nesto kako bi spasio ovu vezu a na taj nacin i ostatak ljudske populacije!!!

 9. Mara kaže:

  Miloš Bojanić se lagano oporavlja od onog poslednjeg udarca (beše nešto u skorije vreme, pisalo u Blicu) i stresa a Boki 13 je uspeo da ipak ostane u Srbiji jer je mlada nada koju je samo i isključivo Srbija prepoznala kao umetnika i uključila u veliku marketinšku akciju mazanja očiju građanima u svrhe prećutkivanja retardiranih poteza političara-domorodaca.

 10. Obavezno (ime) kaže:

  Jadna A.L. (34), menadžerka iz Novog Sada. To je prava tragedija :(

 11. Ivan kaže:

  A Zeljko iz Flensburga? Njega nema nigde u ovom tekstu?! A sta kaze Elizabeta sa Bezanijske kose?

  1. E, ovo je tek dobro!

 12. Momcilo kaže:

  Meni je u ovom slučaju najviše žao Nataše :(

  Taman se razvela, bila udarna tema svuda i sad je pokosi ovaj Željko.

  Eh, živote :(

 13. Archibald kaže:

  Mene ove teme odistinski ne zanimaju niti ja znam sto ih neko cita…
  Sad me ostavite, izasla vest da Milan Stankvic ‘oce da se pomiri sa Radom Manojlovic :O

  1. lela kaže:

   hahahaha

 14. Tetka kaže:

  Kod nas 90% “poznatih ličnosti” poznato po aferama, razvodima, depilaciji, švaleraciji…a pevaljke ne znam šta pevaju, glumice ne razlikujem (sve iste)…

 15. Neinformisan kaže:

  Jovana Jankovic, ne Jakovljevic…

  1. urednistvo kaže:

   Tačno tako

 16. Zvezdana kaže:

  M.S.- account manager, A.L.- manager…hehehehe, pa ovi sa estrade su stvarno bezobrazni, uopšte ne vode računa o duševnom zdravlju naših vrlih menadžera…

 17. Hana Oklapi Salihagic kaže:

  Da imam mogucnosti, odobrila bih vam nacionalnu penziju. Svima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *