Norme maltretiranja radnika još nisu na zadovoljavajućem nivou
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

18. okt. 2016

“Jura” obećala Vučiću da će radnike ubuduće maltretirati u skladu sa najvišim svetskim standardima

LESKOVAC, 18. oktobar 2016, (Njuz) – Rukovodstvo fabrike “Jura” obećalo je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da ćeradnike ubuduće maltretirati u skladu sa najvišim svetskim standardima.

U toj fabrici su Vučića tokom njegove posete uverili da su stroge metode prema radnicima i do sada bile na vrlo visokom nivou, ali da će od sada biti poštovane najsavremenije svetske norme iz ove oblasti.

– Vikanje na radnike biće ograničeno na jačinu od maksimalno 70 decibela, dok će fizičke kazne moći da budu primenjene samo ukoliko radnik pokuša da neovlašćeno ode u toalet ili se od proizvodne trake udalji više od 10 centimetara. Sindikalno organizovanje radnici će moći da praktikuju samo tokom neradnih dana i van kruga fabrike i to pod uslovom da ne pričaju ništa loše o poslodavcu – naveli su rukovodioci “Jure” tokom posete premijera.

Prema njegovim rečima, sve je više oblasti u kojim Srbija sustiže evropske i svetske standarde, ali maltretiranje radnika nažalost još nije na zadovoljavajućem nivou.

Premijer je naveo da država izdvaja velike iznose za subvencije stranim investitorima i da zato očekuje da oni već samoinicijativno definišu okvire maltretiranja i pridržavaju ih se, “a ne da čekaju da ih država zakonom natera na to”.

Nenad Milosavljević

 1. Ja sam kaže:

  Zbog brige za okolinu radnici ce gasove moci da ispustaju samo u gasnim komorama.

  1. niki kaže:

   hvalite vodju i ljubite mu stope dok prodje.zasluzio je zato sto nas je porobio opljackao i ponizio u svetu.smrtna kazna da se uvede za veleizdajnike i ove koji nam pomazu da se bolje i lepse zivi uz minimalac.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  A tek kako su u Juri zadovoljni bili kada su saznali da umesto sanitarnih čvorova treba da obezbede samo jedno lavorče sa malo tople vode!

  1. Радојица kaže:

   А на њему пише: ав, ав, ав!

 3. Ivan kaže:

  Sve je to podnosljivo ako ce dati i evropsku platu na satnicu…

 4. voya montoya kaže:

  Aaaa šta ,kao u Jagodini je bolje!?Vezuj Srbe za pokretne trake,reformskog Progresa…!Malo je bilo!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *