nazad na vrh

Jutka osuđen na tri SMS-a dnevno

BRUS, 10. jul 2020, (Njuz) – Milutin Jeličić Jutka, doskorašnji predsednik opštine Brus, prvostepeno je osuđen na slanje do tri SMS-a dnevno, saopšteno je danas u Osnovnom sudu u Kruševcu. Ovaj slučaj privukao je veliku pažnju javnosti pošto su Jeličićeve žrtve javno progovorile o progonu kom su godinama bile izložene.

– Sud je nedvosmisleno utvrdio da je Jeličić svojim žrtvama poslao nekoliko desetina hiljada poruka preko mobilnog telefona. Iako je više puta upozoren da je takvo ponašanje neprihtvatljivo i uznemirujuće, on je nastavio sa ovakvom praksom. Ceneći sve ove dokaze, sud je doneo presudu kojom se optuženom broj poruka koje može poslati ograničava na maksimalno tri dnevno – stoji u presudi kruševačkog suda.Jutkini advokati najavljuju žalbu i očekuju da će kazna biti ukinuta ili ublažena na drugostepenom veću.

– Svi koji poznaju mog klijenta, znaju da mu je SMS jedno od glavnih sredstava za rad. Sud to nije cenio u dovoljnoj meri, pa očekujem da će presuda biti preinačena u žalbenom postupku – kratko je prokomenterisao jedan od Jutkinih branilaca.

Sam Jeličić nije krio razačaranje ovakvom presudom. Smatra da je žrtva političkog progona i da je kazna prestorga.

– Život mi je upropašten – rekao je Jeličić okupljenim novinarima. – Ovako drakonska kazna je rezultat političkih pritisaka kojima je sud bio izložen tokom trajanja postupka. Slanje maksimalnao tri SMS-a na dan je prosto neprihvatljivo i degradirajuće za osobu koja je tokom karijere obavljala važne i odgovorne funkcije kao ja. Koja žena će pristati da se volka sa čovekom koji ne može da joj pošalje bar nekolko stotina poruka dnevno – potišteno se zapitao on i pozvao okupljene da mu objasne kako se instaliraju Wiber i WhatsApp.

 

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Omogućiti nekom gej silovatelju da se iživljava, zaslužuje tooooo.

  2. Овим путем апелујем на овог робијаша да објасни ћери да то што сам је појебо 4 пута, не значи да је волим, волкали смо се мало, лепо нам је било, мислим јбг, ваљда, не сећам се, попио сам ;) Миличице, стварно не бих да сам био трезан, и мене је срамота, и да ти кажем сад на крају ове наше љубави, чувам слику твоје рундаре, иде у новине ако наставиш да ми шаљеш СМС-ове!

  3. Hajde svi vi pametnjakovići poljubiti me u sasvim donji deo ledja.

  4. Ako budemo dozvolili brankovićima, migrantoljupcima i okruglozemljašima da nas ulove u njihovu ggggg mrežu, neće više biti SMS-a uopšte, ni za lečenje bolesne dece, pa čak ni za Jutku, iako mu je presudom to tri puta dnevno zagarantovano.

  5. Sad kad počnu da pljušte emotikoni plavog patlidžana preko Vibera…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix