nazad na vrh

Jutka priveden jer je eUpravi poslao 15.000 sms-ova o iskazivanju interesovanja

N1
FOTO: N1

BRUS, 28. april 2021, (Njuz) – Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, priveden je jutros i određen mu je pritvor od 48 sati zbog toga što je u protekla četiri dana eUpravi poslao 15.000 SMS poruka u kojima je iskazivao interesovanje.

Kako Njuz saznaje od izvora bliskog tužilaštvu, Jutka se branio time da nije znao o kakvom iskazivanju interesovanja je reč pošto je tri meseca proveo u zatvoru.

– Od petka uveče do jutros eUpravi je sa Jutkinog broja stiglo 15,000 sms-ova sadržine “Iskazujem interesovanjeeee”, “Javi se, zainteresovan sam za cmmmmooook”, “Hajde da se volkamo, želimmmmm I interesujemmmmm seeee” što je blokiralo sistem za iskazivanje zainteresovanja za vakcinaciju. U porukama koje je poslao Jeličić je nudio radno mesto eUpravi, pod uslovom da i ona iskaže interesovanje za njega – navodi izvor.

Jeličić se, nakon privođenja, pravdao time da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi jer je eUprava prva pozvala ljude da iskažu interesovanje.

– Istakao je kako zbog tri meseca provedena u zatvoru nije imao potpuni uvid u to šta stoji iza poziva za iskazivanje interesovanja, kao i da se tokom tog perioda uželeo slanja poruka pa nije mogao da se obuzda – ispričao je ovaj izvor za Njuz.

Vest o novom Jutkinom hapšenju najviše je pogodila domaće mobilne operatere jer im je prethodni Jeličićev boravak u zatvoru doneo pad prihoda od 25% na mesečnom nivou.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ne znam da li sam samo ja primetio, ili to vide i drugi? Dok ne padnu, niko ih ne da. A kad padnu, ko da su u čičke pali – svašta na njima zalepljeno!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix