njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

01. jun. 2018

Kafane se žale da brakovi loše utiču na njihov rad

SRBIJA, 1.jun 2018, (Njuz) – Vlasnici kafana u Srbiji tvrde da posluju u teškim i nepredvidivim uslovima, a poslovanje im dodatno otežavaju i stalne mušterije koje se sve češće odlučuju na zasnivanje braka.

– Ugostiteljstvo je izuzetno osetljiv biznis koji zavisi od mnogobrojnih faktora, a svako kolebanje na tržištu se prvo odražava na našu granu privrede – priča Tihomir Borčić, vlasnik kafe bara Oaza u Čajetini. – Pored konstantne besparice koja tišti građane i direktno se odražava na naše poslovanje, tu su i razni nameti koje svaki mesec plaćamo državi. Na svu muku, opada nam i broj stalnih gostiju koji, sve češće, odlaze u bračne vode. Brak je oduvek neprijatelj kafana i nemali je broj onih koje je upropastio. Stalni gosti odmah po venčanju prorede svoje dolaske, svrate s’ vremena na vreme, čisto da se vidi da nas nisu zaboravili. Sa rođenjem dece i te retke posete gotovo da prestaju. Da ne ispadnem surov, zaista imam razumevanje za te ljude. Nekako je prirodno da čovek u određenom dobu zasnuje porodicu i provodi više vremena sa njom, ali neke granice takvog ponašanja bi, ipak, trebalo da postoje – ispričao je ovaj razočarani ugostitelj.

Teško je naći sagovornike među onima kojima je brak razorio kafanski život. Nerado se osvrću na taj period svog života i upozoravaju da neke rane treba pustiti da same zacele.

– Prošlo je već četiri godine otkako sam gotovo prekinuo svaki kontakt sa kafanom. Kad pogledam iza sebe shvatim da je u našem odnosu bilo svega, lepih i ružnih stvari, ali i dosta emocija -sa nostalgijom se priseća svog momačkog života Mihailo Pavlović koga smo zatekli u parku kako gura kolica sa detetom. – Zajedno smo preturili mnogo toga preko glave. Kafana je bila uvek tu za mene, u lepim i teškim trenucima života i stvarno nije lako sve to zaboraviti i okrenuti novi list. Znate, imaao sam utisak da će naša veza zauvek trajati, mislio sam da smo povezani sudbinom, ali, izgleda stvarno sve ima svoj kraj – setno je završio svoju ispovest ovaj srećni muž i otac.

 

Boian Savić

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *