nazad na vrh

Kafane se žale da brakovi loše utiču na njihov rad

SRBIJA, 1.jun 2018, (Njuz) – Vlasnici kafana u Srbiji tvrde da posluju u teškim i nepredvidivim uslovima, a poslovanje im dodatno otežavaju i stalne mušterije koje se sve češće odlučuju na zasnivanje braka.

– Ugostiteljstvo je izuzetno osetljiv biznis koji zavisi od mnogobrojnih faktora, a svako kolebanje na tržištu se prvo odražava na našu granu privrede – priča Tihomir Borčić, vlasnik kafe bara Oaza u Čajetini. – Pored konstantne besparice koja tišti građane i direktno se odražava na naše poslovanje, tu su i razni nameti koje svaki mesec plaćamo državi. Na svu muku, opada nam i broj stalnih gostiju koji, sve češće, odlaze u bračne vode. Brak je oduvek neprijatelj kafana i nemali je broj onih koje je upropastio. Stalni gosti odmah po venčanju prorede svoje dolaske, svrate s’ vremena na vreme, čisto da se vidi da nas nisu zaboravili. Sa rođenjem dece i te retke posete gotovo da prestaju. Da ne ispadnem surov, zaista imam razumevanje za te ljude. Nekako je prirodno da čovek u određenom dobu zasnuje porodicu i provodi više vremena sa njom, ali neke granice takvog ponašanja bi, ipak, trebalo da postoje – ispričao je ovaj razočarani ugostitelj.

Teško je naći sagovornike među onima kojima je brak razorio kafanski život. Nerado se osvrću na taj period svog života i upozoravaju da neke rane treba pustiti da same zacele.

– Prošlo je već četiri godine otkako sam gotovo prekinuo svaki kontakt sa kafanom. Kad pogledam iza sebe shvatim da je u našem odnosu bilo svega, lepih i ružnih stvari, ali i dosta emocija -sa nostalgijom se priseća svog momačkog života Mihailo Pavlović koga smo zatekli u parku kako gura kolica sa detetom. – Zajedno smo preturili mnogo toga preko glave. Kafana je bila uvek tu za mene, u lepim i teškim trenucima života i stvarno nije lako sve to zaboraviti i okrenuti novi list. Znate, imaao sam utisak da će naša veza zauvek trajati, mislio sam da smo povezani sudbinom, ali, izgleda stvarno sve ima svoj kraj – setno je završio svoju ispovest ovaj srećni muž i otac.

 

Boian Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: ,

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix