njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. maj. 2012

Kafanski muzičari nijednu pesmu nisu skratili za strofu

Muzičari sve pesme otpevali do poslednjeg stiha

BEOGRAD, 15. maj 2012, (Njuz) – Tri kafanska muzičara potpuno su, u noći između subote i nedelje, iznenadili goste kafanu “Brestov list” sviravši celu noć, a da nijednu pesmu nisu skratili za strofu.

Oni koji su tome prisustvovali kažu da izlasci više nikada neće biti isti.

– Kao i svakog vikenda otišao sam na živu muziku. Volim da mi sviraju moje pesme i bez obzira što znam da će ih skratiti, ne žalim para. Izvadio sam dve hiljadarke i naručio četiri pesme – kaže Stevan S. i dodaje da se onda desilo nešto potpuno neverovatno.

– Sve četiri pesme odsvirali su od početka do kraja. Nekako me je sve to ponelo pa sam izvadio još nekih 500, 600 dinara, ni sam ne znam tačno koliko, da ih častim. A oni su pitali šta je sada po želji, a onda “Ajde još jednu ti sviramo na naš račun” – priča ovaj mladić.

Stevan, koji za sebe kaže da je čest gost kafana, dalje priča da mu je sve to bilo čudno i da je odlučio da prati šta će muzičari dalje da rade.

– Otišli su za drugi sto za kojim je bilo nekoliko baš veselih devojaka. Po količini novca koje su odmah dale muzici rekao bih da su naručile desetak pesama. I počeli su da sviraju. I ponovo isto. Svih deset pesama, od prvog do poslednjeg stiha – opisuje Stevan kako je izgledala noć u “Brestovom listu” i dodaje da je odmah poslao sms-ove svojim drugarima da hitno dođu.

Gazda kafane Pera Mačkov kaže da je i njemu ta noć bila neuobičajena.

– Obično gosti počnu da se razilaze oko pola tri, tri, ali te večeri su tada počeli da pristižu novi. U jednom trenutku više nisam ni smeo da ih puštam u kafanu jer je sve bilo prepuno – priča Mačkov o ovoj neobičnoj večeri i dodaje da je tek sledećih dana doznao da je glavni razlog za toliko interesovanje to što se gradom proširila vest da ovi muzičari sviraju cele pesme.

Bane Grković

 1. goksi kaže:

  Jednu zenu zaustavio saobracajac dok je isla u doticnu kafanu da je morala da ga pretuce sto je usporio :-)

  http://bizlife.rs/video.asp?id=826&n=Iza%C5%A1la-iz-kola-i-izudarala-saobra%C4%87ajca

 2. kica kaže:

  Pre ce biti da su gosti bili toliko pijani, pa nisu primetili da nisu sve strofe na broju. Ja u ovo ne vererujem!

 3. arko kaže:

  Skraćen je orkestar.

 4. ariela kaže:

  Ne znam da li skracuju al produzuju sigurno…”sargarepo ti ne rastes lepo tanka dole a debela gore”..produzetak pesme..”.Svi mi vele svi mi se vesele…” vazno da je ritam tu…i naravno picence i mezence…

 5. celtic kaže:

  1. Gazda se zove Pera Mačkov;
  2. Strah u kafani Brestova (Freddy Kruger je na mukama).

  Uredništvo, bravo! Muzički poklon za vas:

  http://www.youtube.com/watch?v=A751vseyfXw

 6. sloboda(n) kaže:

  pa gde naruci tu najskuplju?!

 7. snezana kaže:

  ma vazno je da se zapeva, zaigra i za pojas zadene :-)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *