Kafić Savanova je zapaženu ulogu ostvario u drami sa elementima komedije i misterije
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

17. aug. 2015

Kafić Savanova nominovan za Oskara za ulogu promotivnog štanda

BEOGRAD/LOS ANĐELES, 17. avgust 2015, (Njuz) – Kafić Savanova dobio je nominaciju za Oskara za ulogu promotivnog štanda u filmu “Beograd na vodi – Šifra A1”.

Ova drama sa elementima komedije i misterije uvrštena je i u izbor za najbolji film, a kafić Savanova na prestižnom takmičenju konkuriše za najbolju glavnu ulogu u prvoj fazi serijala filmova koji će uslediti u narednim godinama.

Mladi beogradski režiser Siniša Mali kaže da je, bez obzira na ishod, velika čast biti u konkurenciji za Oskara.

– Film “Beograd na vodi – Šifra A1” se bavi ljudskim sudbinama kao takvim, sa posebnim akcentom na biciklistima. Kafić Savanova je pokazao kolika glumačka transformacija može da bude kada se akter unese u ulogu i kada se zaista identifikuje sa likom – izjavio je Mali.

Glavni scenarista filma Aleksandar Vučić kaže da je bio vrlo iznenađen načinon na koji je kafić Savanova interpretirao ulogu promotivnog štanda.

– Kada biste bili na probama, nikad ne biste mogli da prepoznate da li Savanova u tom trenutku glumi ili je van lika. Na trenutak biste u njegovom ponašanju primetili kafić, ali već u sledećem biste videli elemente promotivnog štanda iz scenarija. Fascinantno! – naveo je scenarista Vučić.

Film “Beograd na vodi – Šifra A1, inače, govori o misterioznoj poslovno-političkoj akciji u starom delu Beograda u koju su uključeni razni sumnjivi ljudi, kako iz Srbije, tako i sa Bliskog istoka. U vrtlogu pomešanih i uskomešanih interesa, svoje mesto na keju pod Suncem pokušava da nađe i promotivni štand, koji je na udaru raznih grupa koje žele da ospore njegovo postojanje i proteraju ga. Ipak, promotivni štand će uz pomoć prijatelja odoleti svim napadima, pronaći će svoju srodnu dušu i izboriti se za život po svojim pravilima.

Nenad Milosavljević

 1. scoby kaže:

  Da li se ovo cudo od “standa” nalazi u novoj ulici Bahtijara Vagabazadea? Kada ce Borat dobiti konacno svoju ulicu u Beogradu?

 2. uzhluizh kaže:

  Da nema vas iz njuz neta ja bi zaista pomislila da nam nema spasa. Tekst je toliko istinit da je smesan haha

 3. Milos kaže:

  E bas ste smaraci, sto ste spojlovali. Aj sto ste zaplet pomenuli, ali spojlovanje raspleta, nije fer.

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  Scenarista napisao, reziser rezira, Arapi obezbedjuju neku opskurnu rasvetu, a publika, iako je u glavnoj ulozi, samo bleji. Projekat zaista Oskara vredan!

 5. Ministar kaže:

  Mladi beogradski režiser Siniša Mali takodje kaze da ako njegov film pobedi i on postane popularano prezime, dozvolice da se svi punoletni beogradjani prekrste po njemu u malogradjani , pa da i oni postanu popularni i da onda mogu da saznaju na sajtu Blica da li su malopre prdnuli i gde se to dogodilo i sta mama Ceca ima da kaze u vezi tog dogadjaja…

 6. ethanol kaže:

  Poranim ja jutros u kafić da popijem neku u društvu moje mlade savetnice, konobarice Cice, štuc, hik, šmrk…
  I tako mi moja savetnica priča da je najsrećniji Sirijac na svetu bežao iz Emirata preko Turske pa dobio srpski azil i da sada želi da pokrene posao i da izvozi crveni srpski traktor IMT u Aleppo.
  – Zarobio me ISIS. Držali su me 36 sati, (verovatno u zatvoru), pa su mi vratili pare da investiram u Beograd nizvodno – hvalio se Omar Ziza, Zizo ili Zizu (36) nekoj čuvenoj srpskoj novinarki Gorici Avalić.
  – Želeo sam da pobegnem, ali nikada nisam sanjao zapadnu Evropu, Srbija je moj izbor – kaže Zizo, jedan od 15 migranata koji su ove godine uspeli da dobiju odobrenje za boravak u Srbiji.
  Lepi Zizo je ostavio mamu, brata, sestru, žene, decu…, i u Beogradu želi da nađe kulturološki srodnu ženu od 13 do 18 godina.

 7. Yoki kaže:

  Stvarno nije ok da se sprdate sa ovim, niste fer! Realno… jel ima neko lepsi, skupli, nabucani i bolji promotivni stand na svetu? Ajde, molim odgovor! Sram da vas bude, da da vas u redakciji!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *