njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. okt. 2011

Kafići proglašeni za legitimna mesta prebivališta na popisu

Cimeri gledaju televizijuBEOGRAD, 3. oktobar 2011, (Njuz) – Kafići, kafane, kladionice i klupe u parkovima legitimna su mesta prebivališta na ovogodišnjem popisu, a popisivači će imati obavezu da ih obilaze češće nego stanove, saopšteno je danas iz Centralne popisne komisije.

Poučeni iskustvom sa poslednjeg popisa, kao i tokom prva dva dana ovogodišnjeg popisa, kada preko 35 odsto građana nije bilo na svojim prijavljenim adresama, u popisnoj komisiji su odlučili da prošire zone popisa na mesta na kojima građani najčešće borave, kao što su kafići, kafane, restorani i kladionice.

– Prva dva dana popisa su pokazala da će ove godine broj građana koje nećemo zateći u svojim stanovima biti veći nego onaj iz popisa 2001. godine. Zato će popisivači imati obavezu da na svaka dva sata obilaze mesta gde ljudi sede u toku radnog vremena, a imaće pravo i da zaustavalju ljude koji se šetaju centralnim gradskim ulicama usred belog dana i obave popis stojeći – rekla je za Njuz Vesna Trkulja, predsednica Centralne popisivačke komisije.

Gosti kafića su oduševljeni što neće morati da napuštaju mesta boravka, proveravajući da li su im popisivači ostavili neku poruku na vratima stana u kojem povremeno prespavaju.

– Drago mi je što će konačno mesto prebivališta biti izjednačeno sa mestom na kojem provodim najveći deo dana i koje je moje radno mesto. Često mi se desi da posle celodnevnog rada ne umem da pronađem stan u kojem spavam, pa će popisivač sada lako moći da upiše adresu kafane – rekao je Dražen Milić u jednoj beogradskoj kafani.

– Super je što će konačno i veroispovest moći slobodno da se upiše, jer nas Kapućinera ima sve više i nije nas više strah da se tako izjašnjavamo – smatra Božidar Perović.

Prvobitno je postojao predlog da na vratima svakog stana članovi porodice na cedulji upišu ime kafića gde najčešće borave, ali je na kraju ipak odlučeno da svaki kafić mora da ima cedulje gde će gosti upisivati adrese gde će se zateći u slučaju da u tom trenutku nisu više u kafiću.

Miroslav Vujović

 1. Petar kaže:

  I da se dozvoli da se ispijanje kafa po kafićima navede kao zanimalje.

  1. Detonacija kaže:

   Да

  2. Ђеки kaže:

   Ма има ликова који имају паре и ништа не раде. Око 5 сати поподне обуку се као јапији, и изађу, па се праве да иду с неког врло престижног посла… А оно, бивши наркомани… А заправо испијање кафа и пива им је право занимање. А пошто смо ми земља форме, ти ликови су врло кул…

 2. Zoljadin kaže:

  Kapucineri. XD

 3. Milica kaže:

  Andjelisanje (vid zenskog presedana u kaficima, vise od dva puta u toku dana, stvar individualnog izbora) – kao vrsta delatnosti.

 4. Pera kaže:

  Pametna odluka, pozdravljam! Ej, kad krenete da me popisujete kupite mi jednu picu i pivo, placam kad dobijem na kladzi!

 5. Ђеки kaže:

  Требало је да “Централу” као илустрацију… :)

 6. himalajac kaže:

  ne bi bilo lose da se i izborna mesta premeste iz skola i mesnih zajednica u kafice i kafane. ( po potrebi i nocne klubove i splavove)
  popis bi u tom slucaju bio mnogo efikasniji

 7. Xtro2 kaže:

  Vidim ja da ce mi presesti pivo, nemam mira ni u kafani od kojekakvih birokrata.

 8. ariela kaže:

  u Crnoj gori se ne vrsi popis po kucama odavno… njih sve mozete naci u kaficima…sede i rade…Npr toliko rade i toliko su zauzeti da mobilnom zovu za susedni sto jer ko ce jadan ustajati i setati se…popisivaci tako mogu vrlo lako da utvrde broj gradjana u bilo koje doba dana i noci jer gradjani su tu ne mrdaju…treba se na njihovom primeru ugledati… ako mi ne verujete procitajte u “Pobjedu”…

 9. mamamimi kaže:

  Šta je s onima koji sve svoje “slobodno” vreme provode u firmi gde rade? Gde će njih popisati kad kuće ne vidjaju?

 10. govornik kaže:

  Nije zez ali su popisivači dužni da popišu i one koji žive u šupama ili kontejnerima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *