nazad na vrh

Kalgon u Srbiji greškom pustio reklamu namenjenu Mađarskoj i Kosovu

Srbija iz 1911. namenjena mađarskom i kosovskom tržištu

BEOGRAD, 16. mart 2011, (Njuz) – Predstavnik kompanije Kalgon za južnu i jugoistočnu Evropu Ciril Viskovšek uputio je izvinjenje srpskoj vladi i narodu zbog reklame za svoj proizvod uz napomenu da je u pitanju tehnička greška usled koje je kaseta stigla na pogrešno tržište.

– Spot je trebalo da ode u Prištinu ali, usled starog softvera gde je opcija za slanje još uvek Jugoslavija, kaseta sa njim je završila u Beogradu. Jako nam je neprijatno zbog toga a interna istraga o tome ko je odgovoran za pogrešno adresiranje već je pokrenuta – izjavio je Viskovšek.

U saopštenju koje je ova kompanija objavila ranije danas, navodi se kako nikada ne bi namerno provocirali svoje potrošače u Srbiji.

– Mi uvek imamo pozitivne kampanje – kaže Viskovšek. – Zato je ova mapa bila namenjena potrošačima u Mađarskoj i na Kosovu jer očekujemo da oni razviju pozitivan osećaj prema našem brendu videvši ovakvu mapu Srbije.

– Ostaje nam samo da se nadamo da kaseta za srpsko tržište sa granicama do Karlobaga i Virovitice nije završila u Zagrebu – zabrinut je Viskovišek.

Dejan Nikolić

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/311995/Kalgon-Mapa-Srbije-bez-Vojvodine-i-Kosova-je-uradjena-u-inostranstvu

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. ahahahahahaha, ahahahahahahah, ahahahahahha, rofl, rofl, lol, lol :D

 2. Članovi LDP treba da budu svesni da građani Srbije nisu ovce za klanje,
  kojima se podmeće ovako bestidno nametanje izdajničke retorike i razmišljanja,
  kojima se želi pod maskom smejanja umetnuti u glavu ljudi ideja da Kosovo i Metohija možda nije deo države Srbije.
  Jeste i uvek će biti a oni koji podržavaju neprijatelje Srbije mogu se prepoznati u LDP grupaciji.

  • Nama se čini da ta vaša neka grupacija je funkcionalno nepismena pa ne zna da skapira kad tekst šalje upravo obrnutu poruku.

  • niti sam clan ldp-a, i daleko od toga da sam njihov simpatizer, ali mislim da je ovde doslo do zamene teza. nisu njuzovci hteli da bilo ko pomisli da ne treba svrstavati vojvodinu i kosovo u teritoriju republike srbije, vec su hteli upravo obrnuto: da pokazu kako se zbog kampanje koja dolazi “spolja” (sa izuzetkom “velike srbije” hahaha) javno mnjenje vec priprema na stare granice srbije. sa kosovom im je vec uspelo, a na vojvodini se opasno radi. ako niste znali, u hrvatskim medijima se, na primer, prognoza vremena iz regiona vec uveliko cita odvojeno za srbiju i vojvodinu, i nazalost vise nije nimalo cudno zasto se za sve sto dolazi iz srbije s one strane drine kaze “srbijansko”, a ne “srpsko”.

   • Pa, više sam mislio na samu kompaniju kad sam pisao. Po meni zaslužuju bojkot barem neko vreme čak i ako je, a verovatno jeste, bila nenamerna greška. Ono kao da je grafičar slučajnu uzeo mapu staru 100 godina.

    Ceo tekst je njihovo „saopstenje“ i iz tog ugla treba citati. E, sad, mozda sam trebao da napisem i fusnotu pa da svima bude jasno.

  • ja sam anarhista. Ebe mi se za LDP, i za Čedu, i za zebru … Doduše, zbog Čedine zebre, istina, vožnja od Platoa do Slavije traje desetak minuta duže.

  • Članovi LDP treba da budu svesni da građani Srbije nisu mašine za pranje,
   kojima se podmeće “Calgon”.

 3. kakva Virovitica? valjda Tokio…bre

  • Ne umanjuj nam aspiracije :-)

   • U istocnoj Srbiji je doslo do manjeg zemljotresa pracenog cunamijem. Pokrajinska vlada je usvojila privremeno gasenje atomske elektrane u Fukusimi, uz obecanje predsednika Centralne Vlade, Mirka Cvetkovica, da ce energetska situacija biti razmatrana ASAP (As Soon As Possible). Predsednik Tadic je posetio Istocnu Srbiju, razgovarao sa predstavnicima lokalne vlasti u Tokiju, i izrazio uveravanja da ce centralna vlada i dalje pomagati nedovoljno razvijene regione, poput istocne Srbije.

 4. Pa, pogledajte oblik teritorije.. Ovo je deo SRBIJE, bez kosova i Vojvodine! Misle da smo retardirani pa da necemo da uvidimo! Majku im zlocinacku!

 5. kako ono > ne srbija do tokija nego srbija ko nokia,* sve manja i manja… tuga rodjaci

 6. Одличан текст, нарочито последња реченица!

 7. I sta sad. Ovo je kao slucajno. Naravno da nije. To su verovatno buduce, nekadasnje granice Srbije. Valjda viimo da se polako ali sigurno ide ka toj konfiguraciji.

 8. Ma jooook, to je samo u pokrajinama manje tvrda voda, pa ko’ vele, ne treba im Kalgon.

 9. Jupiii turisticka sezona pocela …navali narode !!!!smestaj u Ohridu za zemljake…off 50%..:))

 10. ja sam iz Hrvatske, ali nisam nikad vidio ni cuo da se ovdje prognoza vremena odvojeno cita za Srbiju i Vojvodinu kao sto kaze neki komentator gore…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix