njuz-autor

AUTOR: urednistvo

16. mar. 2012

Kalgon u Srbiji greškom pustio reklamu namenjenu Mađarskoj i Kosovu

Srbija iz 1911. namenjena mađarskom i kosovskom tržištu

BEOGRAD, 16. mart 2011, (Njuz) – Predstavnik kompanije Kalgon za južnu i jugoistočnu Evropu Ciril Viskovšek uputio je izvinjenje srpskoj vladi i narodu zbog reklame za svoj proizvod uz napomenu da je u pitanju tehnička greška usled koje je kaseta stigla na pogrešno tržište.

– Spot je trebalo da ode u Prištinu ali, usled starog softvera gde je opcija za slanje još uvek Jugoslavija, kaseta sa njim je završila u Beogradu. Jako nam je neprijatno zbog toga a interna istraga o tome ko je odgovoran za pogrešno adresiranje već je pokrenuta – izjavio je Viskovšek.

U saopštenju koje je ova kompanija objavila ranije danas, navodi se kako nikada ne bi namerno provocirali svoje potrošače u Srbiji.

– Mi uvek imamo pozitivne kampanje – kaže Viskovšek. – Zato je ova mapa bila namenjena potrošačima u Mađarskoj i na Kosovu jer očekujemo da oni razviju pozitivan osećaj prema našem brendu videvši ovakvu mapu Srbije.

– Ostaje nam samo da se nadamo da kaseta za srpsko tržište sa granicama do Karlobaga i Virovitice nije završila u Zagrebu – zabrinut je Viskovišek.

Dejan Nikolić

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/311995/Kalgon-Mapa-Srbije-bez-Vojvodine-i-Kosova-je-uradjena-u-inostranstvu

 1. ja kaže:

  ahahahahahaha, ahahahahahahah, ahahahahahha, rofl, rofl, lol, lol :D

 2. Jonnoma kaže:

  Članovi LDP treba da budu svesni da građani Srbije nisu ovce za klanje,
  kojima se podmeće ovako bestidno nametanje izdajničke retorike i razmišljanja,
  kojima se želi pod maskom smejanja umetnuti u glavu ljudi ideja da Kosovo i Metohija možda nije deo države Srbije.
  Jeste i uvek će biti a oni koji podržavaju neprijatelje Srbije mogu se prepoznati u LDP grupaciji.

  1. urednistvo kaže:

   Nama se čini da ta vaša neka grupacija je funkcionalno nepismena pa ne zna da skapira kad tekst šalje upravo obrnutu poruku.

   1. celtic kaže:

    Eh, moje Uredništvo; u nepismenom narodu najviše galame neuki. Pun beton talenata….

  2. Sta se lozite kaže:

   niti sam clan ldp-a, i daleko od toga da sam njihov simpatizer, ali mislim da je ovde doslo do zamene teza. nisu njuzovci hteli da bilo ko pomisli da ne treba svrstavati vojvodinu i kosovo u teritoriju republike srbije, vec su hteli upravo obrnuto: da pokazu kako se zbog kampanje koja dolazi “spolja” (sa izuzetkom “velike srbije” hahaha) javno mnjenje vec priprema na stare granice srbije. sa kosovom im je vec uspelo, a na vojvodini se opasno radi. ako niste znali, u hrvatskim medijima se, na primer, prognoza vremena iz regiona vec uveliko cita odvojeno za srbiju i vojvodinu, i nazalost vise nije nimalo cudno zasto se za sve sto dolazi iz srbije s one strane drine kaze “srbijansko”, a ne “srpsko”.

   1. Dejan Nikolic kaže:

    Pa, više sam mislio na samu kompaniju kad sam pisao. Po meni zaslužuju bojkot barem neko vreme čak i ako je, a verovatno jeste, bila nenamerna greška. Ono kao da je grafičar slučajnu uzeo mapu staru 100 godina.

    Ceo tekst je njihovo „saopstenje“ i iz tog ugla treba citati. E, sad, mozda sam trebao da napisem i fusnotu pa da svima bude jasno.

  3. ja kaže:

   ja sam anarhista. Ebe mi se za LDP, i za Čedu, i za zebru … Doduše, zbog Čedine zebre, istina, vožnja od Platoa do Slavije traje desetak minuta duže.

   1. himalajac kaže:

    zasto Cedu povezuju sa zebrom, kada on vise lici na rakuna ili kozu

  4. Miki kaže:

   Članovi LDP treba da budu svesni da građani Srbije nisu mašine za pranje,
   kojima se podmeće “Calgon”.

 3. himalajac kaže:

  kakva Virovitica? valjda Tokio…bre

  1. celtic kaže:

   Ne umanjuj nam aspiracije :-)

   1. deda Stavra kaže:

    U istocnoj Srbiji je doslo do manjeg zemljotresa pracenog cunamijem. Pokrajinska vlada je usvojila privremeno gasenje atomske elektrane u Fukusimi, uz obecanje predsednika Centralne Vlade, Mirka Cvetkovica, da ce energetska situacija biti razmatrana ASAP (As Soon As Possible). Predsednik Tadic je posetio Istocnu Srbiju, razgovarao sa predstavnicima lokalne vlasti u Tokiju, i izrazio uveravanja da ce centralna vlada i dalje pomagati nedovoljno razvijene regione, poput istocne Srbije.

 4. Vagabundo kaže:

  Pa, pogledajte oblik teritorije.. Ovo je deo SRBIJE, bez kosova i Vojvodine! Misle da smo retardirani pa da necemo da uvidimo! Majku im zlocinacku!

  1. Miki kaže:

   Stvarno? Ma šta kažeš…

 5. sloboda(n) kaže:

  kako ono > ne srbija do tokija nego srbija ko nokia,* sve manja i manja… tuga rodjaci

 6. Стефан kaže:

  Одличан текст, нарочито последња реченица!

  1. Ђеки kaže:

   Последња реченица је њесра, јер је бајата…

 7. Mirko kaže:

  I sta sad. Ovo je kao slucajno. Naravno da nije. To su verovatno buduce, nekadasnje granice Srbije. Valjda viimo da se polako ali sigurno ide ka toj konfiguraciji.

 8. mamamimi kaže:

  Ma jooook, to je samo u pokrajinama manje tvrda voda, pa ko’ vele, ne treba im Kalgon.

 9. Ohrid kaže:

  Jupiii turisticka sezona pocela …navali narode !!!!smestaj u Ohridu za zemljake…off 50%..:))

 10. st1978 kaže:

  ja sam iz Hrvatske, ali nisam nikad vidio ni cuo da se ovdje prognoza vremena odvojeno cita za Srbiju i Vojvodinu kao sto kaze neki komentator gore…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *