nazad na vrh

Kameron: Britanija će učiniti sve da spreči silovanje u ekvadorskoj ambasadi

Asanž zapretio da će nasumično započeti silovanja ljudi u ambasadi

LONDON, 16. avgust 2012, (Njuz) – Nakon vesti da je Ekvador dao azil poznatom švedskom silovatelju Džulijan Asanžu, britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da će ta zemlja učiniti sve što je u njenoj moći da spreči “ovog monstruma da počini niz stravičnih zločina u ekvadorskoj ambasadi u Londonu“.

– Moramo nešto da uradimo, nemoralno je samo stajati sa strane skrštenih ruku i nemo posmatrati kako jedan silovatelj zloupotrebljava gostoprimstvo jedne ambasade za svoja perverzna zadovoljstva – izjavio je Kameron.

– Upotrebićemo sve što je u našoj moći da sprečimo tog manijaka i nećemo se zaustaviti čak ni ako budemo morali da bombardujemo zgradu ambasade i sravnimo je sa zemljom – najavio je britanski premijer.

Kameron je napomenio da je jedna od dužnosti Britanije da širom sveta goni sve silovatelje i izvede ih pred lice pravde, bez obzira na to gde se oni kriju, čak ako to znači i započinjanje rata sa drugim zemljama.

– Ako dozvolimo da se ovo desi danas, neko će pogrešno protumačiti našu dobrotu i zloupotrebiti je protiv nas – smatra Kameron – Zbog toga je veoma važno da podvučemo crtu i ne dozvolimo da nas zaustave takve trivijalne stvari kao što je suverenitet teritorije ambasade. Danas je to silovatelj, ali već sutra može da bude izdajnik, špijun ili čak haker.

Da podsetimo, najpoznatiji švedski silovatelj Džulijan Asanž, već osmu nedelju drži taoce u ambasadi Ekvadora u centru Londona. Kako javlja dopisnik Njuza iz Londona, Asanž je još prvog dana zapretio da će, ukoliko bilo ko načini samoj jedan pogrešan korak, nasumice započeti sa silovanjem talaca.

Goran Mirković

Viktor Marković

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Perverznjak jedan, odma mu se vidi u faci.

 2. Iskreno se nadam da ce koristiti kondome:( Bas brinem

 3. Pa, šta čekaju ti specijalci?! Treba da ulete unutra i da ga razj*bu na ništa!

 4. e, sto ovaj ..bac ne uleti u nasu skupstinu….

 5. Dobro je da nije trazio azil od srpske ambasade. Takvi “Silovatelji Svedjanki” nam nisu potrebni. Jednog dana Svedjanku, drugog dana Madjaricu.

 6. Mislite “da spreci silovanja iz Ekvadorske ambasade”…pa ko “ima putera na glavi”du.. uza zid:)…

 7. kako vas nije sramota.a znate li da u africi na svakih 60 sekundi prodje jedan minut.

 8. Nipošto ne dopustite metamorfozu od silovatelja u hakera!!!! Gore kraljica, dole gaće!!!!

 9. Putin će se lično založiti ljudska prava i slobodu informacija Džulijana Asanža, da ne padne u prisilni radni logor švedskog gulaga.
  Sloboda govora, pesme i molitve Bogu su kao zrele dojke krava muzara po barakama Sibira kojim se svako novorođenče čovečanstva hrani – nadodao je car svih Rusija i pomolio se Bogu: “Oče naš, iže jesi na nebesjeh! Da svjatitsja imja Moje; da pridet carstvije Moje; da budet volja Moja…”

  (Pussy Riot uz pomoć ruskog udžbenika “Pobunjene Mace” već pola godine molitvenom brzinom uče “spanish language” kako bi dobile vizu za koncert u Ekvadoru.)

  • Tagoreeeeeeee :D

   Već sam se zabrinuo za tebe, drago mi je da si živ i zdrav. <3

   • – Ћути б'е, боље је да га “склопим” и да залупим “вратницу” -:))
    Тако сам неки дан узео кактус за фотељу, а мој “обитељски лијечник” ме лечи од беснила…

 10. Ovaj silovnik bledolikih Šveđanki je odlučio zartažiti azil u Južnoj Africi. Pripadnici plemena Zulu južnoafriče policije su ubili samo 36 rudara platine “Lonmin” u Marikani, koji su miroljubivo štrajkovali glađu i molili povišenje plata:
  http://files.newsnetz.ch/story/1/6/9/16931432/2/topelement.jpg
  U početku su štrajkovali glađu, a svi su potajno sanjali mesto predsednika naše bogate republike bez rasne sagregacije – naglasio je ministar Zulu policije Nathi Mthethwa i opravdao broj ubijenih u porastu. Potparol policije Dennis Adriao je izjavio de je «policija u samoodbrani od gladnih štrajkača glađu bila prinuđena uzvratiti recipročnu paljbu».
  Haški sud je u pregovorima sa Tonijem Blerom ponudio Džulijanu jedno slobodno radno mesto rudara platine i besplatan prevoz na teretnoj lađi preko luke Roterdama, ali Asanž je preferirao engleske “pašnjake prve klase”, puput srpskih na Vračaru u Beogradu gde Šutanovac čuva stado rogatih životinjica.

 11. Признајем да нисам у току, била сам на путу, али ми је нешто сумњиво у целој овој причи: где су ту Американци? Зашто они не прете бомбардовањем?
  Мислим, зар је дотле дшло да нешто прође без њих?!

  • Oni su uvijek na obe strane i gledaju ko ima više energije (naravno, energije za raspravu, nisam mislio na tamo neku naftu, fuj).

 12. Dobar tekst, želudac mi osciluje od smeha ko elektron oko jezgra..

 13. Да, оваквима треба стати на пут, докле више трпање проститутки са поцепаним кондомима. Ако треба да сравне амбасаду са земљом нек потраже савет Американаца, они имају искуство у бомбардовању кинеске амбасаде.

  • imamo i mi naše eksperte za paljenje ambasada, trebalo bi njih da angažuju prvo, nato avijacija je suviše skupa i bučna. Od naših bi čak dobili i gratis paljenje neke omražene im džamije ili pekare…

   • Mozda, ali nasi nisu efikasni kao Ameri koji su stvarno sravnili ambasadu, a ne samo zapalili fasadu, uz to su i pobili masu kineskih sluzbenika a ovi nasi se nisu probili dalje od ulaza, ipak su rezultati i iskustvo u demoliranju ambasada na strani Amera.

 14. Svet:
  Sa balkona ambasade Ekvadora danas Julian Assange
  http://s1.lemde.fr/image/2012/08/19/540×270/1747577_3_b303_julian-assange-s-exprime-au-balcon-de_da73a1b255375ca19cb45c7a45589d4f.jpg

  Predsednik Ekvadora Rafael Correa iz Loja, (Loha na španskom), (420 km na jugu od Quito), navodi “convention of Havana 1928” i kaže “inacceptable about intolerable cruelty” britanskih vlasti.

  Mi verujemo da će naši srpski građevinari, naučnici i putopisci, nakon maluinskih Falkland Islands-a i Libije, nanovo imati posla i u Ekvadoru na “beautiful performance of the life “.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix