njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

01. nov. 2013

Kancelarija za Milanski edikt počela stogodišnje pripreme za narednu proslavu

Vlada Srbije već obezbedila sredstva za prvu deceniju priprema

NIŠ, 1. novembar 2013, (Njuz) – Kancelarija za Milanski edikt objavila je danas da su zvanično započete pripreme za obeležavanje 1800. godišnjice tog važnog istorijskog događaja.

Pripreme su započete odmah nakon završetka obeležavanja 1.700 godišnjice jer je, prema proceni organizatora, 100 godina optimalan period da se koncipira vrlo složen program manifestacije.

– Planirali smo mnogo bolji lajn-ap nego na prethodnoj proslavi, a program će biti malo više prilagođen gostima iz inostranstva. Vlada Srbije je uspela već da obezbedi 170 miliona dinara za prvu deceniju priprema obeležavanja proslave 2113 – saopštila je Kancelarija.

Na pitanje kako će premostiti činjenicu da će na organizaciji projekta učestvovati više generacija, te da li to može predstavljati problem, iz Kancelarije za Milanski edikt kažu će to biti dodatna vrednost 1800. godišnjice.

– Verujemo da će više generacija doprineti da na kraju akumuliramo još više sjajnih ideja nego na prethodnoj godišnjici, ali i da će veliki broj ljudi uspeti da angažuje mnogo više građana i volontera koji će na sledećoj proslavi uspeti da formiraju bar tri puta veći svetleći krst u Nišu. Pritajeno se nadamo da bi taj krst možda mogao da se proteže od Niša do Vranja, ali za sada razmišljamo u nešto realnijim okvirima – kažu organizatori.

Oni su takođe najaviti da će u narednih sto godina organizovati veliki broj promo žurki, tvit apova i drugih aktivnosti koje za cilj imaju da na sledeću proslavu Milanskog edikta privuku sve građane Srbije.

Nenad Milosavljević

 1. Zoran Mitrovic kaže:

  Da li ce na proslavi 1800 godisnjice govoriti Jovan Krkobabic?

  1. Ender kaže:

   Naravno, on će imati uvodnu reč kao živi svedok i savremenik cara Konstantina. Počeće govor u stilu Broja Jedan iz ‘Alana Forda’: “Sećam se kao da je juče bilo, kažem ja Konstantinu: ‘Ja sam odveć star da bih ti savetovao, ali ako mene pitaš priznaj te hrišćane, vidiš da to sve mršavo i ispošćeno, ni lavovi neće da ih jedu…'”.

 2. nisam bezobrazan kaže:

  Predlazem da ih predsednik Nikolic odlikuje, fabrika radi u tri smene. Ima se moze se.

 3. vene kaže:

  nema se pametnijeg posla nego se zajebavati ili bas oce da budu spremni sto posto

 4. Zrenjaninac kaže:

  Pošto je broj vernika hrišćanskih crkava u okruženju u padu zbog nataliteta, mislim da će arhijerejsku liturgiju poveriti arapima, koji će dotad pokupovati zemlju sa sve Čairom.

 5. Nja kaže:

  Ja nisam imao pravac u zivotu, nisam imao snage, hteo sam da se ubijem! Onda mi je nesto reklo idi prosetaj u parku. Sreo sam starog prijatelja, dao mi je upaljac sa znakom proslave milanskog edikta, privezak za kljuceve sta li. Osetio sam kao neku ljubav, zivotnu energiju i odlucio da se neubijem. Sad sam promenjen covek imam zenu decu posao. Hvala ti milanski edikte!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *